Doğu'da Cumhuriyet Coşkusu - Son Dakika
Yerel

Doğu'da Cumhuriyet Coşkusu

Doğu\'da Cumhuriyet Coşkusu

Cumhuriyet Bayramı Doğuda görkemli törenlerle kutlandı.

29.10.2010 18:39

Cumhuriyet Bayramı Doğuda görkemli törenlerle kutlandı. Güneşli bir havada yapılan kutlamalara vatandaşlar ilgi gösterdi. Engelli gencin asker kıyafetiyle törene katıldığı Erzurum'da 85 yaşındaki Hacı Muhlis Kerimoğlu, Türk Bayrağıyla protokole çıkarak vali ve komutanla görüştü.

Cumhuriyet'in kuruluşunun 87. yıldönümü kutlamaları Erzurum'da Hastaneler caddesinde yapıldı. Vali Sebahattin Öztürk, 9'uncu Kolordu Komutanı Korgeneral Kenan Hüsnüoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler'in (AKP) halkın bayramını kutlamasıyla başlayan törende öğrenciler şiirler okudu, çeşitli okullara ait halk oyunları ekipleri gösteriler yaptılar. Vali Sebanattin Öztürk, Cumhuriyetin ırk, dil, inanç ve cinsiyet farkı gözetmeksizin her Türk vatandaşının ortak varlığı olduğunu belirtti. Törende daha sonra okullar ve askeri birlikler geçit yaptı. 24 yaşındaki engelli Yasin Karbuz, elinde bayrakla protokol önünden geçerken vatandaşların alkışlarıyla karşılandı.

Tören sonunda ilköğretim 6. sınıf öğrencisi torunu Kağan Kerimoğlu ile birlikte protokole çıkan 89 yaşındaki Hacı Muhlis Kerimoğlu, Vali Sebahattin Öztürk'le görüştü. Protokol tribününden ayrılmak üzere olan 9. Kolordu Komutanı Hüseyin Kenan Hüsnüoğlu'na da seslenen Kerimoğlu, komutanla da bir süre ayakta görüştü.

HARBİYE MARŞIYLA YÜRÜDÜLER

Öte yandan Cumhuriyet Bayramı törenleri Erzincan'da da vatandaşların geniş katılımıyla yapıldı. 3. Ordu Komutanı Orgeneral Yalçın Ataman ile Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in katılmadığı tören Vali Abdülkadir Demir, 3. Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Ergüder Toptaş, Belediye Başkanı Yüksel Çakır (AKP) halkın bayramını kutlamasıyla başladı. Ordu caddesinde yapılan törende öğrenciler şiirler okuludu. Askeri birlikler tören geçişini Harbiye Marşıyla yaparken, protokol tribünündeki subaylar, alkışlarla eşlik etti. Helikopterlerin alçak uçuş yaptığı tören, askeri araçların geçişi ile sona erdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Doğu'da Cumhuriyet Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement