Din Alimleri "Fitne Cinayetten Kötüdür" - Son Dakika
Yerel

Din Alimleri "Fitne Cinayetten Kötüdür"

Din Alimleri "Fitne Cinayetten Kötüdür"

Batman Din Alimleri Derneği, Edip Solmaz, Musa Anter, Mehmet Sincar ve Ahmet Kaya Halk Evlerinde barındırılan Ezidileri ziyaret etti.

09.09.2014 15:03  Güncelleme: 15:15

Dernekten 10 kadar Mellenin hazır bulunduğu ziyarette, Kürtler arasına atılmaya çalışılan fitneye tepki gösterildi.

İlkin Edip Solmaz Halk Evinde, IŞİD mezaliminden kaçarak ilimize sığınan Ezidiler ziyaret edilip destek ve moral mesajları iletildi.

Dernek üyeleri Cesim Bozkurt, Ahmet Eşiyok ve Muhyettin Demirtaş, yaptıkları konuşmada, Ezidilerin her şeyden önce insan olduklarını ve Allahın da zaten insanı yeryüzüne en şerefli mahlukat olarak yarattığını belirterek, "Ezidilere yapılmış olan bu zulüm ve haksızlık elbet bir gün karşılık bulacaktır. Ezidilerin kendi kardeşleri ve saygı görmeleri gerektiği konusunda ortak fikrimizi belirtiyoruz" dediler.

BİRBİRİMİZE SAHİP ÇIKMASAK BAŞKALARI SAHİP ÇIKMAZ

Ziyarette ayrıca, Dernek Başkanı Kasım Koç , "Tüm acılarınızı paylaşıyoruz. Biz birbirimize sahip çıkmasak başkası çıkmayacaktır. Aramıza fitne tohumlarının atılmasına mani olmalıyız. Nitekim Allah-u Taala, Bakara Suresi 191. ayette 'Fitne çıkarmak, adam öldürmekten daha kötüdür' buyurmuşlardır. Irak'ta, Rojava'da veya Şengal'de bu zulüm ve katliamları yapanların ortak amacı bölgedeki milletlerin arasına fitne tohumlarını atarak dirliklerini bozmaktır. Şu an meydana gelen olayların çoğu geçmiş yüzyıllarda, Abbasi, Emevi veya Osmanlılar zamanında olmuştur. Bir nevi kopyasıdır diyebiliriz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Din Alimleri 'Fitne Cinayetten Kötüdür' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement