Didim Heyeti Berlin Fuarını Değerlendirdi - Son Dakika
Yerel

Didim Heyeti Berlin Fuarını Değerlendirdi

Didim Heyeti Berlin Fuarını Değerlendirdi

06-10 Mart 2013 tarihlerinde Berlin'de yapılan ITB Turizm Fuarında 4.kez temsil edilen Didim'de fuara kurumsal katılım sağlayan temsilciler ve Kaymakam Ersin Emiroğlu fuarı değerlendirdi.

12.03.2013 14:58

06-10 Mart 2013 tarihlerinde Berlin'de yapılan ITB Turizm Fuarında 4. kez temsil edilen Didim'de fuara kurumsal katılım sağlayan temsilciler ve Kaymakam Ersin Emiroğlu fuarı değerlendirdi.

Uluslararası alanda en prestijli fuarlardan olan ITB Berlin fuarı katılımı sonrasında Didim'de bir değerlendirme toplantısı düzenlendi. Kaymakam Ersin Emiroğlu'nun makamında düzenlenen toplantıya İl Genel Meclis Üyesi Kültür Tanıtım Turizm Dış İlişkiler Komisyon Başkanı Mehmet Cahit Kaya, DİTAB Başkanı Salih Bankoğlu, Didim Ticaret Odası ve DİTAB Turizm Danışmanı Hikmet Atilla, Didim Ticaret Odası Meclis Üyesi Veysel Ece ve Didim Belediyesi Kültür Müdürü Başak Kamacı katıldı.

Kaymakam Emiroğlu, fuarın katıldığı ilk yurtdışı fuarı olduğunu belirterek "Fuar için iyi ki de katılmışım diyorum. Çok zor meşakkatli bir fuardı. Dışardan oh ne güzel geziyorlar gibi bir algılama olabilir ancak öyle olmadığını bizzat tecrübe ettim" dedi.

Kendisinin fuarda manevi destek vermesine rağmen yorulduğunu aktaran Emiroğlu, yurt dışında ilçenin tanıtımı için fuarlara katılım sağlayan kişilerin önemli işler yaptığını belirterek "Turizmcilerimizin kıymet bilmesi gerekiyor. Fuarlar tanıtımın yanı sıra ilçemizde turist ağırlanması ve yeni yatırımların gelmesine de vesile oluyor. Bizler de bu tür organizasyonlara destek olmak durumundayız" diyerek emeği geçenlere ve fuarda Didim Standını ziyaret eden Turizm Bakanı ve Aydın Valisine teşekkür etti.

DİTAB Başkanı Salih Bankoğlu ise fuara Didim'in 4. kez katılım sağladığını aktararak Kaymakam Emiroğlu'nun bizzat fuarda bulunmasının ekibe destek ve moral kazandırdığını aktardı ve teşekkür etti. Didim'in fuara 4. kez katılma Didim ekibine rahatlık verdiğini aktaran Bankoğlu "DİTAB organizasyonuyla Didim 4. kez katıldı. 2013 yılında ITB fuarında en iyi stand olarak seçilen 3079 m2'lik Türkiye standında Didim özel bir stand da tanıtım gerçekleştirdi. Fuarın açılışı Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Berlin Büyükelçisi H. Avni Karslıoğlu, Aydın Valisi Kerem Al ve diğer birçok İl Valisi ve yetkilerinin katılımıyla yapıldı. Açılışta görkemli bir kokteyl verilerek yiyecek ve içeceklerde Türk misafirperverliği sergilendi. Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ve Aydın Valisi Kerem Al Didim standını ziyaret ederek başarılar dilediler. Uzun yılardır Türkiye ve Didim turizmine önemli hizmetlerde bulunan DİTAB Turizm Danışmanı, Ticaret Odası Meclis Üyesi Hikmet Atilla ve Eşi Sevim Erdoğmuş Atilla, şirketleri Raffinesse Travel'in "En İyi Acente İşletmesi" ödülünü Türkiye standında yapılan bir törenle aldılar. İlçeyi ülkemiz ve dış ülkeler nezdinde bir kez daha gündeme getiren Hikmet Atilla ve Sevim Erdoğmuş Atilla'yı kutluyor ve başarılarının devamını diliyoruz" dedi.

"ESKİKÖY VE LATMOS KÖRFEZİ CANLANIYOR PROJELERİ TANITILDI"

Bankoğlu tanıtım çalışmalarında Eskiköy projesi ile Latmos Körfezi canlanıyor projesine yer verdiklerini belirterek "İlk üç günü genel olarak profesyoneller, son iki gününde ise halka açık olan fuarda Didim standında ziyaretçilere Almanca broşür, kitap ayracı, Didim amblemli kalem, Didim Belediyesinin bez çantası, tanıtım CD'si, Eskiköy projesi broşürü, Didim amblemli magnetler, Aydın Ticaret Borsasının gönderdiği promosyon incir paketleri, turizm tesislerinin broşür ve promosyon malzemeleri dağıtıldı. Renkli ve hareketli geçen ve Dünyanın en büyük turizm fuarı olan ITB'de Didim geniş bir kadro ile başarıyla temsil edildi. Tanıtım çalışmalarımız yanında Tur operatörleri, Acenteler, Turizm İşletmeleri ve yatırımcılarıyla da önemli görüşmeler yapıldı. Türk Alman İş Adamları Derneği (TDU) nun tertiplediği geleneksel Bahar Resepsiyonuna Didim Heyeti de katıldı. Bu yı 3. kez TDU'ya misafir olan Didim Heyetine Dernek Başkanı Remzi Kaplan ve iş adamları ilgi gösterdiler ve Didim'le ilgili bilgiler aldılar. Diğer taraftan ilçemiz turizmcilerinden Peninsula Tours sahibi Tevfik Bağcı, Palm Wings Gn. Müdürü ve Ditab Meclis Üyesi Ercüment Alkaner ve Venosa Genel Müdürü Murat Üner şirketlerine ait özel standı hem kendi işletmelerini tanıttılar hem de Didim'in tanıtımına katkı verdiler. Ülkemize gelen yabancı turistlerin ilk sırasında Almanların olması 47. si düzenlenen ITB turizm fuarının önemini bir kez daha artırmakta olup, katılımdaki sürekliliğimiz ve yapılan çalışmalar neticesinde ilçemize gelen Alman turistlerde önemli bir artış olacağı kanaatindeyiz. Önümüzdeki süreçte 15 - 18 Mart Romanya - Bükreş, 16 - 19 Mart Rusya - Moskova fuarlarına da Didim olarak katılım yapılarak tanıtım çalışmalarımıza devam edilecektir" diye konuştu.

Didim Kültür Müdürü Başak Kamacı ise ilk kez yurt dışı fuarına katıldığını ve kentteki havanın inanılmaz olduğuna vurgu yaparak "Kaymakamımızın ve eşinin de bizlerle olması motivasyonumuzu arttırdı; çalışmalarda bizlere destek oldu. Biz bu fuarda Eskiköy çalışmamızı da ön plana çıkartmak istedik. Verimli bir fuardı" dedi.

"İSTEK, SORUN VE ÖNERİLERİ DE DİNLİYORUZ"

DİTAB Turizm Danışmanı ve Ticaret Odası Meclis Üyesi Hikmet Atilla ise Dünyanın en büyük fuarına senelerdir katıldıklarını, DİTAB olarak ta bu süreci devam ettirdiklerini belirterek "Fuarda sadece tanıtım çalışması değil, istek, sorun ve önerileri de dinliyoruz. Acentelerle tur operatörleriyle görüşme imkanımız oluyor. Bu yıl Alman turist sayısında yüzde 30'luk artış bir artış bekleniyor; biz de Didim olarak bundan pay almak için çalışıyoruz" dedi.

İl Genel Meclis Üyesi Kültür Tanıtım Turizm Dış İlişkiler Komisyon Başkanı Mehmet Cahit Kaya ise konuşmasının başında İl Genel Meclisi Turizm Komisyonu olarak fuara katılmayı planladıklarını fakat organizasyon eksikliğinden dolayı gelemediklerini belirtti. Kaya Didim'in her geçen gün seviyesini arttırdığını ve bunun da fuarlarda görüldüğünü belirterek, yapılan çalışmalarının meyvesinin alınacağına umduğunu belirtti. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Didim Heyeti Berlin Fuarını Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement