Didim'de Belediye Meclisine Giren Kadınların Sayısı Arttı - Son Dakika
Yerel

Didim'de Belediye Meclisine Giren Kadınların Sayısı Arttı

Didim\'de Belediye Meclisine Giren Kadınların Sayısı Arttı

Didim’de 30 Mart Pazar günü yapılan seçimlerin ardından Didim İlçe Seçim kurulundan elde edilen yerel seçim sonuçlarına göre Didim Belediye Meclisine girmesi kesinleşen 25 Belediye Meclis Üyesinden 5’i kadınlardan oluşuyor.

01.04.2014 15:40

Didim'de 30 Mart Pazar günü yapılan seçimlerin ardından Didim İlçe Seçim kurulundan elde edilen yerel seçim sonuçlarına göre Didim Belediye Meclisine girmesi kesinleşen 25 Belediye Meclis Üyesinden 5'i kadınlardan oluşuyor. Geçen dönem 3 olan kadın meclis üyesi sayısı 5 yükseldi.

Didim'de 30 Mart Pazar günü yapılan seçimlerin ardından Didim İlçe Seçim kurulunda elde edilen yerel seçim sonuçlarına göre Didim Belediye Meclisine girmesi kesinleşen 25 Belediye Meclis Üyesinden 5'i kadınlardan oluşuyor. 2009 yerel seçimlerinde Didim Belediye Meclisine CHP'den 2, AK Parti'den 1 Kadın meclis üyesi seçilirken 2014 yerel seçimlerinde ise bu rakam 5'e çıktı. Seçimlerde meclise giren 4 partide meclise bayan meclis üyesi sokmaya başardı.

Bu yıl ki yerel seçimlerde CHP'den yine 2 kadın meclis üyesi meclise girerken, CHP'den kontenjanda yer alan Hatice Gençay ile Sevinç Karataş meclise girerken, AK Parti'den ilk sırada yer alan Seda Sarıbaş mecliste yerini aldı. Bu dönem mecliste olacak olan MHP grubundan ise meclise giren kadın meclis üyesi ise Efeler Mahallesinin eski Muhtarı olan Aydan Aşık Turgut oldu. DSP'de ise geçen dönem CHP saflarında meclise giren Şehriban Karakış bu dönemde yine mecliste yerini aldı. 25 kişinden oluşacak Didim Belediye meclisinde kadınların oranının 5'te 1 olması Didim halkı tarafından da memnuniyetle karşılandı. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Didim'de Belediye Meclisine Giren Kadınların Sayısı Arttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement