Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Ek - Son Dakika
Yerel

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Ek

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Ek

(11.12.ADANA'da aylık su faturalarına yansıtılarak toplanan 'Evsel Katı Atık Toplama Bedeli' hakkında mahkemenin verdiği yürütmeyi durdurma kararına Seyhan Belediyesi'nin de itiraz ettiği ortaya çıktı.)

11.12.2012 16:54

(11.12.2012, FOTOĞRAFLI)

///////////

Seyhan da itiraz etmiş

ADANA'da aylık su faturalarına yansıtılarak toplanan 'Evsel Katı Atık Toplama Bedeli' hakkında mahkemenin verdiği yürütmeyi durdurma kararına Seyhan Belediyesi'nin de itiraz ettiği ortaya çıktı.

CHP Adana Milletvekili Ali Demirçalı'nın Yüreğir Belediyesi'ne açtığı davada, mahkeme geçtiğimiz hafta yürütmeyi durdurma kararı vermiş ve Büyükşehir Belediyesi, 'Evsel Katı Atık Toplama Bedeli'nin tahukkukunun durdurulduğunu açıklamıştı. Şanal Petrol Limited Şirketi'nin Seyhan Belediyesi aleyhine açtığı dava da 'yürütmeyi durdurma' kararıyla sonuçlandı. Bu karar üzerine Seyhan Belediyesi Vekili Av. Zafer Boz'un imzasıyla 5 Aralık 2012'de hazırlanan itiraz dilekçesinde şu görüşlere yer verildi:

"....İdaremiz işlemi usule ve yasaya uygun olup, usule ve yasaya aykırı olarak verilen yürütmenin durdurulması kararının kaldırılması gerekmektedir. Açıklanan ve itiraz aşamasında re'sen tespit edeceğiniz nedenlerden dolayı usule ve yasaya aykırı yürütmenin durdurulması kararının kaldırılmasına karar verilmesini saygılarımla vekil olarak arz ve talep ederim."

Basın bürosu aracılığıyla bir açıklama yapan Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, itirazın yasal bir zorunluluk olduğunu ifade ederek şöyle dedi:

"Biz Seyhan Belediyesi olarak 'Evsel Katı Atık Toplama Bedeli'nin tamamen iptal edilmesi taraftarı olduğumuzu, başından bu yana ifade ettik. Ancak yürürlülükteki mevcut kanunlar ve yönetmelikler gereğince, ileride oluşabilecek hukuki problemlerin de önüne geçebilmek adına, kurumumuz avukatları yasal bir proesedürün gereğini yerine getirmişlerdir. Mahkeme kararına saygılıyız. Bu kararın gereğini elbette uygulayacağız. Vatandaşlarımızın bu yeni düzenlemeyle ilgili tepkilerine de sonuna kadar katılıyoruz. Umarız, yasal prosedür bir an önce sona erer ve vatandaşlarımızı mutlu edecek nihai bir karar çıkar."

Can KÜÇÜKÖZKAN/ADANA, (DHA)

(11.12.2012, FOTOĞRAFLI) - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Ek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement