Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika
Yerel

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

(21.9.ADANA Valisi Hüseyin Avni Coş, kişiye özel mesleki danışmanlık yapmak üzere İş-Kur bünyesinde 'İş ve Meslek Danışmanları'nın göreve başladığını söyledi.)

21.09.2012 14:32

(21.9.2012, FOTOĞRAFLI)

////////////

İŞ-KUR'dan kişiye özel mesleki danışmanlık

ADANA Valisi Hüseyin Avni Coş, kişiye özel mesleki danışmanlık yapmak üzere İş-Kur bünyesinde 'İş ve Meslek Danışmanları'nın göreve başladığını söyledi.

Adana Valiliği'ndeki toplantıda konuyla ilgili bilgi veren Vali Coş, mesleki danışmanlıkta yeni bir sistem denendiğini belirtti. Buna göre İş-Kur Adana Bölge Müdürlüğü bünyesinde 93 kişinin 'İş ve Meslek Danışmanı' olarak göreve başladığını ifade eden Coş "Kimse işini küçümsemesin. Titiz yapılınca her iş önemlidir. Önemsiz bir iş yoktur. Yeter ki meslek hayatına, ahlakına uygun yapılsın. Atatürk'ün de dediği gibi yalnız bir şeye ihtiyacımız var çalışmak" diye konuştu.

İŞKUR İl Müdürü Haşim Meydan ise, İş ve Meslek Danışmanları'nın modern istihdam kurumları oluşturmak amacıyla göreve başladığını belirterek, şunları söyledi:

"Danışman arkadaşlarımız hem iş arayanlara hem de işverenlere yönelik bir takım çalışmalar yapacak. İşverenlerin eleman ihtiyacı tespit edilip, en kısa sürede karşılanacak. İşverenlere mevzuat ve değişiklikler hakkında bilgilendirme çalışmaları yapılacak. İş arayanlarla bireysel görüşmeler yaparak bu kişilerin en uygun şekilde istihdam edilmesi sağlanacak. İşinden memnun olmayan ya da iş hayatına yeni atılan kişilere yönelik danışmanlık hizmeti verilecek. İlköğretim öğrencilerine meslekler hakkında bilgiler vererek mesleki danışmanlık yapılacak."

İş ve Meslek Danışmanları ile işsizliğin azalacağını ifade eden Meydan, yıl sonuna kadar 90 danışmanın daha göreve başlayacağını kaydetti.

Çilem ANITKAN/ ADANA, (DHA)

(21.9.2012, FOTOĞRAF)

/////////////

Cilvegözü, balıkçıyı vurdu

HATAY Su Ürünleri Kooperatifler Birliği Başkanı Nihat Beyazıt, yeni balık sezonunun bereketli başladığını ancak Cilvegözü Sınır Kapısı'nın kapalı olması nedeni ile sektörün ihracatta sıkıntı yaşadığını söyledi. Suriye olayları nedeniyle Cilvegözü'nün kapanmasının, bölgeye yapılan ayda 3 milyon dolarlık ihracatın durmasına yol açtığını belirten Beyazıt "Ürünlerimizi kime nasıl satacağımızın derdine, telaşına düştük" dedi.

DENİZ YOLU YETMİYOR

Cilvegözü Sınır Kapısı'nın kapanmasından sonra deniz yolu ile Lübnan'a bağlantı kurulduğunu belirten Nihat Beyazıt "Adana, Mersin ve Hatay'da tüccarın hazırladığı balıklar Mersin'den gemi ile gidiyor. Lübnan pazarına tek parti halinde gidince, balık gerçek değerini bulmuyor. Tüccar kazanmayınca, avcısına da para veremiyor" diye konuştu. Beyazıt, haftada iki olan gemi sefer sayısının artırılmasının soruna bir ölçüde çözüm getirebileceğini kaydetti.

40 BİN İNSAN GEÇİNİYOR

Hatay Su Ürünleri Kooperatifler Birliği olarak 11 kooperatiften oluştuklarını anlatan Nihat Beyazıt, şöyle devam etti: "İki bin civarında kayıtlı üyemiz var. 540 adet büyük aktif çalışan ruhsatlı kayıtlı kayığımız var. Ruhsatsız çalışan da vardır. 13 bin avcılık tezkeresine sahip balıkçılıkla geçinen vatandaşımız mevcut. Ailelerini de düşünürseniz denizimiz 40 bin insana cevap veriyor. Önemli bir sektör olan balıkçılık aynı zamanda Hatay'da sıcak para akışını ağlayarak piyasaları canlandırıyor."

Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),(DHA)

(21.9.2012 FOTOĞRAFLI)

////////////

İhracatçı mağdur olmayacak

GÜNEYDOĞU Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, Suriye'de yaşanan sorunlardan dolayı bu ülkeye yönelik ihracat azalmasının, farklı ülkelere yönelik arttırılan ihracat sayesinde kapatıldığını söyledi.

CHP İl Başkanı Mehmet Gökdağ ve beraberindeki heyet GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz'ı ziyaret etti. Ziyarette GAİB Genel Sekreteri Salim Kocaer ve Genel Sekreter Yardımcıları da hazır bulundu. GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, yaptığı değerlendirmede geçen yıl ile bu yıl arasında yaşanan değişimi yorumladı: Çıkmaz şöyle konuştu:

"Dünyanın neredeyse bütün ülkelerine ihracat gerçekleştiriyoruz. GAİB'in bütün ihracat rakamları diğer birliklerin çok önünde. Suriye'ye yönelik ihracatımız tamamen durmuştur. Transit geçişlerimiz de durdu. Bunun yerine alternatif yollar kullanılıyor, ama Suriye olayları Ortadoğu ülkelerine yönelik ihracatımızı kesinlikle olumsuz etkilemedi. Sadece ürünlerin tesliminde bir iki haftalık bir uzama oldu."

Suriye'ye yapılan ihracatın durmasının ihracatçılarımızı olumsuz etkilemeyeceğini kaydeden Çıkmaz, "Çünkü biz dünyanın bütün ülkelerine ihracat yapıyoruz. Sadece bazı ülkelere ihracatımızı biraz daha arttırarak aradaki bu farkı ortadan kaldırdık" diye konuştu.

GAİB'in çalışmalarını yakından takip ettiklerini belirten CHP Gaziantep İl Başkanı Mehmet Gökdağ ise ihracatçıların karşılaşabileceği her türlü sorun karşısında teşkilat olarak üzerlerine düşenleri fazlasıyla yapabileceklerini dile getirdi.

GAZİANTEP, (DHA)

(21.9.2012)

/////////////

TISİAD, Habur'a çözüm istiyor

TÜRKİYE-Irak Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TISİAD) Habul Sınır Kapısı'ndaki sorunların çözülmesi halinde, ihracatın patlama yapacağını açıkladı. TISİAD Başkanı Nevaf Kılıç, "Habur'da sorunlar aşılırsa ihracat uçar" dedi. Kılıç, kapının işler hale getirilebilmesi için sundukları çözümlerin yetkililerce dikkate alınmasını istedi.

Türkiye ve Avrupa'dan Irak'a ihraç edilen malların geçişinde transit konumunda bulunduğumuzu ifade eden Kılıç, şunları söyledi: "2011 yılı içerisinde Habur Sınır Kapısı üzerinden gerçekleşen 522 bin 642 taşıma sayısı bunun açık kanıtıdır. Özellikle Irak'a yapılan ticari faaliyetlerin Habur Sınır Kapısı üzerinden yapılması nakliyecilik ve ihracat anlamında bölge insanı için vazgeçilmez konuma gelmiştir. Ancak Irak'a ihracata konu mal taşıyan araçlar bu ülkeye Habur Sınır Kapısını kullanarak yaklaşık 7-8 gün içerisinde geçmektedir. Yaşanan beklemeler nedeniyle ihracatçılarımız ve taşıma yapan nakliyecilerimiz verdikleri taahhütleri yerine getirmeyecek duruma gelmiş, Irak pazarında ciddi bir şekilde pay kaybına uğramaya başlamıştır."

Habur Sınır Kapısı'nın sürekli personel yetersizliği ile gündemde olması nedeniyle istenilen verimi almanın mümkün olmadığını kaydeden Kılıç, şöyle devam etti: "Bu nedenle gerekli ve ihtiyaca cevap verebilecek şekilde personel atanmasının yapılması ve bu personellerin zaman geçirmeden göreve başlatılması gerekmektedir. Modernize edilen benzeri sınır kapılarında artık işlem süreleri en minimum seviye ye indirilmesi ve bunun için personelin performansının yüksek tutulması en önemli amaçlardan biri olmalıdır. Zamana karşı yarışan ihracata konu taşınan yüklerin en kısa zamanda belirtilen yere varması işlemlerin serileştirilmesiyle doğru olacaktır."

MERSİN, (DHA)

(21.9.2012, FOTOĞRAFLI)

///////////////////

Gazilerin anıları, öğrencileri duygulandırdı

GAZİANTEP'te bir ilköğretim okulu öğrencileri Gaziler Günü nedeniyle ziyaret ettikleri Türkiye Muharip Gaziler Derneği Gaziantep Şubesi'nde duygusal anlar yaşadı.

Özel Emine Nakıboğlu Ortaokulu öğrencileri, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Gaziantep Şubesi'ni ziyaret ederek Dernek Başkanı Cuma Erdem'e çiçek verdi. Ziyaretin kendilerini çok duygulandırdığını belirten Erdem, dernek faaliyetleri hakkında öğrencilere açıklamalarda bulundu. Ziyarette öğrencilerin en çok ilgisini çeken tüfek, gazilik madalyası ve orijinal savaş resimleri oldu. Derneğe mensup Kore ve Kıbrıs gazileriyle de bir süre sohbet eden öğrenciler, gazilerin savaş anıları karşısında duygulandı. Kore Gazisi 84 yaşındaki Hasan Kaplan, anılarını öğrencilerle paylaştı. 1950- 1953 yılları arasında Kore'de savaştığını hatırlatan Kaplan, "Bu savaşın içerisinde yaşadığımız hatıraları ve sıkıntıları hiçbir zaman unutamıyorum. Kore'de birçok arkadaşım gözüm önünde şehit oldu" dedi. Ziyaret karşısında çok duygulanan gaziler de, geçmişine duyarlı yetişen yeni neslin kendilerini sevindirdiğini ifade etti.

Özel Emine Nakıboğlu Ortaokulu Tükçe Öğretmeni Tayfur Sökmez ise, "Bizler, Gazilerimizle güzel vakit geçirdik, anılarını dinledik. Gazilerimiz ve derneklerimizin her zaman yanlarında olduğumuzu ve elimizden gelen her konuda yardımımızı esirgemeyeceğimizi ifade ettik" diye konuştu. Ziyaretin sonunda Dernek Başkanı Cuma Erdem, günün anısına Tükçe Öğretmeni Tayfur Sökmez'e orijinal savaş resimlerinden oluşan tablo hediye etti.

GAZİANTEP, (DHA)

(21.9.2012)

///////////

Denizimi tanıyorum ve koruyorum

MERSİN'in Erdemli ilçesinde bulunan Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nin (ODTÜ), Deniz Bilimleri Enstitüsü, TÜBİTAK ve Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile çocuklara yönelik bir projeye imza attı.

'Mersin Çocuk Üniversitesi-Denizimi Tanıyorum ve Koruyorum' adlı proje kapsamında 100 öğrenci ve 25 öğretmene Türkiye denizlerinin ve deniz biliminin önemi anlatılacak.

24-28 Eylül 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilecek projeye; Dünya Serbest Dalış Rekortmeni Şahika Ercümen ve sualtı fotoğraf sanatçısı Tahsin Ceylan da katılarak deneyimlerini aktaracak. Ayrıca, Deniz Bilimleri Enstitüsü'nün Akdeniz Bölgesinde yaptığı sualtı çekimlerinden elde edilen fotoğraflar ile 'Denizin Ruhu- AKdeniz' adlı bir sergi açılacak. Sergi, Forum Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nde izlenime sunulacak.

ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof.Dr. Ahmet Erkan Kıdeyş, deniz koruma bilincinin küçük yaşlarda verilmesi gerektiğini belirterek şu açıklamayı yaptı: "Deniz kaynaklarının sürdürülebilir şekilde kullanılması ve korunması için 8 bin kilometreden fazla bir sahil şeridine sahip olan ülkemizde Deniz Bilimleri Enstitüleri'ne büyük sorumluluk düşüyor. Deniz bilimleri konusunda 37 yıldır ileri düzeyde araştırmalar gerçekleştiren Orta Doğu Teknik Üniversitesinin (ODTÜ), Deniz Bilimleri Enstitüsü olarak bizler de birikimlerimizi denizleri emanet edeceğimiz gelecek nesiller ile paylaşmak, onlara bilimsel bakış açısı kazandırmak, deniz araştırmaları ile ilgili uygulamalı eğitim vererek çocukların bilimsel ve yaratıcı düşünme becerilerinde gelişim sağlamayı hedefledik."

Mustafa ERCAN/ MERSİN, (DHA)

(21.9.2012, FOTOĞRAFLI)

/////////////////

ÇKA destekli dış ticaret eğitimi

MERSİN'de Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) ile Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa yürüttüğü 'Dış Ticarete Nitelikli Eleman Yetiştirilmesi' projesi başladı.

Maliyetinin yüzde 90'ı Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) tarafından karşılanan proje kapsamında Gazi Paşa İlköğretim Okulu'nda eğitim semineri yapıldı. Dış Ticaret, Halkla İlişkiler, İngilizce, İletişim konularında uzman eğitimcilerin ders vereceği eğitim 4 ay sürecek. Proje Koordinatörü Ahmet Nas, eğitimden geçen kursiyerlerin istihdam edilmesinin de amaçlandığını söyledi. Projedeki hedeflerinin eğitim alacak 50 kursiyerin tamamına iş bulmak olduğunu ifade eden Nas, bu hedefe ulaşmak için dış ticaret konusunda faaliyet gösteren MÜSİAD üyeleriyle görüşmelerin devam ettiğini dile getirdi.

MERSİN, (DHA)

(21.9.2012)

/////////////////////

Minik Serçe'den İskenderun'da muhteşem konser

SEZEN Aksu, ilk kez buluştuğu İskenderunlu hayranlarına unutulmayacak bir konser verdi. Fahir Atakoğlu ve tanınmış müzisyenlerin eşlik ettiği sanatçı, şarkılarının yanı sıra izleycilerle iletişimi ve esprileri ile de gönülleri fethetti.

Casmin Otel'de gerçekleşen konseri binlerce kişi izledi. Konser sırasında elektrikler kesilince, Sezen Aksu hayranları, arıza giderilinceye kadar alkışlarla tempo tuttu. Alkışlar karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen Aksu, arızanın giderilmesinin ardından konserine devam etti. İskenderunlulara övgüler yağdıran Sezen Aksu, "Bugüne kadar verdiğim konserlerde ilk kez bir elektrik kesintisinde dinleyicilerin bu kadar özverili ve sabırlı davrandığını gördüm. Elektrikler kesilecek ve hiçbir gürültü çıkmadan dinleyiciler sanatçıyı alkışlayacak. Şaşılacak şey! İskenderun'u her yerde anlatacağım" dedi. Uzun zamandır sırt çantasını alarak İskenderun'a gelip 15 gün tatil yapmayı planladığı ifade eden Minik Serçe, "38 yıl boyunca karşılıksız olarak bağ kurduğum dinleyicilerimle hasret gidermek istiyorum. İskenderun'da farklı bir duygu hissettim. Bu duyguları her yerde hissetmem. Aynı duyguları Katmandu'da verdiğim konserde de hissettim. Sanırım buradaki insanların vicdanları henüz toprakla örtülmemiş. Bu duyguların nedenini araştırmak için en kısa zamanda İskenderun'a tekrar geleceğim" diye konuştu.

Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),(DHA)

(21.9.2012 FOTOĞRAFLI)

///////////

Altyapı için 10 gün süre veridi

OSMANİYE Belediye Başkanı Kadir Kara, Akyar Caddesi'ndeki vatandaşlara çağrıda bulunarak, alt yapı bağlantılarını 10 gün içinde yaptırmalarını istedi. Kara, caddede yeni asfaltlama çalışması tamamlandıktan sonra hiçbir kazı için kesinlikle izin verilmeyeceği söyledi. Akyar Caddesi'nde şu anda doğalgaz hat döşeme çalışmalarının yapıldığını aktaran Başkan Kadir Kara, belediye olarak yağmur suyu drenaj çalışması gerçekleştireceklerini ifade etti. Kara şöyle devam etti:

"Akyar Caddesi'nin tamamını yeniden teknolojik şartlara uyarak asfaltlayacağız. İlk olarak bu bölgede Osmaniye'de ilk defa uygulanan bir sistemle asfaltı kazdık. Şimdi ise buranın asfaltını yapacağız. Ancak yeni yapılacak bu yolda bir daha kesinlikle hiçbir altyapı çalışması için kazı yapmaya müsaade etmeyeceğiz. Biz aylar öncesinden kurumlara yazı yazarak bu cadde üzerindeki altyapı çalışmaları varsa yapmalarını istedik. Doğalgaz çalışmalarını devam ettiriyor. Ayrıca vatandaşlarımıza seslenmek istiyorum. Akyar Caddesi üzerinde herhangi bir su, kanalizasyon, elektrik, doğalgaz gibi ev veya işyeri bağlantılarını yaptıracak vatandaşlarımızın 10 içerisinde bu çalışmalarını yaptırmaları gerekmektedir."

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(21.9.2012 - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement