Denetimden Geçen Asansörlerin Yüzde 70'i Bakıma Muhtaç - Son Dakika
Yerel

Denetimden Geçen Asansörlerin Yüzde 70'i Bakıma Muhtaç

Denetimden Geçen Asansörlerin Yüzde 70\'i Bakıma Muhtaç

Antalya Ticaret Ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Makine Mühendisi Hüseyin Barut, asansör bakımlarının gerektiği kadar önemsenmediğini belirterek, asansör ile ilgili bir takım uyarılarda bulundu.

08.07.2014 17:42

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Makine Mühendisi Hüseyin Barut, asansör bakımlarının gerektiği kadar önemsenmediğini belirterek, asansör ile ilgili bir takım uyarılarda bulundu. Denetimden geçen asansörlerin yüzde 70'inin bakım ihtiyacının olduğunu söyledi.

DENETİMDEN GEÇEN ASANSÖRLERİN YÜZDE 70'İ BAKIMA MUHTAÇ

ATSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Makine Mühendisi Hüseyin Barut, son zamanlarda yaşanan asansör kazalarının asansör denetimlerinin arttırılmasının gerektiğini vurguladı. Asansörlerin bakımına yeterince önem verilmediğine dikkat çeken Barut, A tipi muayane kuruluşlarının denetiminden geçen asansörlerin yüzde 70'inin bakım ihtiyacının olduğunu söyledi.

Yetkisiz kişilere bakımların yaptırılmamasının gerektiğini de söyleyen Barut şöyle konuştu:

"Apartman yöneticilerinden asansör bakımı ve onarımı yapan firmalarla ilgili olarak çok sayıda şikayet geliyor. Yetkisiz kişi ya da firmalar tarafından yapılan bakımlar güvenlik riski oluşturuyor. Asansörler nihayetinde can taşıyor. Antalya'da Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK)'ın onayı ile A tipi muayene kuruluşu niteliğindeki kurum ve kuruluşların denetiminden geçmiş asansörlerin yüzde 70'inin bakıma ihtiyacı var" dedi.

APARTMAN YÖNETİCİLERİNE UYARI

Asansörlerin denetim ve kontrol yapma yetkisine sahip firmaların gözetiminde olması gerektiğini vurgulayan ATSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Barut, apartman ya da bina sorumlularını uyardı. Asansörlerde yaşanacak herhangi bir can kaybından kendilerinin sorumlu olduğunuda hatırlatan Barut, "Bina sorumluları ya da apartman yöneticileri asansörlerin aylık periyodik bakımını asansörü monte eden firmaya veya yetkili servisine yaptırmak zorundadır. Bina sorumlusu, asansörün ilgili yönetmelik kurallarına uygun olarak güvenli bir şekilde çalışmasını sağlamak amacıyla ayda en az bir defa düzenli olarak bakımını yaptırmaktan, asansörde olabilecek her türlü aksaklıktan birinci derecede bina yöneticileri sorumludur. Ayrıca yılda 1 defa da denetim kuruluşlarına asansörlerini denetletmek zorunluluğu vardır. Asansör kontrolleri bir prosedür değil, can ve mal güvenliğimiz açısından bir gerekliliktir" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Denetimden Geçen Asansörlerin Yüzde 70'i Bakıma Muhtaç - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement