Çubuklular Merhamet Derneği'ni 100. Yılında Yalnız Bırakmadı - Son Dakika
Yerel

Çubuklular Merhamet Derneği'ni 100. Yılında Yalnız Bırakmadı

Çubuklular Merhamet Derneği\'ni 100. Yılında Yalnız Bırakmadı

Bosna-Hersek'in Maglaj kentinde Merhamet Derneği'nin 100.yılı çeşitli etkinliklerle kutlanırken, kutlamalara Çubuk'tan da bir heyet katıldı.

30.05.2013 09:45

Bosna-Hersek'in Maglaj kentinde Merhamet Derneği'nin 100. yılı çeşitli etkinliklerle kutlanırken, kutlamalara Çubuk'tan da bir heyet katıldı.

Bosna Hersek'te 100 yıldırı faaliyet gösteren insani yardım kuruluşu Merhamet Derneği'nin 100. yıl kutlama törenlerine Dernek Genel Başkanı Dr. Sci. Hajrudın Şahıç, Maglaj Belediye Başkanı Mehmet Mustabasıc, Merhamet Derneği Maglaj Şubesi Başkanı Atıf Spahıc, Maglaj Müftüsü Izudin M. Kruşko, Çubuk Belediye Başkan Yardımcıları Hacı Çelebi, Mehmet Kuzal, Türk Kızılay'ı Çubuk Şubesi Başkanı Selahattin Koç, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Müdürü Yrd. Doç. Dr. Arif Demir, Çubuk Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Satılmış Pürlü, Çubuk Eğitim Gönüllüleri Dernek Başkanı Hatice Erkan, Türk işadamları, şehit yakınları, Malteser Almanya heyeti ve Maglaj halkı katıldı.

MAGLAJ'A ÇUBUK'TAN GÖNÜL KÖPRÜSÜ

Çubuk heyetini makamında kabul eden Merhamet Derneği Maglaj Şubesi Başkanı Atıf Spahıc, Merhamet Derneği'nin faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Savaş yıllarında yaptıkları faaliyetleri ve bu günkü çalışmalarını anlatan Spahıc, kendilerine yardım eden tüm ülke ve kuruluşlara teşekkür ettiklerini söyledi. Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarafından Türk Kızılay'ı ve TİKA aracılığı ile kendilerine çok sayıda yardım yapıldığını hatırlatan Spahıc, en son Çubuklu kardeşlerinin kendilerine yardım eli uzattığını kaydetti.

Maglaj Spor Salonu'nda Yöresel Yemek Festivali'nin açılışını yapan Çubuk Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Çelebi'ye Maglaj Belediye Başkanı Mehmet Mustabasıc tarafından iğne oyalı Türk bayrağından oluşan bir tablo hediye etti. Merhamet Derneği Genel Başkanı Dr. Sci. Hajrudın Şahıç ve Merhamet Derneği Maglaj Başkanı Atıf Spahıc tarafından Türk heyetinin onuruna öğle yemeği verilirken, yapılan duanın ardından 100. yıl pastasını Çubuk Belediyesi Başkan Yardımcısı Hacı Çelebi ile birlikte kesti.

Türk ve Bosna Hersek bayraklarıyla süslenen Edhem Mulabdic Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen kutlama törenlerinde konuşan Merhamet Derneği Genel Başkanı Dr. Sci. Hajrudın Şahıç, Merhamet Derneği'nin dünyada ve Avrupa'da 100 yıl boyunca faaliyet gösteren nadir kuruluşlardan biri olduğunu söyleyerek, Merhamet Derneği'nin Boşnak halkının kimliği olduğunu belirtti.

Türkiye ve Bosna Hersek arasında yapılan anlaşmanın ardından Türkiye tarafından kendilerine yardım eli uzatıldığını hatırlatan Şahıç, kendilerine destek olan herkese ayrı ayrı teşekkür ederek, şunları söyledi:

"Bu fırsatı değerlendirerek başta Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a, bakanlarına, Türk Kızılay'ına ve büyük yatırımlar yapan TİKA'ya çok teşekkür ediyorum. Ayrıca çok özel selamlarımı iletiyorum."

Çubuk Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Çelebi, kutlamalara Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden'i temsilen katıldığını ve Türkiye'nin, Çubuk'un selamlarını getirdiğini söyledi. Bosna halkının bir araya gelerek Merhamet Derneği'ni oluşturduklarını gördüğünü ifade eden Çelebi, Hz. Mevlana'nın sözlerini hatırlatarak Merhamet Derneği'nin dil, din, ırk ayırt etmeden yardım yaptığını kaydederek, "Heyetimle birlikte ziyaretlerimizle Merhamet Derneği'nin çalışmalarına şahitlik ettik. Hz. Mevlana'nın dediği gibi, 'ne olursan ol, yine gel', 'yaratılanı severim yaratandan ötürü.' Bizde Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde bu sözler üzerine hareket etmekteyiz" diye konuştu.

Türkçe ve Boşnakça söylenen ilahi ve ezgilerin ardından Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Müdürü Yrd. Doç. Dr. Arif Demir'de Türk Halk Müziği ve Türk Tasavvuf Müziklerinden oluşan bir konser verdi. Davetliler tarafından ayakta alkışlanan Demir'e teşekkür plaketi verilirken, Maglaj Müftüsü Izudin M. Kruşko tarafından Ramazan ayında Maglaj kalesinde düzenlenmesi planlanan geleneksel Kadir Gecesi etkinliklerine davet edildi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çubuklular Merhamet Derneği'ni 100. Yılında Yalnız Bırakmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement