Çiğli'li Engelliler Gönüllerince Eğlendi - Son Dakika
Yerel

Çiğli'li Engelliler Gönüllerince Eğlendi

Çiğli\'li Engelliler Gönüllerince Eğlendi

Çiğli Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yıl da ilçede yaşayan engellileri unutmadı.

06.12.2013 15:24

Çiğli Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yıl da ilçede yaşayan engellileri unutmadı. Dünya Engelliler Günü nedeniyle engellilere yemek veren Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, engellilerle gün boyu eğlenceli bir gün geçirdi.

Çiğli Belediyesi ile Tüm Engelliler İçin Engelsiz bir Dünya Derneği işbirliğinde belediye lokalinde düzenlenen eğlenceli etkinliğe, Çiğli'de yaşayan engelliler aileleriyle birlikte katıldılar. Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak ve dernek Başkanı Mehmet Aslan'ın ev sahipliği yaptığı ve yaklaşık 600 kişinin katıldığı etkinliğe Çiğli Kaymakamı Mustafa Arı ve belediye bürokratları da katıldı. Engelliler etkinlik boyunca müzik eşliğinde oynayıp eğlenceli zaman geçirdi.

Engelliler Gününde engelli sanatçılar Eren Can Sönmez, İrfan Çelik ve Kazım Sönmez Türk halk müziğinden sevilen türküleri salondaki engellilerle birlikte söylediler. Hareketli müziklerde ise Başkan Metin Solak ve engelliler uzun süre sahnede oynadılar. Engellilerin masalarını tek tek gezen ve onlarla sohbet eden Başkan Metin Solak, engelliler ve ailelerine hitaben yaptığı konuşmada, en büyük engelin insanların yüreklerinde sevgiyi yaşatamaması olduğunu söyledi. Engelliler için rehabilitasyon merkezi projesinin hazırlandığını ve ihale aşamasına gelindiğini belirten Başkan Metin Solak, "Asıl engel insanların yüreğinde. Asıl engel Allahın yarattığı insanlara yaradandan dolayı gereken hoşgörü ve sevginin gösterilmemesidir. Sizlerin bu anlamda hiçbir engelinin bulunmadığını düşünüyorum. İlçemizde yaşayan engelliler için Egekent'te Büyükşehir Belediyesinden istediğimiz ve bize tahsis edilen bir alan var. Orada engellilerimizin tüm ihtiyaçlarının giderilmesine olanak sağlayacak bir rehabilitasyon merkezi projemiz var. Hazırlık olması açısından araçlarımızı almaya başladık. Engeli arkadaşlarımızın ihtiyaçlarını gidermek için kullanacağız. Öte yandan engellilerimizin farklı ihtiyaçlarını da gidermeye çalışıyoruz. Engellilerimiz için sağlık ve diş taramaları, geziler düzenliyoruz" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çiğli'li Engelliler Gönüllerince Eğlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement