CHP'nin Eski İl Başkanı Barış'dan İnceoğlu'na Ziyaret - Son Dakika
Yerel

CHP'nin Eski İl Başkanı Barış'dan İnceoğlu'na Ziyaret

CHP\'nin Eski İl Başkanı Barış\'dan İnceoğlu\'na Ziyaret

Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu'nu makamında ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini ileten CHP İl Eski Başkanı İrfan Barış, kurultay değerlendirmesinde bulundu.

19.07.2012 16:14

Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu'nu makamında ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini ileten CHP İl Eski Başkanı İrfan Barış, kurultay değerlendirmesinde bulundu.

Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu'na geçmiş olsun dileklerini sunan İrfan Barış, İnceoğlu'nun her yere aday olabilecek sağlıkta gördüklerini ve bundan memnun olduklarını belirterek, "Sayın İnceoğlu çok sevdiğim, saydığım yol arkadaşımızdır. Kendisi partimize de körfezimize de çok önemli değerler katmıştır" dedi. Kurultay ile ilgili değerlendirme de yapan Barış, il yönetiminin en başından yanlış çıkış yaptığını, ilçe başkanları ile kurultay delegelerini ayrı ayrı topladığını ve milletvekilleri ile belediye başkanlarını yok saydığını söyledi. İl yönetiminin milletvekillerinin önünü kesmeye çalıştığını kaydeden Barış, ilçe örgütleri ile yeterince fikir alış verişi yapılmadığını kaydetti.

Mehmet Tüm'ün Yüksek disiplin kuruluna aday gösterilmesinin büyük bir hata olduğunu iddia eden Barış, "Mehmet Tüm CHP'ye her türlü zararı veren bir isim. O YDK'ya girmeyi asla hak etmiyor. Hak etmediği için de Genel Başkan Kılıçdaroğlu onu anahtar listeye almadı. Genel başkanımıza teşekkür ediyoruz. İl Yönetimi Balıeksir'in yok sayılmasında pay sahibidir. Selçuk Erakkuş'a sırf kendi ekiplerinden değil diye oy vermediler, verdirtmediler. Kurultay salonunda organize olup Selçuk Bey anahtar listede olduğu halde seçtirmediler. Balıkesir sevgileri bu kadar. Balıkesir'in yok sayılması Mavuk ve ekibi yüzündendir. Kurultay sonrası

Genel Başkan Kılıçdaroğlu artık rakipsiz, tam sorumlu. Tek başına sorumlu. Yüzde 100'e yakın bir destekle seçildi. Eski yeni ayrımı yapmaksızın bütün partiyi kucaklaması lazım. önümüzdeki yerel seçimlerde birlik beraberliği genel başkanın sağlayarak lider olarak başarılı olmasını diliyorum. Aksi halde CHP örgütleri başarısızlığın hesabını sorar" şeklinde konuştu.

"BALIKESİR BÜYÜKŞEHİRE HAZIR DEĞİL"

Büyükşehir ve bütünşehir yasa hazırlığını da eleştiren Barış Balıkesir'in büyükşehire hazır olmadığını öne sürdü. Barış "Büyükşehir ekmek mi verecek? Fabrika mı kuracak? Öyle olsa Erzurum'dan, diyarbakır'dan göç olmazdı. Sadece körfezde 4 beldede yaz nüfusu 500 bin. Buraların mahalleye çevrilmesi insanların yaşamlarına müdahale olur" dedi.

CHP İl Başkanı Muzaffer Mavuk'un büyükşehir konusunda sınıfta kaldığını iddia eden Barış "İl Başkanı büyükşehiri destekliyorum diye açıklama yaptı. Çok yanlıştı. Altınova'dan Marmara Adasına gidinceye kadar Almanya'dan İzmir'e uçak gidip geliyor. Büyükşehir olacaksa 50 kilometre çap esas alınmalıydı. Balıkesir'in coğrafyası büyükşehir olmaya uygun değil. CHP önderliğinde kamuoyu oluşturmak lazımdı. Şunu soruyorum CHP'li belde belediye başkanlarımız olmasa CHP Edremit'te birinci parti olabilir mi? Ama ne yazık ki CHP il yönetimi belde belediyelerine sahip çıkmıyor. Avşa'da 92 oyla seçim kaybettik. Gerçi il başkanı oraya gitse yolunu kaybeder. Beldeler parti için çok önemli" dedi.

"İL YÖNETİMİ ŞİMDİDEN BÜYÜKŞEHİR ADAYINI AÇIKLAMALI"

İrfan Barış eleştirilerini şöyle sürdürdü; "Bizi Kasım ayında geç aday bulmakla eleştirmişlerdi. Madem öyle şimdi kendileri büyükşehir adaylarını açıklasınlar. Biz arkadaşlarımızla beraber Eylül ayından itibaren örgütlerimizi dolaşacağız. Destek vereceğiz. Sorumluluktan kaçmayacağız. Elimizi taşın altına sokacağız. Büyükşehir adayı illa merkezden olur diye bir kural yok. Bandırma'dan da olur, Burhaniye'den de olur yeter ki toplumsal mutabakatı sağlayacak bir isim olsun."

(SŞ)

19.07.2012 15: 53: 21

TSI

NNNN - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel CHP'nin Eski İl Başkanı Barış'dan İnceoğlu'na Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement