Ceyhan, Hacı Adaylarını Uğurladı - Son Dakika
Yerel

Ceyhan, Hacı Adaylarını Uğurladı

Ceyhan, Hacı Adaylarını Uğurladı

Adana'nın Ceyhan İlçesinde kutsal topraklara gidecek ilk hac kafilesi dualarla uğurlandı.

12.09.2013 13:06

Adana'nın Ceyhan İlçesinde kutsal topraklara gidecek ilk hac kafilesi dualarla uğurlandı.

Ceyhan müftülüğü tarafından Abdulkadir Ağa Camii'nde düzenlenen program, Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başladı. Tekbirlerin getirildiği, ilahilerin söylendiği hacı uğurlama töreninde bir konuşma yapan Ceyhan Müftü Vekili Yusuf Uçur, bu yıl bir milyon kişinin hacı olmak için müracaat ettiğini ancak kısıtlamalar olduğundan dolayı Türkiye'den 70 bin kişinin gideceğini, Ceyhan'dan ise yaklaşık bin kişinin müracaat etmesine rağmen sadece 94 kişinin hacca gideceğini söyledi.

Ceyhan'ın ilk hacı kafilesinin bugün yola çıktığını belirten Uçur, "Bugün kutsal topraklara gitmek için yola çıkacak olan hacı adaylarımız çok şanslılar, bir çok insanımız müracaat etmelerine rağmen gidemiyorlar. Hac'ta ilk ziyaret edeceğimiz yer Sevgili Peygamberimizin mezarı olacaktır. Çünkü Peygamberimiz benim kabrimi ziyaret eden beni ziyaret etmiştir buyuruyor" dedi.

Ayrıca Hacı adaylarından birbirlerinin kalbini kırmamaları gerektiğini, insanın kalbini de Allah'ın yarattığını ve Allah'ın yarattığı şeyin kırılamayacak kadar kutsal olduğunu belirten Uçur, sözlerine şöyle devam etti:

"O kutsal topraklarda memleketimiz için, vatanın bölünmez bütünlüğünün korunması için dua ediniz. Allah hepimize bu duyguyu bozmamayı yaşatsın inşallah. Haclarımızın makbul ve mesrur olabilmesi için bu hac yolculuğunda ibadet temposu içerisinde ortaya koyduğumuz hal, hareket ve tavrımız Allah'ın rızasına muvaffak olmalıdır."

Törende Ceyhan Kaymakamı Gürbüz Karakuş da bir konuşma yaparak bu yıl hacca gidecek olanları tebrik ederek,"Hacı adaylarımıza bu kutsal yolda hayırlı yolculuklar diliyorum. Allah (cc) o kutsal toprakları tekrar tekrar görebilmeyi vahyin indiği o mekanlarda ibadet yapabilmeyi herkese nasip eylesin" şeklinde konuştu.

Törene Kaymakam Gürbüz Karakuş, Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, İlçe Müftü vekili Yusuf Uçur, Ceyhan Emniyet Müdürü Celal Özcan, Hacı adayları, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ceyhan, Hacı Adaylarını Uğurladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement