Cemil Kırbayır Soruşturması - Son Dakika
Yerel

Cemil Kırbayır Soruşturması

Cemil Kırbayır Soruşturması

12 Eylül döneminde gözaltına alındıktan sonra kaybolan Cemil Kırbayır'ın kız kardeşi, Kars Cumhuriyet Başsavcısı Akın ile görüşerek, soruşturmanın seyri hakkında bilgi aldı Kızkardeş Gülmez: "Kemikleri verilenene kadar burada oturup kalkmayacağım. Ben buna nasıl dayanayım. Öldürülen benim kardeşim. Ne istedi sizden. Yol istedi, halkına iş istedi.

02.09.2014 17:10

12 Eylül döneminde gözaltına alındıktan sonra kaybolan Cemil Kırbayır'ın kız kardeşi Fatma Gülmez, Kars Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Akın ile görüşerek, soruşturmanın seyri hakkında bilgi aldı.

Gülmez, gazetecilere yaptığı açıklamada, 34 yıldır yolları 'su yolu' ettiklerini belirterek, adalet aradıklarını söyledi.

Savcının kapılarının önünde adalet aradıkların ifade eden Gülmez, "Adalet yerini bulana kadar bu yollardayız. Hiçbir şey istemiyorum, kemiklerini istiyorum. Bütün Karslılar'a sesleniyorum, Allah rızası için bunu bilen, gören birileri varsa ne olursunuz söyleyin. Gelsinler gizli söylesinler, kapının arasına bir kağıt atsınlar. Ben de bir bacıyım. Bir daha sacılar yanmasın. Ne sağcı ne solcu herhangi bir kimse yanmasın" dedi.

Kırbayır'ın kendilerine giderken, "3-5 gün kalmaz gelirim" dediğini anımsatan Gülmez, şunları kaydetti:

"Ben de onun arzularını yerine getirmek için adaleti arıyorum. Adalet yerini bulana kadar bu kapılardan ayrılmayacağım. Savcı 'bize bir ay zaman ver' dedi. Bir ay zaman bitti. Adli tatil bitti. Bugünkü savcının ağ bakıyorum. Kemikleri verilene kadar burada oturup kalkmayacağım. Ben buna nasıl dayanayım. Öldürülen benim kardeşim. Ne istedi sizden. Yol istedi, halkına iş istedi. Halkı için öldürüldü. Tamam, öldürdünüz kemiklerini verin. Adalet yerini bulsun. Katillerin yakalanmasını istiyorum. Hayatımın sonuna kadar ayrılmayacağım. İster öldürsünler, ister beni de kessinler, ister ne olursa olsun. Ama bin ölürsem elim onların yakasındadır."

Daha sonra Kars Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Aydın ile soruşturmanın seyri hakkında bilgi alan Gülmez, şimdilik herhangi bir gelişme olmadığını kaydetti.

Eski Kars cumhuriyet başsavcısının konuya ilişkin bir şey yapmadığını ileri süren Gülmez, konuşmasına şöyle devam etti:

"O giden savcı için oturma eylemi yapacağım. Ondan sonra da geleceğim, yer yerinden oynayana kadar bütün Karslılar'ı buraya davet ediyorum. 3 ay sonra yine buradayım. Sonuç vermediği müddetçe oturup, kalkmayacağım. Şimdilik giden savcı için oturacağım. O beni kandırdı. Güvenmiştim. Savcılara güvenmeyeceğim de kime güveneceğim. Bütün Karslılar'a sesleniyorum. Hiç mi vicdanınız yok. Benim kardeşim bir kişiyi öldürseydi şimdi idamlıktı ama benim kardeşim öldürüldü. Cenazeyi versinler. Yaşlı anamı gözü yaşlı götürdüler. Ben burada film çekmiyorum. Kardeşimi verin."

Gülmez daha sonra kısa süreli oturma eylemi yaptı. - Kars

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Cemil Kırbayır Soruşturması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement