Burhaniye'de İstiklal Marşı İçin Yarıştılar - Son Dakika
Yerel

Burhaniye'de İstiklal Marşı İçin Yarıştılar

Burhaniye\'de İstiklal Marşı İçin Yarıştılar

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün öncülüğünde ilköğretim okulları arasında düzenlenen 'İstiklal Marşı'nı En Güzel Okuma Yarışması'nda büyük heyecan yaşandı.

07.03.2012 17:51

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün öncülüğünde ilköğretim okulları arasında düzenlenen 'İstiklal Marşı'nı En Güzel Okuma Yarışması'nda büyük heyecan yaşandı.

Toplan 14 öğrencinin katıldığı yarışmada 5 kişilik jüri dereceye girenleri belirlemekte zorlanırken, dereceye girenlere Mehmet Akif Ersoy'un Safahat adlı eseri hediye edildi. Celal Toraman Anadolu Lisesi Salonu'nda düzenlenen 'İstiklal Marşı'nı En Güzel Okuma Yarışması'nda büyük çekişme yaşandı. 14 ilköğretim okulu öğrencisinin sahneye çıktığı yarışmayı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bünyamin Uruç ile şube müdürleri Zekeriya Eşkikara ve Mehmet Karabıyık ile okul müdürleri, öğretmenler ve bazı öğrenci velileri izledi. Celal Toraman Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Arslan'ın başkanlığında Ahmet Altınsoy, Şahin Ülger, Nusriye Yolbaşı

ve Esra Kızılçık'ın jüri üyeliğini üstlendiği yarışmada büyük heyecan yaşandı.

Edebiyat öğretmeni Ahmet Altınsoy'un sunuculuğu üstlendiği yarışmanın sonunda Kızıklı İlköğretim Okulu'ndan Hilal Öztaş birinci olurken, 8 Eylül İlköğretim Okulu'ndan Kardelen Demirezer ikinci oldu. Üçüncülüğü ise Bahadınlı İlköğretim Okulu'ndan Fatma Arıcı ile Gazi İlköğretim Okulu'ndan Ayhan Akın paylaştı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Bünyamin Uruç, dereceye girenlere Mehmet Akif Ersoy'ın Safahat adlı eserini verirken tüm kalıtımcılara da birer kitap hediye etti.

Dereceye giren öğrencileri katlayan müdür Bünyamin Uruç, "Çok güzel bir yarışma oldu. Bütün öğrencilerimiz çok iyi hazırlanmışlar. İstiklal Marşımızın hangi şartlarda yazıldığını bilmeyenimiz yoktur. Bunun için de yarışma çok önemliydi. Öğrencilerle onları yetiştiren aileleri ve öğretmenlerini kutluyorum. Bütün öğrencilerimize başarılar diliyorum" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Burhaniye'de İstiklal Marşı İçin Yarıştılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement