"Evleriniz Kesinlikle Elinizden Alınmayacak" - Son Dakika
Yerel

"Evleriniz Kesinlikle Elinizden Alınmayacak"

"Evleriniz Kesinlikle Elinizden Alınmayacak"

Burdur Belediye Başkanı Akkaya, kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili, "Evleriniz kesinlikle elinizden alınmayacak. Sizleri mağdur etmeyeceğiz." dedi.

11.02.2014 10:40  Güncelleme: 10:39

Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Burdur'daki kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili, "Bize inanın. Evleriniz kesinlikle elinizden alınmayacak. Sizleri mağdur etmeyeceğiz" dedi.

Kentsel dönüşüm kapsamındaki Sinan, Tepe ve Karasenir mahallelerinde yaşayan vatandaşlarla biraraya gelen Akkaya, bu üç mahallenin Bakanlar Kurulu kararı ile riskli alan ilan edildiğini hatırlattı.

Kentsel dönüşüm konusunun bazı kesimler tarafından istismar edildiğini öne süren Akkaya, "Bize inanın. Evleriniz kesinlikle elinizden alınmayacak. Sizleri mağdur etmeyeceğiz. (Evleriniz zorla boşaltılacak, bedelleri belediye rayici ile ödenecek) gibi yalan yanlış şeyler söylediler. İnsanımızın kafasını bulandırdılar. Bunlara inanmayın. Rahat olun. Evlerinizde rahat bir şekilde oturun" dedi.

Akkaya, Burdur Belediyesi olarak hemşehrilerini düşündükleri için kentsel dönüşümü gerçekleştirmek amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan yetki aldıklarını söyledi.

Kentsel dönüşüm kapsamında belediyenin danışman firması tarafından bu üç mahalle için imar planı yapılacağını ifade eden Akkaya, "Jeolojik etüd yapılacak. Fay hatları, konutlar nereye yapılacak, yeşil alanlar, sosyal donatı alanları nerelere yapılacak bunlar belirlenecek. Bütün bunlar bittikten sonra mülk sahipleri ile masaya oturularak anlaşma yoluna gidilecek. Anlaşmadan bir şey yapılmayacak" diye konuştu.

AK Parti Burdur Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Bayram Özçelik de Türkiye'de yerelden yönetim konusunda önemli adımlar atıldığını kaydetti.

Herşeyin Ankara'dan yapıldığı bir ülke olmaktan çıkmaya çalıştıklarını anlatan Özçelik, yerele daha fazla imkan, belediyelere çok daha fazla yetki vereceklerini dile getirdi. - Burdur

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Evleriniz Kesinlikle Elinizden Alınmayacak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement