Btso İnşaat Komiteleri Üyeleri İzmit Körfez Geçişi Projesini İnceledi - Son Dakika
Yerel

Btso İnşaat Komiteleri Üyeleri İzmit Körfez Geçişi Projesini İnceledi

Btso İnşaat Komiteleri Üyeleri İzmit Körfez Geçişi Projesini İnceledi

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın inşaat sektörünü temsil eden 17, 18, 36 ve 49.meslek komitesi üyeleri, Türkiye'nin en büyük otoyol projesi İzmit Körfez Geçişi projesini yerinde inceledi.
18.Meslek Komitesi Başkanı Mehmet Taner Eke...

05.12.2013 13:50

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın inşaat sektörünü temsil eden 17, 18, 36 ve 49. meslek komitesi üyeleri, Türkiye'nin en büyük otoyol projesi İzmit Körfez Geçişi projesini yerinde inceledi.

18. Meslek Komitesi Başkanı Mehmet Taner Eke başkanlığında yapılan gezide, İstanbul-İzmir arasını 3,5 saate indirecek otoyol projesinin en önemli geçiş noktası İzmit Körfez Köprüsü inşaatı incelendi. Merkezi Dilovası olan Karayolları Genel Müdürlüğü Kamu Özel Sektör Ortaklığı Bölge Müdürlüğü de ziyaret edildi.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Karayolları Genel Müdürlüğü Kamu Özel Sektör Ortaklığı Bölge Müdürlüğü Bölge Müdürü İsmail Kartal, 28 Ekim 2010 tarihinde temeli atılan ve yap-işlet-devret modeliyle başlayan İzmit Körfez Geçişi projesinin köprü ve otoyol çalışmalarının hız kazandığını kaydetti.

Kartal'ın verdiği bilgiye göre, sadece Türkiye'nin değil, dünyanın da en ilgi çekici projelerinden biri olan Körfez Köprüsü'nün toplam uzunluğu 2 bin 682 metre olacak. Halen 4 binin üzerinde işçi ve bin 50 civarında iş makinesinin çalıştığı projede İstanbul-Bursa arasının 2015'in ortalarına doğru tamamlanması hedefleniyor. Körfez'in üzerine inşa edilen köprü tamamlandığında feribotla 45 dakika süren körfez geçişi 2 dakikaya inecek. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Btso İnşaat Komiteleri Üyeleri İzmit Körfez Geçişi Projesini İnceledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement