Botan Çayındaki Ani Su Yükselmesi - Son Dakika
Yerel

Botan Çayındaki Ani Su Yükselmesi

Botan Çayındaki Ani Su Yükselmesi

İnşaat Mühendisleri Odası Diyarbakır Şubesi, Botan Çayındaki ani su yükselmesi nedeniyle 6 kişinin öldüğü yerde incelemelerde bulundu.

27.08.2014 14:39

İnşaat Mühendisleri Odası Diyarbakır Şubesi, Botan Çayındaki ani su yükselmesi nedeniyle 6 kişinin öldüğü vadide incelemelerde bulundu.

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Diyarbakır Şubesi, Botan Çayındaki ani su yükselmesi nedeniyle 6 kişinin öldüğü olay ile ilgili şube binasında basın açıklaması düzenledi.

Yapılan açıklamada, Siirt'te Botan Çayı'nı da kapsayan 10 kilometrelik bir alanda inceleme yapıldığını, bu inceleme doğrultusunda bir rapor hazırlandığı ifade edildi.

Botan Çayı'nda suyun aniden 2 metreye kadar yükseldiğini, suyun bırakılmasından habersiz bir şekilde çay kenarında piknik yapan insanların ise yükselen sudan kaçmaya bile fırsat bulamadan sulara kapıldığı dile getirilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Botan Çayının Alkumru Barajı mansabındaki işletmeden sorumlu firma tarafından vadi boyunca uyarı levhalarının bulunduğu görülmüş, ancak sesli uyarı sistemine dair bir emare görülmemiştir. Olay yerinde bulunan vatandaşlarla yapılan görüşmelerde de herhangi bir sesli uyarının yapılmadığı belirtilmiştir. İşletmeden sorumlu yetkiler tarafından gerekli hassasiyetin gösterilmediği; uyarı önlemi olarak ağırlıklı olarak uyarı tabelalarıyla yetinildiği saptanmıştır. Geçmiş yıllarda da benzer şekilde can kayıplarının yaşandığı ancak işletmenin geçmişte yaşananlardan ders çıkarmadığı ve sesli ve görsel uyarı sistemlerine ilişkin yeterli önlemler almadığı görülmüştür."

Vadide çok sayıda sesli uyarı sisteminin olması gerektiği, sadece levhayla uyarı yapmanın yeterli olmadığı belirtilen açıklamada, sesli uyarının yapılmamasının büyük bir ihmale yol açtığı kaydedildi., - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Botan Çayındaki Ani Su Yükselmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement