Bornova Kızılay Yokuşu Yenileniyor - Son Dakika
Yerel

Bornova Kızılay Yokuşu Yenileniyor

Asfalt serim, yol yapım ve bakım onarım çalışmalarını sürdüren Bornova Belediyesi, yoğun kullanılan Kızılay yokuşunu yeniliyor. Çalışmaları yerinde inceleyen Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, şubat ayında açılan asfalt tesisi ile büyük bir yol hamlesi başlattıklarını belirterek, "Büyükşehir belediyemiz ile uyum içinde çalışıyor, sorunları çözüyoruz. Trafik yoğunluğu nedeniyle burada gece çalışacağız. Bu yıl 100 bin ton asfalt dökeceğiz. Bornova’da sorunlu yol kalmayacak” dedi.

12.12.2022 10:29  Güncelleme: 10:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Asfalt serim, yol yapım ve bakım onarım çalışmalarını sürdüren Bornova Belediyesi, yoğun kullanılan Kızılay yokuşunu yeniliyor. Çalışmaları yerinde inceleyen Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, şubat ayında açılan asfalt tesisi ile büyük bir yol hamlesi başlattıklarını belirterek, "Büyükşehir belediyemiz ile uyum içinde çalışıyor, sorunları çözüyoruz. Trafik yoğunluğu nedeniyle burada gece çalışacağız. Bu yıl 100 bin ton asfalt dökeceğiz. Bornova'da sorunlu yol kalmayacak" dedi.

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, dün akşam saatlerinde gittiği Kızılay Mahallesi 467-472-477 sokak ve Ersoy Caddesi istikametinde asfalt serim çalışması yapan ekiplerle bir araya geldi, birim amiri ve müdüründen bilgi aldı. Başkan İduğ, "Belediyemize gelen yol taleplerinin önemli bir bölümü Kızılay Mahallemiz ile ilgiliydi. Bornova'nın trafik yoğunluğu olan Ersoy Caddesi'nde başlattığımız bu çalışma ile yaklaşık 1 kilometrelik alan asfaltlanacak. 3 bin 300 ton asfalt kullanılacak" diye konuştu.

TRAFİK RAHATLAYACAK

Çalışmalarda trafiğin aksamaması için asfaltlamanın 22: 00 ve 05: 00 saatleri arasında yapılacağını belirten Başkan İduğ, "Ekiplerimiz trafik yoğunluğunun azaldığı akşam saatlerinde çift şeritli yolu tek şeride indirerek çalışma yapıyor. Bornovalıları mağdur etmeden 1 hafta içinde tüm yolun asfaltlanmasını tamamlamak istiyoruz" dedi.

40 BİN TON ASFALTLAMA

Asfalt Plenti kurarak yılda 100 bin ton asfalt dökmeyi planladıklarını da anlatan Başkan Mustafa İduğ, "Kendi sorumluluk alanımız içinde yaptığımız serim çalışmalarında 40 bin tonu geçtik. Hedefimiz Bornova'daki yol sorununu tamamen ortadan kaldırmak. İlçemizin ihtiyaç duyulan her noktasında yol çalışması yapıyoruz. Bornovalının ulaşım konforunu ve kalitesini arttırmak istiyoruz. Tesisimizde sağladığımız uygun maliyet sayesinde Bornova'da belediyemiz yetki alanındaki yollarda yapılan çalışmada tüm zamanların yol yapma rekorunu kırmış olduk" diye konuştu.

ESNAFTAN TEŞEKKÜR

Başkan Mustafa İduğ ile birlikte işçileri ziyaret eden Bornova Esnaf Odası Başkanı Mustafa Akkaya, "İlçe genelinde esnaflarımızdan gelen yol şikayetleri vardı. Başkanımız kurduğu asfalt tesisi ile sorun yaşanan yollara el attı. Tüm ara sokaklar ve caddelerde yol yapım çalışması başlattı. Bornova halkı adına kendisine çok teşekkür ederiz" diyerek düşüncelerini dile getirdi.

Bornova Kızılay Yokuşu Yenileniyor
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Bornova Kızılay Yokuşu Yenileniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement