Birlik Vakfı Kars Şubesi Başkanı Özgür Turhan; - Son Dakika
Yerel

Birlik Vakfı Kars Şubesi Başkanı Özgür Turhan;

Birlik Vakfı Kars Şubesi Başkanı Özgür Turhan;

Birlik Vakfı Kars Şubesi Başkanı Özgür Turhan, bayramların birlik ve beraberliğin tazeleme günü olduğunu belirtti.

04.10.2014 10:12

Birlik Vakfı Kars Şubesi Başkanı Özgür Turhan, bayramların birlik ve beraberliğin tazeleme günü olduğunu belirtti.

Özgür Turhan, barış ve adalete öncülük eden milletimizin, günümüzde de yaşanan hiçbir insani drama seyirci kalmadığını, dünyanın neresinde olursa olsun mazlum halklar için Türkiye'nin umut olduğunu söyledi.

Birlik Vakfı Kars Şube Başkanı Özgür Turhan, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda; "Bir Kurban Bayramı'na daha ulaşmanın sevinci ve heyecanını içerisindeyiz. Bayramlar, milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin uygulanıp sergilendiği, milletçe ve ümmetçe sevinç ve coşkunun yaşandığı, bir toplumda millet olma şuurunun taçlandığı özel günlerdir. Bayramlar, sıla-i rahim açısından da müstesna günlerdir. Bu bayrama adını veren Kurban ibadeti, kulun Allah'a yakınlaşması, mali yönüyle sosyal dayanışmayı ve paylaşmayı güçlendirmesidir. Kurban ibadeti aynı zamanda, Hz. İbrahim ve Hz. İsmail'in Allah'a olan sadakat ve teslimiyetini temsil etmesi yönüyle ayrı bir anlam taşımaktadır" dedi.

Turhan; "Bayramlar, kardeşliğimizi, birlik ve beraberliğimizi tazeleme günleridir. Sevgi, barış ve kardeşlik duygularının yoğunlaştığı, dargınların barıştığı, toplumsal birlikteliğin pekiştiği, saygı ve hoşgörünün egemen olduğu, iyilik ve güzelliklerin yoğun olarak yaşandığı bayramlar bizler için çok özel anlamlar taşımaktadır. Bu günler, toplumumuzun ilgi ve desteğine ihtiyaç duyan kesimine şefkatle yaklaşarak, birliktelik ruhunu yaşatmak adına bir fırsattır.Yıllardır barış ve adalete öncülük eden milletimiz, günümüzde de yaşanan hiçbir insani drama seyirci kalmıyor; dünyanın neresinde olursa olsun mazlum halklar için umut olmaya devam ediyor.Bu duygu ve düşüncelerle Kurban Bayramı'nın ülkemize, milletimize, hemşehrilerimize ve tüm İslam Alemine mutluluk, bereket, barış ve huzur getirmesini dilerim" diye konuştu. - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Birlik Vakfı Kars Şubesi Başkanı Özgür Turhan; - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement