Bir Anne Kız Başarısı: Yarım Kalan Mucize - Son Dakika
Yerel

Bir Anne Kız Başarısı: Yarım Kalan Mucize

Bir Anne Kız Başarısı: Yarım Kalan Mucize

Köy Okulları'ndan yola çıkarak günümüz eğitim sistemine vurgu yapan film "Yarım Kalan Mucize", Altın Portakal Film Festivali'nde gösterime sunuldu.

08.10.2013 17:15

Köy Okulları'ndan yola çıkarak günümüz eğitim sistemine vurgu yapan film "Yarım Kalan Mucize", Altın Portakal Film Festivali'nde gösterime sunuldu.

Yönetmenliğini Biket İlhan'ın yaptığı "Yarım Kalan Mucize" filmi, 50.Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde özel gösterimler dahilinde izleyiciyle buluştu. Senaryo, kurgu, yapım ve başrol oyunculuğunu, Biket İlhan'ın kızı Nihan Belgin'in üstlendiği filmde Ayten Uncuoğlu ,Yetkin Dikinciler, Dolunay Soysert gibi usta oyuncular rol alıyor. 1940'lı yıllarda, toprak ağasıyla evlendirilmek istenen arkadaşının intiharını unutamayan ve Köy Enstitüsü'nde okuyabilme mücadelesi veren Nahide'nin hikayesinin anlatıldığı filmde, günümüz eğitim sistemi ve sosyal hayatıyla benzerlik kuruluyor.

Filmin gösteriminden sonra yapılan söyleşide yönetmen Biket İlhan, başrol oyuncusu Nihan Belgin oyunculardan Ayten Uncuoğlu, Anıl Ayvalıoğlu, Tekin Alkan ve Umut Beşkırma izleyiciyle buluştu.

Kızı Nihan Belgin ile ilk defa ortak bir çalışmada bir araya geldiklerini söyleyen Biket İlhan, çalışma hayatında anne kız ilişkilerini dengelemenin zor olduğunu söylerken, kızı Nihan Belgin ise "Gece gündüz film hakkında konuştuk. Zaman zaman tartıştık ama başarıyla sonuçlandı. Anne kız ilişkisinin filme nasıl yansıdığını ise seyirciye sormak gerek" dedi.

Gençlerin projelerinde yer almaktan hep mutluluk duyduğunu söyleyen Ayten Uncuoğlu ise "Filmin geçtiği dönemler 'keşke'leri barındırıyor. Keşke Köy Enstitüleri ortadan kalkmasaydı, eminim günümüz eğitim sistemine çok katkısı olurdu" dedi.

Söyleşinin sonunda Altın Portakal'ın 50'nci yılını değerlendiren Biket ilhan, bir festivali 50 yıl devam ettirmenin çok zor olduğunu, Altın Portakal sayesinde izleyicilerle buluşabildiklerini ve Türkiye'de böyle bir festival olmasından dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bir Anne Kız Başarısı: Yarım Kalan Mucize - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement