Beyşehir'de Büyükşehir Yasası Uygulamasına Hazırlık Çalıştayı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Beyşehir'de Büyükşehir Yasası Uygulamasına Hazırlık Çalıştayı Yapıldı

Beyşehir\'de Büyükşehir Yasası Uygulamasına Hazırlık Çalıştayı Yapıldı

AK Parti Konya Yerel Yönetimler Başkanlığı, Beyşehir ilçesinde, "Büyükşehir yasası uygulamasına hazırlık çalıştayı" düzenledi.

03.03.2013 19:11

AK Parti Konya Yerel Yönetimler Başkanlığı, Beyşehir ilçesinde, "Büyükşehir yasası uygulamasına hazırlık çalıştayı" düzenledi.

Anamas Konukevi'nde gerçekleştirilen toplantıya AK Parti Konya Milletvekilleri Gülay Samancı ve Mustafa Kabakcı, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı, Hüyük Belediye Başkanı Nusret Akgümüş, Derebucak Belediye Başkanı Bahattin Özdemir, Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar ve bu ilçelerin belde belediye başkanları, AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi, ilçelerin parti ilçe başkanları, il genel ve belediye meclis üyeleri ile bürokratlar katıldı. Çalıştayın protokol konuşmaları bölümünde konuşan AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı, büyükşehir yasasının uygulanmasına dair başlatılan çalıştayların bundan sonra da devam edeceğini belirterek, "Konya ölçeği tabi biraz farklı diğer illere nazaran. Biz burada örnek olmak zorundayız. Bu hizmeti ve uygulamayı en iyi şekilde ve örnek şekilde yerine getirmemiz gerekiyor" dedi. AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı ise, AK Parti'nin sorunlara her zaman çözüm üreten bir parti olduğunu ifade ederek, "Siyasetin esas özelliği, çözüm üretmesidir. Bilhassa AK Parti döneminde şunu hep görüyoruz, eğer bir yerde problem varsa, bu problemi halının altına süpürme gibi bir lüksünüz yok ve AK Parti bu yolu hiçbir zaman tercih etmedi" şeklinde konuştu.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de konuşmasında, sadece şehirlerin imarının gerçekleşmesinin insanları mutlu edemeyeceğini vurgulayarak, "Şehrin imarının yanında insanların gönüllerinin de imarını mutlaka sağlamamız gerekiyor. Bu konuda son yıllarda önemli adımlar var. Gençlerin daha iyi yetişmesi için, insanımızın maddi ve manevi ihtiyaçlarının karşılanması için bir takım adımlar atıldı" dedi. Akyürek, eskiden sadece Konya merkeze odaklı bir çalışma yürüttüklerini, gündemlerinin tamamını bunların oluşturduğunu ama bundan sonraki süreçte tüm Konya'nın merkez haline geleceğini kaydetti. Konya İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi ise, yaşanan bu geçiş sürecinde hep birlikte üzerlerine düşen görevleri yapacaklarını belirtti.

AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun da, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendilerine Konya'da bu değişikliğin hakkından gelip gelemeyeceğini sorduğunu ifade ederek, "Biz Türkiye'de en iyi uygulamayı yapabileceğimizi gönül rahatlığıyla ifade ettik. Çünkü, muhalefet partileri hep Konya örneği veriyorlardı, yani '41 bin kilometrekare alanda nasıl uygulanacak bu yasa' diye Konya'yı örnek veriyorlardı. Ama biz açıkçası, belediyelerimize, teşkilatlarımıza sizlere güvenerek ve bunu da laf olsun diye, popülizm olsun diye söylemedik. 'Allah'ın izniyle en iyisini biz uygulayacağız' diye ifade ettik. Niye bunu söyledik; 2004'te tabiri caizse bunun küçük bir değişikliği yapıldı, yani 2004'te 27 yerleşim yeri Konya Büyükşehir Belediyesi içerisine girdi, Türkiye'de en sorunsuz geçiş Konya'da yaşandı. Bugün de Allah'ın izniyle en iyi, en sorunsuz geçiş Konya'da yaşandı" dedi.

Protokol konuşmalarının ardından çalıştayın diğer bölümleri basına kapalı olarak sürdü. Bu bölümde 4 ilçenin belediye başkanları kendi ilçeleriyle ilgili sunum ve değerlendirmelerde bulundu. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Beyşehir'de Büyükşehir Yasası Uygulamasına Hazırlık Çalıştayı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement