Belenobası'nda 5 Bin 560 Dekar Tarım Alanı Pompajla Sulanacak - Son Dakika
Yerel

Belenobası'nda 5 Bin 560 Dekar Tarım Alanı Pompajla Sulanacak

Belenobası\'nda 5 Bin 560 Dekar Tarım Alanı Pompajla Sulanacak

Tamamlandığında 5 bin 560 dekar tarım alanını pompaj ile sulayacak olan Antalya’nın Manavgat ilçesindeki Belenobası Pompaj Sulaması inşaat çalışmaları devam ediyor.

20.07.2015 10:08

Tamamlandığında 5 bin 560 dekar tarım alanını pompaj ile sulayacak olan Antalya'nın Manavgat ilçesindeki Belenobası Pompaj Sulaması inşaat çalışmaları devam ediyor.

Konu ile ilgili açıklama yapan DSİ 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür, inşaatta fiziki olarak yüzde 65 seviyesine ulaşıldığını bildirdi. Manavgat ilçesinin kuzey batısını ve Manavgat Çayı'nın sol sahilini kapsayan, Belenobası Pompaj Sulama inşaatının tamamlandığında Değirmenli, Belenobası ve Saraçlı köylerini kapsayan toplam 5 bin 560 dekar tarım alanının suya kavuşturmuş olacaklarını belirten Özgür, "Çalışmalar tamamlandığında bölgedeki çiftçimiz 2015 yılı birim fiyatları ile dekar başına 1900 TL gelir artışı sağlayacaktır" dedi.

DSİ olarak yaptıkları su yapıları ve özellikle sulama projeleri ile vatandaşın münbit topraklarını suya kavuşturduklarını, yetiştirilen ürün çeşidi ve kalitesinin artmasına vesile olduklarını kaydeden Özgür, "Böylece vatandaşımız daha çok ürün elde ederek ekonomik olarak daha refah bir seviyeye ulaşıyor. Vatandaşımız kazanınca ülkemiz kazanıyor. Dolayısı ile DSİ olarak ülke ekonomisine çok ciddi ekonomik katkılar yapıyoruz. Çalışmalarda emeği geçen DSİ ve firma elemanlarımıza teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Belenobası'nda 5 Bin 560 Dekar Tarım Alanı Pompajla Sulanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement