Belediye Meclisi, İlk Toplantısını Yaptı - Son Dakika
Yerel

Belediye Meclisi, İlk Toplantısını Yaptı

Belediye Meclisi, İlk Toplantısını Yaptı

30 Mart Mahalli İdareler Seçimleri ile birlikte yeni döneme giren Kastamonu Belediye Meclisi, ilk toplantısını gerekleştirdi.

13.04.2014 16:44

30 Mart Mahalli İdareler Seçimleri ile birlikte yeni döneme giren Kastamonu Belediye Meclisi, ilk toplantısını gerekleştirdi. Belediye Başkanı Tahsin Babaş'ın başkanlığında Meclis Toplantı Salonunda yapılan ilk Meclis toplantısının gündemini seçim maddeleri oluşturdu.

Belediye Başkanı Tahsin Babaş, yeni seçilen belediye meclis üyelerine yeni görevlerinden başarılar dileyerek, daha öncesi belediye başkanları ile belediye meclisi üyelerinin çalışmaları içinde teşekkür etti.

Saygı duruşundu bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan Belediye Meclisini ilk toplantısında, gündem maddesi olarak Belediye Meclisi 1. ve 2. Başkan Vekilinin Seçimi yapıldı. Kapalı oylama şeklinde yapılan seçimde, AK Parti gurundan Mustafa Üçüncü, 1. Belediye Meclisi Başkan Vekili olurken, 2. Belediye Meclisi Başkan Vekili ise Necati Atak oldu.

Ardından Belediye Meclis katiplerinin seçimi gerçekleştirildi. Katip üyeliklerine de, Nihal Kömeççetin, Berat Satıoğlu ve Ömer Lütfü Kesercioğlu seçildi.

Belediye Encümen Üyeliği seçiminde de, AK Partili Belediye Meclisi üyeleri Mustafa Üçüncü, Eşref Can ve Ömer Lütfü Kesercioğlu seçildi.

Belediye Plan ve Bütçe Komisyonuna üye seçiminde de, AK Parti grubu adına Nevzat Birgen, Ahmet Şen, Saffettin Kuru, MHP grubu adına ise İbrahim Beşir Değer ile Hakkı Emre Dinç seçildiler.

Belediye İmar ve Bayındırlık Komisyonuna üye seçiminde de, AK Parti grubu adına Cem Çelik, Ahmet Sevgilioğlu ve Mehmet Sirkecioğlu seçilirken, MHP grubu adına ise Ahmet Yavuz ve Alptuğ Topçuoğlu seçildiler.

5 yıl süreyle görev yapacak olan Tarihi Kentler Birliği Tüzüğünün 8. maddesi gereği Tarihi Kentler Birliğine üye seçiminde de, AK Partili meclisi üyesi Ahmet Sevgilioğlu asil üyeliğe seçilirken, yedek üyeliğe ise Cem Çelik getirildi.

Yine 5 yıl süreyle göreve yapacak olan Mahalli İdareler Birliği tüzüğünün 7. maddesi gereği Kastamonu Mahalli İdareler Birliğine (KASMİB) üyeliğine AK Partili Eşref Can, Necati Atak, İbrahim Çangıroğlu, asil üyelikleri seçildi. Yedek üyeliğe de Berat Satıoğlu getirildi.

Aynı şekilde 5 yıl süreyle görev yapacak olan 3634 Sayılı Milli Müdafaa Mükellefiyeti Kanununun 8. maddesi gereği Milli Müdafaa Mükellefiyeti Komisyonuna AK Partili meclis üyesi Berat Satıoğlu seçildi.

Komisyon ve üyelik seçimlerinin ardından başkan yardımcıları, Belediye Meclis üyelerinin huzur hakları görüşüldü. Buna göre, oy birliğiyle başkan yardımcıları için huzur hakkı 5 bin 100 TL olarak belirlenirken, belediye meclis üyelerine her oturum için huzur hakkı ise 85 TL olarak belirlendi.

Belediye Meclisi toplantılarının ise her ayın Pazartesi günü yapılması kararlaştırıldı.

Son alarak Belediye Meclisinde, 5393 Sayılı Belediye Kanununun 25. maddesi gereği Denetim Komisyonu Raporu hakkında meclise bilgi verildi. 2013 Yılı İdari Faaliyet Raporu ise, 15 Nisan Salı günü saat 19.00'da yapılacak olan ikinci oturumda görüşülmesi kararlaştırıldı. - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Belediye Meclisi, İlk Toplantısını Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement