Belçika Büyük Elçisi Gaziantep'te - Son Dakika
Yerel

Belçika Büyük Elçisi Gaziantep'te

Belçika Büyük Elçisi Gaziantep\'te

Belçika'nın Ankara Büyükelçisi Pol de Witte, Gaziantep Ticaret Odası'nı ziyaret etti.

16.04.2013 15:22  Güncelleme: 15:48

Büyükelçi Witte, ekonomik gelişmişliği ile dikkat çeken Gaziantep ile Belçika arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

Belçika Büyükelçisi Pol de Witte, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Gaziantep'te Ticaret Odası'nı ziyaret etti. Ticaret Odası Başkanı Mehmet Aslan ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Büyükelçi Witte'ye, kent ekonomisine ilişkin bilgiler verildi.

Ticaret Odası Başkanı Mehmet Aslan, Belçikalı büyükelçinin ziyaretinden memnuniyet duyduğunu dile getirerek, "Ülkemiz ile Belçika arasında geçtiğimiz yıl 6 milyar dolarlık bir ticaret hacmi söz konusuydu. Bu rakamın 300 milyon doları Gaziantep'ten yapıldı. Bu rakamın daha da artırılabileceğini düşünüyoruz. Özellikle halı sanayisinde ikili ilişkilerimizin daha da gelişmesini umuyoruz. Gaziantep'i görmeyen Belçikalı işadamlarını şehrimize davet ediyoruz" dedi.

Büyükelçi Witte ise 6 milyar dolarlık ticari ilişkinin geliştirilebilir bir seviyede olduğunu belirterek, "Biz sadece halı ile sınırlı kalmayıp, medikal, kimyasal ve yenilenebilir enerji anlamında da bu ticareti pekiştirebiliriz. Bu Gaziantep'e 4'üncü gelişim ve Gaziantep'in büyük bir destekçisiyim. Bundan sonra da ticari ilişkilerimizi geliştirmeyi amaçlıyorum" diye konuştu.

Mehmet Aslan, ziyaret anısına Büyükelçi Witte'a üzerinde 'Çingene Kızı' mozaiğinin bulunduğu plaket hediye etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Belçika Büyük Elçisi Gaziantep'te - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement