BDP Gazipaşa İlçe Teşkilatı 1. Olağan Kongresi - Son Dakika
Yerel

BDP Gazipaşa İlçe Teşkilatı 1. Olağan Kongresi

BDP Gazipaşa İlçe Teşkilatı 1. Olağan Kongresi

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Gazipaşa İlçe Teşkilatı, 1.Olağan Kongresi'ni yaptı.

20.05.2012 19:34

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Gazipaşa İlçe Teşkilatı, 1. Olağan Kongresi'ni yaptı.

Mevcut Parti Başkanı Mehmet Ali Alagöz'ün tek listeyle girdiği kongreye BDP Muş Milletvekili Demir Çelik de katıldı. BDP bayraklarıyla süslü salona giren Milletvekili Demir, partililerin yoğun tezahüratıyla karşılaştı.

Gazipaşa BDP İlçe Başkanı Alagöz ve BDP Antalya İl Başkanı İhsan Nergiz'in kısa konuşmalarının ardından kürsüye BDP Muş Milletvekili Çelik çıktı.

Önemli ve tarihi bir süreçten geçildiğini belirten Vekil Çelik, dünyanın, orta doğunun ve Türkiye'nin yeniden şekillendiğini belirterek, "Yüzyıllardır yaşayan, 40 milyonu aşkın bir nüfusa sahip Kürtler, bağlı bulunduğunu inkar ve imha politikasına rağmen ayakta durmayı başarmıştır. Kürtler bu coğrafyada bin yıllardır statüsüz, kimliksiz, kültürsüz, yasaklarla, baskı ve şiddetle yaşam sürmektedirler" dedi.

Çelik, AK Parti'yi süreci okuyamamakla suçladı. Çelik şunları söyledi:

"Geçmiş hükümetlerde olduğu gibi AK Part'de süreci doğru okumamıştır. Adları değişmiştir, genel başkanları değişmiştir ama 90 yıldır değişmeyen her gün başbakanını kulağımıza fısıldadığı tek bayrak, tek devlet, tek millet, tek dil ve en sonda geliştirdiği tek dindir. Her şeyin tekleştiği, marangoz tornasından çıkmış gibi kalasvari bir toplum isteniyor. Kulakları sağır, dilleri lal, gözleri kör, kalpleri paslaşmış, sorgulamayan cahil toplumlar istemektedirler. Bunu isteyen insan olsa olsa savaş kışkırtıcısıdır, ötekini ötekileştiren biridir. Bunun tarihsel noktada bir izahı yoktur. İslam dini barış dinidir. Araplar ve Türklerin olduğu kadar Kürtler de Müslüman'dır. Ama Kürtlerin dilleri, kültürleri yasak. Her gün bizlere söylenen et ve tırnak gibi olan iki millet, birbirine kız alıp vermiş milletler olduğumuz söyleniyor. Ama geçekte durum böyle değil. İslam alimleri bunları kabul etmiyor."

Konuşmasının sonunda salona Kürtçe seslenmek isteyen Çelik, söyleyeceği kelimeyi unuttu. Salondakilerin yardımıyla kelimeyi bulan Çelik, alkışlar eşliğinde kürsüden indi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel BDP Gazipaşa İlçe Teşkilatı 1. Olağan Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement