BDP Antalya'dan 'Hayata Dönüş' Protestosu - Son Dakika
Yerel

BDP Antalya'dan 'Hayata Dönüş' Protestosu

BDP Antalya\'dan \'Hayata Dönüş\' Protestosu

BDP Antalya İl Başkanı İhsan Nergiz, 10 Yıl Önce 12 Kişinin Ölümüyle Sonuçlanan 'hayata Dönüş Operasyonu'nun Gerçek Sorumlularının Yargılanmasını İstedi

19.12.2010 19:16

Barış ve Demokrasi Partisi Antalya İl Başkanı İhsan Nergiz, 10 yıl önce 12 kişinin ölümüyle sonuçlanan 'Hayata Dönüş Operasyonu'nun gerçek sorumlularının yargılanmasını istedi.

İstanbul Bayrampaşa Cezaevi'ne 19 Aralık 2000 tarihinde düzenlenen ve 12 kişinin ölümüyle sonuçlanan 'Hayata Dönüş Operasyonu'nu protesto etmek üzere BDP Antalya İl Teşkilatı tarafından yürüyüş düzenlendi.

Parti binası önünde toplanan yaklaşık 100 kişilik grup, 'Kapalı Yol'dan yürüyerek K-Han Otel yanındaki havuzbaşına geldi.

Aralarında çocukların da bulunduğu grup adına açıklama yapan BDP Antalya İl Başkanı İhsan Nergiz, ANAP, MHP ve DSP hükümetleri tarafından 'Hayata Dönüş Operasyonu' adı altında cezaevlerinde en kanlı katliamların gerçekleştirildiğini söyledi.

Bu operasyonda 2'si asker olmak üzere, ölüm oruçlarında hayatını kaybedenlerle birlikte ülke genelinde 117 kişinin devlet tarafından katledildiğini öne süren İhsan Nergiz, "Biz AKP hükümetine ve Adalet Bakanı'na sesleniyoruz. Yeni 19 Aralık katliamlarının yaşanmaması için, cezaevlerindeki işkence ve insanlık dışı uygulamaları derhal kaldırın.

19 Aralık katliamının gerçek sorumlularını adalet önüne çıkarın ve yargılanmalarını sağlayın. Kendisi de cezaevinde yatmış bir kişi olan sayın başbakanın cezaevlerindeki bu uygulamaları görmezden gelmemesi gerekir. Katliamın sorumlularını ödüllendirmek yerine cezalandırmalarını bekliyoruz" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel BDP Antalya'dan 'Hayata Dönüş' Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement