Baydar Orman Köylülerinin Sorunlarını TBMM'ye Taşıdı - Son Dakika
Yerel

Baydar Orman Köylülerinin Sorunlarını TBMM'ye Taşıdı

Baydar Orman Köylülerinin Sorunlarını TBMM\'ye Taşıdı

CHP Aydın Milletvekili Prof.Dr.Metin Lütfi Baydar, Aydın'da geçimlerini fıstık çamlarından sağlayan orman köylülerinin mülkiyet sorununu meclise taşıdı.

28.09.2012 09:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Aydın Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, Aydın'da geçimlerini fıstık çamlarından sağlayan orman köylülerinin mülkiyet sorununu meclise taşıdı.

Milletvekili Baydar, Aydın'ın orman köylerinin geçim kaynağının "fıstık çamı" ağaçları olduğunu ve bu değerli ürünü ülke ekonomisine kazandıran vatandaşların aynı zamanda da ormanları koruyarak; ağaçların bakımını gerçekleştirip gelecek kuşaklara yeşil bir miras bırakma gayreti içerisinde olduklarını belirtti. Orman köylülerinin, evleri, ortak yaşam alanları, tarım arazileri ve Fıstık Çamı ağaçlarıyla ilgili olarak mülkiyet sorunu yaşadıklarına dikkat çeken Baydar, kadastro çalışmasının yapılmamış olmasının, sorunların devamına yol açtığını ifade etti.

CHP Aydın Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, Başbakan'dan "Aydın ilinde mülkiyet sorunu yaşayan orman köylüsünün sayısı nedir? Mülkiyet sorununun çözümü konusunda hükümetiniz olarak herhangi bir çalışma yapılmış mıdır? Yapılmamışsa bunun nedeni veya nedenleri nelerdir? Bahsi geçen arazilerin orman köylülerine değil de başka kişilere veya özel şirketlere satılma düşüncesi bulunmakta mıdır? Hükümet olarak sorunun çözümü için ne düşünmektesiniz?" sorularına cevap vermesini istedi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Baydar Orman Köylülerinin Sorunlarını TBMM'ye Taşıdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement