Başkan Tütüncü'den Çocuklara Hediye 'Masal Parkı' - Son Dakika
Yerel

Başkan Tütüncü'den Çocuklara Hediye 'Masal Parkı'

Başkan Tütüncü\'den Çocuklara Hediye \'Masal Parkı\'

Antalya'nın, Kepezpark Varsak Projesi kapsamında çocuklar, televizyonda izledikleri çizgi film karakterlerini ve masal kahramanlarını görme olanağı bulacaklar.

27.08.2012 13:16  Güncelleme: 13:26

Antalya'nın, ilk kapalı tam olimpik yüzme havuzunun da bulunduğu, 46 dönümden oluşan Kepezpark Varsak Projesi kapsamında çocuklar, televizyonda izledikleri çizgi film karakterlerini ve masal kahramanlarını görme olanağı bulacaklar.

Proje kapsamında çocukları ekran başına kilitleyen hem klasik hem de günümüzün popüler çizgi film karakterleri ile Türk ve dünya masallarının kahramanları 5 bin dönümden oluşan 'Masal Parkı'nda yer alacak. Unutulmaya yüz tutan misket oynama, ip atlama gibi geleneksel oyunlar da parkta çocuklarla buluşturulacak. Tom ve Jery, Casper, Pepe ve Kız arkadaşı gibi çizgi film karakterlerinin 1 ve 2 metre boyutlarındaki maketlerle canlandırılacağı parkta, Külkedisi, Keloğlan gibi masallar ise sanatsal çalışmalarla anlatılacak. Çocuklar, masal parkını gezdikten sonra ise 2 dönüm üzerine inşa edilecek olan, dinozor salıncak, timsah kaydırak gibi mobilyaların olacağı temalı oyun parkında oynayacak.

Masal parkında, Bugs Buny ve Avcı Kızılsam, Tom ve Jerry, Caillou ve Kedisi, Pepe ve Kız arkadaşı, Slvester ve Twety, Varyemez Amca, Red Kit, Aslan Kral, Taş Devri, Temel Reis-Safinaz ve Kabasakal, Sünger Bob-Yengeç-Yıldız Ahtapot, Shrek-Fiona ve Eşek, Kayıp Balık Nemo-Nemo'nun Balık Arkadaşı- Kaplumbağa ve Köpek Balığı ile Mamut Manny-Mamut Ellie-Yavru Mamut-Sid Kaplan Diego ve Sincap Scrat'ın maketleri yer alacak. Masal adasında ise şu masal kahramanları Külkedisi, Keloğlan, Rapunzel, Pinokyo, Boğaçhan, Hacivat ve Karagöz,

Don Kişot, Alaaddin, Kırmızı Başlıklı Kız,

Nasrettin Hoca, Deli Dumrul, Yedi Cüceler de yer alacak.

Süleyman Demirel Bulvarı'nda eski Varsak Stadı'nın olduğu 46 dönümlük alan üzerine inşa edilecek olan projede, gençler de unutulmadı.

FIFA standartlarına uygun 500 kişilik açık tribünleri ve soyunma odaları olan 45x25 metre boyutlarında 2 adet sentetik çim futbol sahası ile FIBA kurallarına uygun 2 adet basketbol sahası, gençlik merkezi,

4 adet cep sinema salonu da gençlerin hizmetinde olacak. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Tütüncü'den Çocuklara Hediye 'Masal Parkı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement