Başkan Özgenç, Alanya Kamuoyuna Mektup Yazdı - Son Dakika
Yerel

Başkan Özgenç, Alanya Kamuoyuna Mektup Yazdı

Başkan Özgenç, Alanya Kamuoyuna Mektup Yazdı

Antalya'nın Gazipaşa ilçesi Belediye Başkanı Özgenç, yaptığı açıklamaya ilişkin Alanya kamuoyu temsilcilerine mektup yazdı.

24.06.2013 11:22  Güncelleme: 11:27

Antalya'nın Gazipaşa ilçesi Belediye Başkanı Cemburak Özgenç, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü'nün 12 Haziran'da Gazipaşa Havaalanı ile ilgili yaptığı açıklamaya ilişkin Alanya kamuoyu temsilcilerine mektup yazdı. Yaptığı açıklamaların içten, samimi ve gerçekçi olduğunu dile getiren Özgenç, amacının siyasi kaygılar olmadığını, Alanya ve Gazipaşa turizminin gelişmesi için çalıştığını söyledi.

Başkan Özgenç'in AK Parti Alanya İlçe Başkanlığı, CHP Alanya İlçe Başkanlığı, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı, Alanya Turistik İşletmeciler Derneği, tur operatörlerine ve SKAL Kulübü'ne gönderdiği mektupta şu ifadeler yer aldı:

"DHMİ 12 Haziran Çarşamba günü bir açıklama yapmıştır. Açıklamada 'Bu havalimanımıza yeni tesis ve yatırımların planlanıp inşası, işletmeci şirketin mevzuat ve sözleşme çerçevesindeki talebi ve kuruluşumuzun onayı ile mümkündür. İşletmeci kuruluşun; bugün itibariyle havalimanı apron inşaatı, terminal binasının büyütülmesi ve pistin uzatımı yönünde DHMİ Genel Müdürlüğümüzden bir talebi bulunmamaktadır. İşletmecinin sadece 'mevcut park alanının dizaynını içeren 03.06.2013 tarihli talebi olmuş ve bu talep Genel Müdürlüğümüzce uygun görülerek gerekli çalışmalar başlatılmıştır. Gazipaşa Havalimanı'nın bugünkü verimli hizmet düzeyine gelmesi, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile DHMİ Genel Müdürlüğü'nün büyük desteği sayesindedir. Bu çerçevede, DHMİ olarak Gazipaşa ve bölge turizminin gelişmesine en üst düzeyde katkı sağlamaya devam edeceğiz şeklinde açıklama bulunmuş ve bundan sonra işletici (TAV) firma tarafından DHMİ ye ulaşacak düzenleme ve yatırım teklifleri yasa, sözleşme ve mevzuatın izin verdiği ölçüde süratle değerlendirmeye alınacağı bildirilmiştir.Öncelikle şu an yaşadığımız aşamaya kadar gelen süreçte DHMİ'ye ve Ulaştırma Bakanımıza havalimanımızla ilgili katkılarından dolayı yürekten teşekkür etmek istiyorum.Bizim bugüne kadar Hava alanı için yaptığımız tüm açıklamalar; içten, samimi ve dostçadır. Sürecin daha iyiye gitmesi için kamuoyunu ve yetkililerin uyarmak adına yapılmış gerçekçi açıklamalardır. Hiçbir siyasi kaygı düşünülmemiştir. Tek kaygımız Alanya'nın ve Gazipaşa'nın hak ettiği büyüklükte bir havalimanına bir an önce kavuşmasıdır."

Mektubunda bu çerçevede DHMİ'nin herkesin bildiği bir bilgiyi basına açıkladığını kaydeden Başkan Gözgenç şu sözlere yer verdi:

"Bu açıklama Gazipaşa Havalimanı'nın geleceği konusunda tatmin edici bir açıklama değildir. Beklentilerimiz konusunda bir netlik oluşturamamaktadır. TAV istemiş, o istemiş, bu istemiş..Gazipaşa ve Alanya bunlarla ilgilenmiyor. DHMİ den istediğimiz şu an için alanda yaşanan sıkıntıların bir an önce giderilmesidir. TAV istemiyorsa onun sorunudur.Pistin kısa olmasından dolayı uçaklar kısmen sert iniş yapmak zorunda kalıyor, yetersiz terminalden dolayı sıcak hava koşullarında yolcular beklemek zorunda kalıyor, daha fazla uçağın inmesi apronun yetersiz olmasından dolayı mümkün olmamaktadır, bu durumda daha fazla şirket istese bile uçuş yapamamaktadır. Böylelikle Alanya ya gelmek isteyen bir çok yolcu yine Antalya Havalimanını kullanmak zorunda kalmaktadır. Bugüne kadar gelinen sürece elbette şükrediyoruz ve iyi niyetle devamını diliyoruz.Ancak bizim bölge halkı olarak istediğimiz;1-Tünelin bir an önce yapılması,2-Pistin uzatılması, 3-13 uçağın aynı anda park edebileceği apron ve modern terminal binasının bir an önce yapılmasıdır. Siz de çok iyi bilmektesiniz ki bunların yapılmasına engel bir hukuki bir durum yoktur. TAV istiyor, istemiyor, talep etmemiş gibi ifadeleri kabul etmiyoruz. Çünkü bölge insanı (Siyasiler, Turizmciler, gazeteciler, yatırımcılar) bu konuya yetkililer kadar hakimdir. Ulaştırma Bakanlığına teşekkürlerimizi arz eder, daha büyük gelişmeleri beklediğimizi saygı ve sevgi ile ifade ederiz." - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Özgenç, Alanya Kamuoyuna Mektup Yazdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement