Başkan Akaydın, "Toroslar'a Köymek Açılacak" - Son Dakika
Yerel

Başkan Akaydın, "Toroslar'a Köymek Açılacak"

Başkan Akaydın, "Toroslar\'a Köymek Açılacak"

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Serik ilçesinde coşkuyla karşılandı.

10.03.2014 16:05

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Serik ilçesinde coşkuyla karşılandı.

Programına Serik'te hal ziyaretiyle başlayan Başkan Mustafa Akaydın, esnafa 'Hayırlı işler' diledi. Başkan Mustafa Akaydın, sorunları dinledi Başkan Mustafa Akaydın'a gezisinde CHP Serik Belediye Başkan adayı Muhammet Konur ve 22'nci dönem CHP Antalya Milletvekili Hüseyin Ekmekçioğlu, CHP Serik İlçe Başkanı Bekir Kuş da eşlik etti. Hal ziyaretinin ardından Serikli vatandaşların sorunlarını dinleyen Başkan Akaydın'a Dünya Yörük Türkmen Birliği Federasyon Başkanı Mustafa Kuş yörük atkısı hediye etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, son 5 yıldır Antalya'da eğitim ve kültüre büyük önem verdiklerini belirterek, "Yaşam boyu öğretim projesi kapsamında Antalya Sanat ve Meslek Edindirme Kursları'nın (ASMEK) sayısını arttırdık. 7 bin olan ASMEK'teki öğrenci sayısı 25 bine çıktı. Bütünşehir yasasıyla birlikte ASMEK'leri Antalya'nın Torosları'nda KÖYMEK olarak yaygınlaştırmak istiyoruz. Modern Köy Enstitüleri modeliyle eğitime destek olmaya çalışacağız" dedi.

Kadriye beldesinde de halkla buluşan Başkan Akaydın, esnafın hher şey dahil sistemi ile ilgili şikayetlerini iletmesi üzerine, "Öncelikle bu kültürün değişmesi lazım. Bu sahilleri 5 yıldızlı otellere tahsis etmeyi sürdürürlerse, doğanın tahribatı devam ederse bu sistem değişmez. Yeni cazibe merkezleri yaratmalıyız. Büyükşehir Belediyesi olarak bu konuda önemli çalışmalar yaptık. Yeni butik müzeler ve şehir merkezinde cazibe merkezi oluşturduk. Pansiyon turizmini geliştirmeliyiz" dedi.

Yukarı Kocayatak beldesi ve Çakallık köylerini de ziyaret ederek kahve toplantıları yapan Başkan Akaydın, Sine Düğün Salonu'nda ise Doğu ve Güneydoğu hemşeri dernekleriyle bir araya geldi. Antalya'nın büyük ölçüde göçle oluşmuş bir şehir olduğunu aktaran Başkan Akaydın, "Bu şehirde yaşadığım için kendimi mutlu hissediyorum. Bütün genlerime Antalyalılık işledi. Buraya her ne şekilde gelmiş ve 'ben bu şehri seviyorum' diyen herkes başımızın tacıdır. Eğitimli ve kültürlü bir şehir bütün milletleri barındırır. Bunun örneklerini bütün dünyada görebiliriz. Biz böyle bir Antalya için çalışıyoruz. Anadolu Kültür Festivali düzenledik. Antalya'yı üst kimlik yaparak, Anadolu kültürlerini Antalya'da buluşturduk. Biz bütün vatandaşlarımızı kucaklıyoruz" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Akaydın, 'Toroslar'a Köymek Açılacak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement