Barış Şenliğinde Suriye Masaya Yatırıldı - Son Dakika
Yerel

Barış Şenliğinde Suriye Masaya Yatırıldı

Barış Şenliğinde Suriye Masaya Yatırıldı

Didim Barış Şenliği etkinlikleri kapsamında "Suriye'nin tanıkları" konulu bir söleşi düzenlendi.

03.09.2012 17:16

Didim Barış Şenliği etkinlikleri kapsamında " Suriye'nin tanıkları" konulu bir söleşi düzenlendi. Söleşi'ye katılımın azlığı dikkat çekerken konuşmacılar Suriye'deki izlenimlerini aktardı.

17. Didim Barış Şenliğinde Suriye'nin son durumu masaya yatırıldı. "Suriye'nin tanıkları" konulu söleşide Gazeteci-Yazar Bereket Kar ve Şam Üniversitesi Tarih Anabilimdalı Öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Yuva konuşmacı olarak katıldı.

Didim Ticaret Odası Aytaç-Nurullah Kocabıyık Kültür Merkezinde yapılan söleşiye Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Belediye Meclis Üyesi Osman Ayyıldız ile az sayıda vatandaş dinledi. Söleşide ilk konuşan Gazeteci-Yazar Bereket Kar Arap Baharı olarak adlandırılan hareketle ilgili değerlendirmede bulunarak "Arap Baharı denilen hareketlenmede Yemen, Mısır ve Tunus gibi yerlerde halklar liderlerini gönderdi ve kendi içlerinde demokrasiyi kurma çabası içine girdi. Burada sonradan da mezhep çatışmaları çıktı. Tabii herkes Emperyalizmin bir oyunu olarak bunu görüyor ve Büyük Orta doğu projesinin gerçekleştirildiğini söylüyor ama ben BOP'un gerçekleştirileceğine inanmıyorum. Emperyalizm bunu tamamen gerçekleştiremeyecek çünkü bunu Irak ve Afganistan'da gördük."diye konuştu.

Suriye'de yaşanan çatışmalarla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Gazeteci Yazar Kar hükümetin Suriye politikasıyla ilgili de eleştirilerde bulundu. Kar ayrıca Suriyedeki çatışma ortamıyla ilgili tespitlerde bulunarak "Suriye'deki iktidar bu eli silah tutanları temizleme imkanı yoktur; İktidara karşı duranların ise bu yönetimi değiştirme durumu yoktur."dedi.

Şam Üniversitesi Tarih Anabilimdalı Öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Yuva ise Suriye'nin Ortadoğuı'da stratejik bir öneme sahip olduğunu belirterek "Suriye ortadoğunun bir terazisidir ve dengesidir. Bu teraziyle oynamak sakıncalıdır."dedi. Yuva Suriye'nin stratejik önemine slayt eşliğinde yaptığı sunumda da dile getirdi. Söleşi soru-cevap kısmı ile sona erdi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Barış Şenliğinde Suriye Masaya Yatırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement