Bandırma Belediyesi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'ne Özel Bir Dizi Etkinlik Düzenledi - Son Dakika
Yerel

Bandırma Belediyesi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'ne Özel Bir Dizi Etkinlik Düzenledi

Bandırma Belediyesi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü\'ne Özel Bir Dizi Etkinlik Düzenledi

Bandırma Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında bir dizi etkinlik düzenledi. Film gösterimi, şiir dinletisi, sergi ve söyleşilerin yanı sıra bu yıl ikincisi yapılan ‘El Emeği Alışveriş Günleri’nin de açılışı yapıldı.

09.03.2023 12:58  Güncelleme: 17:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bandırma Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında bir dizi etkinlik düzenledi. Film gösterimi, şiir dinletisi, sergi ve söyleşilerin yanı sıra bu yıl ikincisi yapılan 'El Emeği Alışveriş Günleri'nin de açılışı yapıldı.

Bandırma Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'ne özel çok sayıda etkinlik düzenledi.

Etkinlikler, 7 Mart akşamı, Barış Manço Kültür Merkezi'nde, 'Turna Misali' adlı filmin gösterimi ve söyleşiyle başladı. Bir yörük ailesinin mevsimlik göç hazırlıkları üzerinden yaşadığı fikir çatışmasını ve yerleşik hayata geçmek ile yörük geleneklerini korumak arasındaki ikilemini ele alan filmin gösterimi sonunda yönetmen İffet Eren Danışman Boz, yapımcı Eyüp Boz ve oyuncu Sennur Nogaylar söyleşi yaptı.

BAŞKAN TOSUN, KADIN PERSONELİ AĞIRLADI

Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü onuruna Bandırma Belediyesi çatısı altında çalışan kadın personeli ve kentteki kadın muhtarları kahvaltı etkinliğinde ağırladı. Başkan Tosun, etkinlikte şöyle söyledi:

"Bu özel günün onuruna, bir kez daha beraberlik ve dayanışma duygularımızı pekiştirme fırsatı bulduk ancak bu sene maalesef buruk bir kutlama yapıyoruz. Ülkemiz büyük bir deprem afeti atlattı. Afet bölgesindeki kadınlarımız zor bir süreçten geçiyorlar, tüm imkanlarımızla onların yanındayız. Bandırma Belediyesi olarak biz çok büyük bir aileyiz. Bu ailenin vazgeçilmez bir parçası olan kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü en içten dileklerimle kutluyorum."

Başkan Tosun, eşi Seda Tosun ile beraber ilçedeli üretici kadınlar tarafından oluşturulan Bandırma Üreten Kadınlar, Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi'ni ziyaret etti. Tosun çifti, Bandırma Belediyesi tarafından onarım ve yenileme çalışmalarının gerçekleştirdiği kooperatif binasında incelemelerde bulundu.

Başkan Tosun, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla CHP Bandırma İlçe Örgütü'nde kadınlarla ile de bir araya geldi. İlçe Kadın Kolları tarafından yapılan basın açıklamasını dinleyen Tosun, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günlerini kutlayarak, "Kadın her şeydir, kadın her yerdedir. Kadın toplumun en önemli değeridir" dedi.

120 KADIN AİLE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAYACAK

Bandırma Belediyesi tarafından bu yıl ikincisini düzenlenen 'El Emeği Alışveriş Günleri'nin açılış programı da yapıldı. Bandırma'da yaşayan 120 kadın, Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan çadırda 12 gün boyunca aile ekonomilerine katkı sağlama fırsatı bulacak. Açılış programında konuşan Tosun, şunları söyledi:

"Yerel yönetim olarak üreten, emek veren kadınlarımızın her zaman yanındayız. Kadınlarımızın istihdam edilmesine yönelik önemli yatırımlarımız da var. Gündüz bakım evlerimizde 300 ana kuzusu evladımızı ağırlıyoruz ve bu sayede 300 kadınımız iş hayatına atılmış oldu. Gündüz bakım evlerimiz ve kurs merkezimizde toplam 60'a yakın öğretmenimiz istihdam ediliyor. Bandırmamızın sokaklarında şu an 16 kadın temizlik personelimiz çalışıyor. Bu bir pilot uygulamaydı. Bu uygulamadan herkes çok memnun. Önümüzdeki süreçte istihdamı daha da artıracağız. Kadınlarımızı her alanda desteklemeye ve her daim yanlarında olmaya devam edeceğiz."

KADINLAR GÜNÜ'NE ÖZEL İKİ SERGİ

Bandırma Belediyesi Harun Karacan Gençlik ve Spor Merkezi'nce hazırlanan El Sanatları Sergisi'nin açılışı Tunç Başaran Kültür Merkezi'nde yapıldı. Sergiden elde edilecek gelirin tamamı depremzede yurttaşlara bağışlanacak.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'ne özel bir diğer sergi de fotoğraf sanatçısı Ebru Alşan'ın 'Her Renkte Her Yerde Kadın' adlı fotoğraf sergisi oldu. Barış Manço Kültür Merkezi Melih Çınar Sergi Salonu'nda açılan fotoğraf sergisi beğeni topladı. Açılışta Başkan Tosun, "Kadınların farklı bakış açılarına sahip olduklarını, gördüklerini hissiyatlarıyla bütünleştirdiklerini biliyoruz. Bugünde bu farklı bakış açıları çerçevesinde bizlere güzel sergi içerikleri sunan hemşehrilerime teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Bandırma Belediyesi ve Kadın Dayanışma Derneği iş birliğiyle 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'ne özel olarak hazırlanan 'Kadın Ne Der' başlıklı söyleşi programı düzenlendi. Barış Manço Kültür Merkezi'ndeki söyleşide, 17 Eylül Üniversitesi İİBF Dekanı Prof. Dr. Serap Palaz, Türkolog ve yazar Gül Ayşe Yaldız, yazar Fazilet Kırtay ve Baro temsilcisi Av. Özlem Paşaoğlu konuşmacı olarak yer aldı. Söyleşide kadınlara yönelik ayrımcılığın, eşitsizliğin ve şiddetin kader olmadığı vurgulanırken; insanlar arası ilişkinin sonucu olarak ortaya çıkan bu durumun, yine kadınların ve onların mücadelesini destekleyen erkeklerin dayanışma ve kararlılığı ile değiştirilebileceği mesajı verildi.

EMEKÇİ KADIN PLATFORMU AÇIKLAMA YAPTI

Emekçi Kadın Platformu'nun organizasyonuyla kadınlara yapılan zorbalıklara, haksızlıklara ve adaletsizliklere karşı yürüyüş ve basın açıklaması yapıldı. Açıklamada, "Ülkemizde kadını eşit ve özgür birey olarak gören yasal dönüşümler ve uygulamaların bir an önce başlatılması, eşitlikçi, demokratik, laik, yönetim biçimlerinin hayata geçmesi, kadın bedeni üzerindeki tüm söz ve karar haklarının kadına ait olduğunun kabul edilmesi ve siyasi iktidarların kadının bedeninden elini çekmesini istiyoruz" denildi.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri, Bandırma Belediyesi, Bandırma Halk Eğitim Merkezi ve Bandırma Kent Konseyi Kadın Meclisi Diksiyon Atölyesi'nin katkılarıyla hazırlanan 'Emeğin Sesi' adlı anlatı programı ile son buldu. Düzenlenen programda, farklı kadınların hayat mücadeleleri ve başarı hikayeleri farklı pencerelerden dinleyicilere aktarıldı. Program çeşitli kurslarda eğitimlerini tamamlayan kursiyerler için düzenlenen sertifika töreni ile tamamlandı.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Bandırma Belediyesi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'ne Özel Bir Dizi Etkinlik Düzenledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement