Bakır'dan ODTÜ Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Bakır'dan ODTÜ Açıklaması

Bakır\'dan ODTÜ Açıklaması

Memur-Sen İl Başkanı İrfan Bakır, son günlerde ODTÜ'de yaşanan olaylarla ilgili olarak; "ODTÜ'de yapılmak istenen, Haziran ayında Taksim Gezi Parkı'nda yapılmak istenen şeyin devamıdır."

12.09.2013 15:54

Memur-Sen İl Başkanı İrfan Bakır, son günlerde ODTÜ'de yaşanan olaylarla ilgili olarak; "ODTÜ'de yapılmak istenen, Haziran ayında Taksim Gezi Parkı'nda yapılmak istenen şeyin devamıdır. Gezi Parkında ağacı bahane edenler, OTDÜ'de de aynı bahaneye sığınarak huzur ve güven ortamını bozmak istemektedirler" dedi.

Yaptığı açıklamada özgürlüklerin ve demokratik hakların da bir sınırı olması gerektiğinin altını çizen Bakır, "Her önüne gelen eline Molotof alıp sokağa çıkmamalı. Polise Molotof atmak, araçları yakmak, kamu mallarını yakıp yıkmak, toplumun huzurunu bozucu bir şekilde meydanları savaş alanına çevirmek özgürlük değildir" diyerek Molotof un kanunlarımızda da bir silah olarak yerini almasının ve Molotof kullananların yasa önünde silah kullananlar gibi değerlendirilmesinin gerektiğini ifade etti.

"Hemen yanı başımızda Suriye'de bir insanlık dramının yaşandığı, Irak'ta her gün bombalı eylemlerin gerçekleştirildiği, Mısır'da darbe yönetiminin insan haklarını ayaklar altına aldığı ve Filistin'de terör devletinin baskıcı tutumunun halen devam ettiği gerçekleri gözümüzün önünde iken, ülkemizde bir iç karışıklık çıkartılmaya çalışılması, özgürlük ve demokratik hak adı altında terör eylemleri gerçekleştirilmesi Türkiye kimliğine zarar vermektedir." diyen İrfan Bakır, özgürlük ve demokratik hak adı altında kamu mallarına zarar verenlerin, araçları yakanların, işyerlerini kırıp dökenlerin ve Molotof ile meydanları savaş alanına çevirenlerin yaptıkları faaliyetin bir demokratik eylem değil terör olduğunu savundu. 76 milyonun üzerinde hakkı bulunan kamu mallarına verilen zararın müsebbiplerinden tanzim edilmesi gerektiğini ifade eden Bakır, ODTÜ'de Gezi Parkı'nın ikinci perdesinin oynanmak istendiğini belirterek kamuoyunun duyarlı, dikkatli ve itidalli olması gerektiğini söyledi.

Türkiye'yi büyük bir gemiye benzeten Bakır; "Bu gemide hep birlikte yol alıyoruz. Bu geminin altını oymak sadece bir kesimi değil gemideki bütün yolcuları sulara gömecektir." Uyarısında da bulundu. - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bakır'dan ODTÜ Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement