Ayhan, 'Sürgün' İddialarını Meclis'e Taşıdı - Son Dakika
Yerel

Ayhan, 'Sürgün' İddialarını Meclis'e Taşıdı

Ayhan, \'Sürgün\' İddialarını Meclis\'e Taşıdı

HDP'li Vekil Ayhan, AK Parti Milletvekilleri Seyit Eyyüpoğlu ve Abdulkerim Gök'ün bazı bürokratları 'sürgün' ettikleri iddiasını Başbakan'a sordu.

13.05.2014 12:08  Güncelleme: 12:04

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığına verdiği soru önergesinde, Ceylanpınar'daki bazı bürokratların yer değişikliğine ilişkin konuyu gündeme getirdi. Ayhan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması talebiyle verdiği önergede, "Şanlıurfa ilimize bağlı Ceylanpınar ilçemizde 30 mart yerel seçimlerin akabinde devlet kurumlarında görevli kimi idarecilerin yerlerinin değiştirildiği (sürgün) edildiği iddia edilmektedir." dedi.

HDP'li Ayhan, Başbakan Erdoğan'a şunları sordu: "1-Nüfus Müdürü Mehmet Ali Damar'ın Akçakale'ye yer değişikliği (sürgün) edildiği iddiası doğru mudur? Şayet doğru ise sürgün gerekçesi nedir? 2-Ceylanpınar Ziraat Bankası Müdürü Abdulselam Çeçen'in Kastamonu iline sürgün edildiği iddiası doğru mudur? Şayet doğru ise sürgün gerekçeleri nelerdir? 3-Ceylanpınar Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM) müdiresi Aynur Doğal'ın görevinden alındığı iddiası doğru mudur? Şayet doğru ise gerekçeleri nelerdir? 4-Gerek sürgün gerekse de görevden alınacak 80 kişilik bir listenin Ceylanpınar AKP ilçe örgütü tarafından hazırlandığı iddiaları doğru mudur? Şayet doğru ise bu liste hangi kriter ve gerekçeler esas alınarak hazırlanmıştır? 5-Şayet böyle bir listenin hazırlandığı iddiaları doğru ise Ceylanpınar AKP ilçe örgütü hangi yetkiye ve yasal mevzuata istinaden hazırlanmıştır? 6-Ceylanpınar da 80 kişilik listenin AKP Şanlıurfa Mv. Seyyit Eyüpoğlu ve Mv. Abdulkerim Gök'ün yönlendirilmesi ile hazırlandığı iddiaları vardır bu iddialar doğru mudur? şayet doğru ise bahse konu olan iki vekil hakkında herhangi bir işlem yapılacak mıdır? 7-Ceylanpınar da 80 kişilik yer değişiklilik (sürgün) listesi hazırlanmış olmasının yerel seçimlerle herhangi bir ilgisi var mıdır?"
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Ayhan, 'Sürgün' İddialarını Meclis'e Taşıdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement