Aü Küresel Mevlana Değişim Programında Öncü - Son Dakika
Yerel

Aü Küresel Mevlana Değişim Programında Öncü

Aü Küresel Mevlana Değişim Programında Öncü

Türkiye'nin yükseköğretimde küresel bir değişim programı olan ve ilk defa 2013-2014 yılında uygulanmaya başlanan Mevlana Değişim Programı'nda Akdeniz Üniversitesi, programın uygulanmasında Türkiye'de öncü üniversiteler arasında yer...

19.11.2013 17:06

Türkiye'nin yükseköğretimde küresel bir değişim programı olan ve ilk defa 2013-2014 yılında uygulanmaya başlanan Mevlana Değişim Programı'nda Akdeniz Üniversitesi, programın uygulanmasında Türkiye'de öncü üniversiteler arasında yer aldı.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Akademik Değişim Programları Birimi tarafından,14-15 Kasım 2013 tarihlerinde 7.Akademik Değişim Programları Semineri gerçekleştirildi. Dokuz Eylül Üniversitesi ev sahipliğinde,Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) işbirliğiyle düzenlenen 7. Akademik Değişim Programları Semineri YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Şaban Çalış'ın katılımıyla gerçekleşti. İzmir- Çeşme'de gerçekleşen toplantıya Türkiye'nin farklı şehirlerinden 100'e yakın üniversitenin temsilcileri katıldı. Toplantıda YÖK tarafından yapılan Mevlana Değişim Programı bilgilendirme sunumunda Akdeniz Üniversitesi'nin programı yürüten Türkiye'deki üniversiteler arasında gelen ve giden öğrenci ve öğretim elemanı sayıları, yapılan işbirlikleri açısından ilk sıralarda yer aldığı belirtildi.

Akdeniz Üniversitesi Rektör Danışmanı ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Burhan Özkan yaptığı konuşmada, küreselleşen dünya ve iletişim teknolojisinin, yükseköğretim alanında küresel rekabeti beraberinde getirdiğini belirtti. Prof.Dr. Özkan, bu nedenle bilgi toplumuna ve bilimsel üretime yön veren yükseköğretimdeki bu rekabet olgusu ve kalite anlayışı uluslararasılaşmayı en öncelikli konu haline getirdiğini kaydetti.

Akdeniz Üniversitesi'nin dünya üniversitesi olma yolunda Mevlana Değişim Programı'nın çok önemli olduğunu söyleyen Prof. Dr. Özkan, Akdeniz Üniversitesi olarak Mevlana Değişim Programı'na özel önem verdiklerini ifade etti.

Prof. Dr. Özkan, Akdeniz Üniversitesi'nin programın ilk uygulama yılı olan 2013-2014 eğitim öğretim yılında, Amerika Birleşik Devletleri, Japonya, Azerbaycan, Bosna-Hersek, Kazakistan, Kırgızistan, Makedonya, Karadağ ve Sri Lanka gibi çeşitli üniversiteler ile Mevlana Değişim Programı işbirliği gerçekleştirdiklerini ve bu kapsamda anlaşma yapılan üniversiteler ile öğrenci ve öğretim elemanı değişimleri yapıldığını sözlerine ekledi.

Prof. Dr. Özkan, Mevlana Değişim Programının Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi tarafından başarılı bir şekilde yürütülmesi nedeniyle Mevlana Değişim Programı Kurum Koordinatörü Nurgül Büyükkalay ve Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi elemanlarına teşekkür etti. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aü Küresel Mevlana Değişim Programında Öncü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement