Atatürk Üniversitesi Akademik Yılı Açılış Dersini Sayıştay Başkanı Verdi - Son Dakika
Yerel

Atatürk Üniversitesi Akademik Yılı Açılış Dersini Sayıştay Başkanı Verdi

Atatürk Üniversitesi Akademik Yılı Açılış Dersini Sayıştay Başkanı Verdi

Atatürk Üniversitesi 2015-2016 yılı Akademik Yılı, Sayıştay Başkanı Doç. Dr. Recai Akyel’in verdiği “Kurumlarda Kalite” dersiyle başladı.

06.11.2015 17:30

Atatürk Üniversitesi 2015-2016 yılı Akademik Yılı, Sayıştay Başkanı Doç. Dr. Recai Akyel'in verdiği "Kurumlarda Kalite" dersiyle başladı.

Atatürk Üniversitesi 2015-2016 Akademik Yılı açılış törenine Sayıştay Başkanı Doç. Dr. Recai Akyel, Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti Erzurum Milletvekilleri İbrahim Aydemir, Zehra Taşkesenlioğlu,Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, MHP Milletvekili Prof. Dr. Kamil Aydın, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, öğrenciler ve akademisyenler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından öğrenciler adına açılış konuşmasını yapan Hukuk Fakültesi öğrencisi Elifnur Abuşoğlu, "Bizler akademik birikim ve becerimizi donanımlı olarak gelitirerek kendine güvenen, yenilikçi, milli değerlerle donanmış olarak ülkemizin yönetiminde söz sahibi olacağız" dedi.

Akademik açılışın terör olayları nedeniyle geciktiğini belirten Rektör Hikmet Koçak, "Bu yılki açılış törenini gecikmeli gerçekleştiriyoruz. Gerek bölgemizde cereyan eden olaylar gerek son dönemlerde patlak veren terör olaylarında çok sayıda vatandaşımızın yaşamını yitirmesi, çok sayıda asker ve polislerimizin şahadet şerbetini içmesi hepimizi derinden yaraladı. Yaşamını yitirenlere Allah'dan rahmet, şehadete eren kahraman şehitlerimizin aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz" diye konuştu.

Son akademik yılı açılış konuşmasını yaptığı söyleyen Rektör Koçak, "2 dönemdir Atatürk Üniversitesi gibi köklü bir eğitim çınarı altında seçkin bir topluluğa hizmet etmeye çalıştık. Bir yükseköğretim kurumunun başarısı şüphesiz akademik kadrosunun iyi olmasına bağlıdır. Onların fırsatları doğru olarak değerlendirmelerine ve yarar üretimindeki ısrarlı çabalarına bağlıdır" diye konuştu. Atatürk Üniversitesi'nin en iyi 13 üniversite arasına girmesinin kendilerini son derece mutlu ettiğini ifade eden Koçak, öğrencilere "Okuyun, araştırın, uygulayın ve sürekli öğrenin. Sizler hedefinize ulaştıkça kendinizle birlikte çevrenizi de aydınlatacak ve tüm insanlığa büyük değerlerde hizmetlerde bulunacaksınız" diyerek öğüt verdi.

Yeni akademik yılın hayırlı olmasını dileyen Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, "Atatürk Üniversite'sinin şehrimizin en kıymetli değerlerinden biri olduğunu ifade ediyorum. Bizlerin tek isteği burada eğitim alan gençlerimizin geleceğe en güzel şekilde hazırlanmaları ve devletimizin, milletimizin yönetiminde söz sahibi olsunlar" ifadelerini kullandı

Vali Altıparmak, Atatürk Üniversitesi'ne yeni giren öğrencilerin Erzurum'un huzurlu olması nedeniyle tercih ettiklerini belirterek "Ara kayıt yapan veya yeni gelen öğrencilerle konuştuğumuzda bu şehrin huzurlu bir şehir olduğu için geldiklerini söylüyorlar. Bizler de bunları duyduğumuz zaman hakikaten çok mutlu oluyoruz" dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Atatürk Üniversitesi'nin yeni kazanan başarılı öğrencilere Rektör Hikme Koçak tarafından Ipad hediye edildi. Programın sonunda ise Sayıştay Başkanı Doç. Dr. Recai Karayel 2015-2016 Akademik Yılı'nda "Kurumlarda Kalite" konulu ilk açılış dersini verdi. Öte yandan törene katılan öğrenci ve konuklar programın uzun sürmesinden dolayı salonu boşalttılar. Bazı öğrenciler uyuklarken bazıları da cep telefonlarıyla meşgul oldular. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Atatürk Üniversitesi Akademik Yılı Açılış Dersini Sayıştay Başkanı Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement