Atatürk Ölümünün 75. Yılında Saygıyla Anıldı - Son Dakika
Yerel

Atatürk Ölümünün 75. Yılında Saygıyla Anıldı

Atatürk Ölümünün 75. Yılında Saygıyla Anıldı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 75.yılında Korkuteli ilçesinde yeni yapılan Cumhuriyet Meydanı Şehitlik anıtında düzenlenen törenle anıldı.

10.11.2013 12:10

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 75. yılında Korkuteli ilçesinde yeni yapılan Cumhuriyet Meydanı Şehitlik anıtında düzenlenen törenle anıldı. Törene ilçe halkı yoğun ilgi gösterdi.

Atatürk'ün vefatının 75. yıl törenleri kapsamında ilk tören Cumhuriyet Meydanı Şehitlik anıtında gerçekleşti. Törenlere Korkuteli Kaymakamı Erkan Karahan, Garnizon Komutanı Personel Yüzbaşı Volkan Onay, Belediye Başkanı Hasan Gökce, Cumhuriyet Başsavcısı İnan Toptimur, siyasi parti ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Korkuteli Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenkleri için çelenk sunum töreni düzenlendi. Saat 09'u 5 geçe sirenler eşliğinde Ata'ya iki dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. İstiklal Marşı'nın okunması ile Anıt önündeki tören sona ererken, programa Anadolu Sağlık Meslek Lisesi ev sahipliğinde Fatma- Mehmet Cadıl Anadolu Öğretmen Lisesi salonunda devam edildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Ayşegül Ünlü yaptı. Ünlü, Atatürk'n döneminin dünya liderleri içerisinde 21. Yüzyıla geçebilen tek lider olduğunu anlatarak "Önemli olan yaşarken ölmek değil, öldükten sonra da bu kadar uzun süre canlı kalabilmeyi başarmaktır" dedi.

Konuşmanın ardından şiir, sinevizyon gösterisi, 10 Kasım oratoryosu izletildi.

Oratoryonun ardından 10 Kasım Atatürk Haftası münasebetiyle ilçe okullarında düzenlenen kompozisyon, şiir ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından ödül verildi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Atatürk Ölümünün 75. Yılında Saygıyla Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement