ASO Saraybosna'da Konser Verdi - Son Dakika
Yerel

ASO Saraybosna'da Konser Verdi

ASO Saraybosna\'da Konser Verdi

Anadolu Üniversitesi Senfoni Orkestrası, 'Hayata Aşık Balkanlar' turnesi kapsamında Saraybosna'da konser verdi.

08.07.2013 13:33  Güncelleme: 13:41

Anadolu Üniversitesi Senfoni Orkestrası (ASO), 'Hayata Aşık Balkanlar' turnesi kapsamında Saraybosna'da konser verdi.

Saraybosna Ulusal Tiyatrosu'ndaki konserde, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkan Vekili Prof. Dr. Şaban Çalış, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Aydın Ziya Özgür ve Prof. Dr. Naci Gündoğan ile çeşitli kurum temsilcileri ve Saraybosnalı sanatseverler yer aldı.

Konser öncesi konuşan Rektör Prof. Dr. Davut Aydın, Anadolu Üniversitesi'nin 50 yılı aşan geçmişi, yerelden evrensele uzanan çok yönlü bir etki alanına ve kültüre sahip olduğuna dikkat çekti. Üniversitenin farklı bir kimlikle oluşturduğu kültürün her alanda dönüştürücü bir rol oynadığını aktaran Aydın, "Bilimsel üretimin ve eğitimin yanı sıra sanatı da aynı oranda üniversitemiz kimliğinin ayrılmaz bir parçası olarak görüyor ve sanatın hayata değer katan dönüştürücü gücünü bu bağlamda önemsiyoruz. Anadolu Üniversitesi artık bir global bir kampus. Bu özellik Anadolu Üniversitesi'ni dünyanın sayılı üniversitelerinden biri haline getirdi. 'Hayata Aşık Balkanlar' turnesi sınırlarını aşan üniversitenin kültür ve sanattaki yansımasıdır. Bu projenin hayata geçmesinde emeği olan Prof. Bülent Alaner, Prof. Cihat Aşkın ve Şef Hakan Şensoy'a teşekkür ederim" dedi.

YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Şaban Çalış ise, turne ve konserlerle ilgili düşüncelerini şu sözlerle ifade etti:

"Değerli dostlar, bazı şehirler vardır herkesin dilinde, fiziksel büyüklüğünden, hacminden söz ederiz. Büyüklük, hacim önemlidir. Bunları, rakamlarla ifade ederiz ve aklımızla kavrarız. Ama bazı şehirler vardır; onları ancak ruhumuzla kavrarız. Bu şehirlerde aşk vardır, sevda vardır. Biz bu şehirleri, şiirle ve müzikle kavrar ve ifade ederiz. Aklımın şehirleri var; Paris, Londra, New York gibi. Ruhumun da birkaç şehri var; başta Saraybosna gelir. Bu şehir ancak aşkla anlatılır. O yüzden Sevdalinka şarkıları vardır bu şehirde. Bu yüzden 6 ülke ve 7 şehirde icra edilen konserlere 'Hayata Aşık Balkanlar' adı verilmiş. Bunun bir tesadüf olmadığını düşünüyorum. Bu şehre yakışan aşktır, sevdadır, barıştır. Arkamdaki bu büyük sanatçı arkadaşlarım bunu bize müzikle ifade edecekler. Hepsini kutluyorum ve alınlarından öpüyorum."

Orkestra konserde, Balcı, Gershuwin, Borodin, Bizet ve Erkin'in eserlerini seslendirdi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel ASO Saraybosna'da Konser Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement