ASGİAD'ın Kuzey Irak Ziyareti Sona Erdi - Son Dakika
Yerel

ASGİAD'ın Kuzey Irak Ziyareti Sona Erdi

ASGİAD\'ın Kuzey Irak Ziyareti Sona Erdi

Adıyaman Sanayici ve Genç İşadamları Derneği tarafından Kuzey Irak'a düzenlenen gezi sona erdi.

11.12.2013 16:35  Güncelleme: 16:34

Adıyaman Sanayici ve Genç İşadamları Derneği (ASGİAD) tarafından Kuzey Irak'a düzenlenen gezi sona erdi.

Adıyaman ve Kahta ilçesinden bir grup işadamı ve gazetecinin katıldığı ziyaret 3 gün sürdü. ASGİAD tarafından düzenlenen gezi kapsamında Erbil, Süleymaniye ve Halepçe gezildi.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde Memo Zin, Hz. Nuh ve Kırmızı Medrese'deki Ahmed-i El Cezeri makamları ziyaret edildikten sonra, Erbil'de Radyo Devran, Erbil Kalesi, Üzeyir Aleyhisselam, Celil Hayat Camisi ve Işık Üniversitesi, Süleymaniye'de ise Halepçe Katliamında hayatını kaybeden mezar anıtları ile müzesi ziyaret edildi.

Konu ile ilgili olarak Gazeteci Mustafa Işıldak, "Ziyaretimizle, bölgesel devlet ve halkı ile ilgili bazı ön yargılarımızın meğer yanlış olduğunu anladık. Bölge şimdilik kendi içinde birkaç tali parçaya bölünmüş ise de istikrar ve güven ortamı mevcut. Diktatör Saddam'ın soykırım amacıyla beş bin Kürt'ü kimyasal bomba ile katlettiği Halepçe müzesi ve toplu mezar anıtlarını gördüğümüzde çok duygulandık" dedi.

Gazeteci Kemal Öner ise, "Bazı basın organlarında yer alan olumsuz haberlerin aksine bölgede hiçbir çatışmanın olmadığını, tam bir güven ortamının oluştuğunu gördük. Giyim tarzlarının ülkemize uygun olduğunu, Türk okullarına güvenle bakıldığını, bölge halkının Türkiye halkına karşı sempatisini gözlemledik" diye konuştu. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel ASGİAD'ın Kuzey Irak Ziyareti Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement