Artık Sosyologların Da Bir Derneği Var - Son Dakika
Yerel

Artık Sosyologların Da Bir Derneği Var

Artık Sosyologların Da Bir Derneği Var

Şanlıurfa'da sosyologlar, Harran Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Başkan Yardımcısı Dr. Mahmut Kaya'nın öncülüğünde yeni bir oluşumla dernek kurdu.

26.06.2014 11:23

Amaçlarının, Şanlıurfa başta olmak üzere ülkenin toplumsal sorunlarını tartışmak, çözüm üretmek, üretilen çözümleri toplumla paylaşmak ve icraata geçirmek üzere ilgili kamu mercilerine iletmek olduğunu söyleyen derneğin geçici yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mahmut Kaya seçildi. Kentte bu yöndeki eksikliği gidermek istediklerini söyleyen Dr. Kaya, "Derneğimiz 25 Haziran 2014 tarihi itibariyle tüzel kişiliğine kavuşmuştur. İnşallah hayırlı hizmetlere vesile oluruz" dedi.

Derneğin amacının başta Şanlıurfa olmak üzere Türkiye'de sosyolojinin anlaşılmasına, gelişmesine ve yaygınlaşmasına katkı sağlamak olduğunu söyleyen Dr. Mahmut Kaya sözlerini şu ifadelerle sürdürdü: "Şanlıurfa ve Türkiye'deki üniversitelerin sosyoloji bölümlerinden lisans derecesiyle mezun olan sosyologların mesleki, ekonomik, sosyal, kültürel sorunlarıyla ilgilenmek ilk amacımız olacak. Bununla birlikte anayasal ve demokratik haklarını koruyup geliştirmek; sosyologlar arasında birlik, dayanışma ve yardımlaşmayı oluşturmak, Şanlıurfa başta olmak üzere ülkenin toplumsal sorunlarını tartışmak, çözüm üretmek, üretilen çözümleri toplumla paylaşmak ve icraata geçirmek üzere ilgili kamu mercilerine iletilmesini sağlamaya çalışacağız" diye konuştu.

Şanlıurfa Sosyoloji Der Geçici Yönetim Kurulu Üyeleri ise şu şekilde oluştu: Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mahmut Kaya, Başkan Yardımcısı Ahmet Memek, SekreterMehmet Emin Tekbaş, Sayman Vehbi Uzundağ ve üyeler Eyyüp Azlal, Abdülgani Demir, Mehmet Akbaş.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Artık Sosyologların Da Bir Derneği Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement