Antalya'da Engelli Vatandaşlar Mevlit Okudu - Son Dakika
Yerel

Antalya'da Engelli Vatandaşlar Mevlit Okudu

Antalya\'da Engelli Vatandaşlar Mevlit Okudu

Antalya Müftülüğü tarafından düzenlenen etkinlikte Dünya Engelliler haftası dolayısıyla engelli vatandaşlar mevlit okudu.

07.12.2014 17:19  Güncelleme: 10:02

Antalya'daki bir caminin girişine konulan engelli asansörü sayesinde camiye girebilen ve Mevlid-i Şerifi ezberleyen engellilerin okuduğu mevlit, beğeni topladı.

Muratpaşa ilçesi Güvenlik Mahallesi'ndeki İsmet Yüce Camisi'nde düzenlenen programda konuşan Antalya Müftüsü Osman Artan, caminin imam hatibi Hasan Koç tarafından engelli vatandaşlardan mevlit grubu oluşturduğunu, sadece engellilerin okuyacağı program organize ettiklerini söyledi.

Allah'ın her şeyi bir sebebe göre yarattığını vurgulayan Artan, "Dünyada hiçbir şey sebepsiz değildir. Tesadüfi bir şey yoktur. Dünya hayatı imtihan yeridir. Herkes bir şekilde imtihan olur. Bazı insanlar vardır ki herhangi bir organı yoktur ve bununla imtihan olur. Anne babalar da bununla imtihan edilir" dedi.

İmtihanlar karşısında sabırlı olmanın önemine işaret eden Artan, "İmtihanları güzelliklerle birleştirmek çok önemlidir. Biz her caminin bir engellisi olsun istiyoruz. Engelli vatandaşlara dini bilgiler açısından ne verebiliriz, buna bakacağız. Eğer engellilere bir şeyler verilirse onların çok daha güzel şeyler yapacaklarına inanıyorum" diye konuştu.

Cami imam hatibi Koç da engellilerin eğitimine önce Kur'an-ı Kerim öğrenimi ve ibadetlerin yapılış şekilleriyle başladıklarını kaydetti.

Engelli vatandaşlardan ilahi korosu kurduklarını anlatan Koç, şöyle konuştu:

"En son olarak engelli kardeşlerimizin halk içerisinde engellerini aşarak programlar yapabileceklerini kanıtlamak için Mevlid-i Şerifi ezberleyip okudular. 12 engelliye eğitim veriyoruz. Bu kardeşlerimizin içerisinde ilk defa caminin içini görüp gözyaşı dökenler oldu. Nerede bir engelli varsa ona ulaşmaya çalışacağız."

Koç, engelliler için camiye asansör yaptıklarını, böylece engellilerin ibadetlerini daha rahat yapmalarına yardımcı olduklarını anlattı.

Bedensel engelli Hasan Sakka ise caminin girişine konulan engelli asansörü sayesinde minber ve mihrapla tanıştığını söyledi.

Yaptıklarının engelliler için mesaj olduğunu vurgulayan Sakka, engelli vatandaşların evde oturmak yerine sosyal hayatta yer alması gerektiğini kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Antalya'da Engelli Vatandaşlar Mevlit Okudu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement