Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (7) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (7)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (7)

Foto.FİNİKE Devlet Hastanesi'nde 'Taş Kırma ve Kemik Dansitometri Merkezi' törenle hizmete açıldı.

10.04.2013 18:06

Foto: Açılıştan

===

Finike Devlet Hastanesi'nde 'Taş Kırma ve Kemik Dansitometri Merkezi' açıldı

FİNİKE Devlet Hastanesi'nde 'Taş Kırma ve Kemik Dansitometri Merkezi' törenle hizmete açıldı. Hastane bahçesinde düzenlenen açılış törenine Kaymakam Mesut Yakuta, Finike Belediye Başkanı Nail Dülgeroğlu, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Adem Çolak, İlçe Emniyet Müdürü Haşim Çakmaklı, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, daire amirleri ve hastane personeli katıldı.

Hizmete giren birimlerin gezilmesinin ardından konuşan Kaymakam Yakuta, son birkaç ayda batı Antalya'da ilk olan tıbbı cihazlarının hastaneye kazandırılması konusunda emek sarf eden hastane yönetimini kutlayarak, "Batı Antalya ilk olarak gerçekleştirilen bu gelişmelerden son derece mutlu oluyoruz. Bu çalışmalar başhekim ve yönetim kadrosu önderliğinde Finikeli hayırseverlerin katkılarıyla gerçekleşti. Hastanede ilklerin gerçekleştirilmesine katkı sağlayan hayırsever vatandaşlara teşekkür ediyorum" dedi.

Finike Devlet Hastanesi Başhekimi Abdullah Konak da, hastaneye başhekim olarak atandığında ilk olarak ihtiyaçları tespit ettiğini vurgulayarak, "İhtiyaçları karşılamak için mesai arkadaşlarımla beraber yoğun bir çalışma temposuna girdik. Hedeflediğimiz birçok projeyi gerçekleştirdik. Bugün açılışını yaptığımız 'Kemik Dansitometri ve Taş Kırma Cihazı Merkezi' en önemli hedeflerimizden biriydi. Bu iki merkezin burada oluşturulması vatandaşlarımız için de kolaylık sağlayacak" diye konuştu.

Hedeflerinin bununla sınırlı olmadığını dile getire Başhekim Konak, şu bilgileri verdi: "Çalışmalar sonrasında elde edilen sonuç personelin motivasyonunu arttırdı. Vatandaşlarımız bundan sonra merkezimiz sayesinde Antalya'ya gitmek zorunda kalmadan hastanemizden hizmet alabileceklerdir. Kemik Dansitometri ve Taş Kırma Cihazı Merkezi Finike'nin yanı sıra Demre, Elmalı, Kaş ve Kumluca halkına da hizmet verecek."

Taş kırmaö cihazı hakkında davetlilere bilgi veren Finike Devlet Hastanesi Üroloji Uzmanı Opr. Dr. Ramazan Gürkan, "Hastanemize kurulan Taş kırma cihazı ile böbrek, mesane ve idrar yollarındaki bulunan taşlar vücuda hiçbir giriş olmadan ses dalgaları ile kırılabilmektedir. Bu işlemin süresi taşın büyüklüğüne göre 30 ila 90 dakika arasında değişmektedir. Teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmaktadır" diye konuştu.

'Kemik Dansitometri' cihazı hakkında davetlileri bilgilendiren Fizik Tedavi Uzmanı Dr. Buket Miranoğlu da, kemik yoğunluğunu ölçen bir cihaz olduğuna dikkati çekerek. "Bir başka deyişle kemiğin kırılganlık riskini belirleyen cihazdır. Kemik yoğunluğundaki yüzde 1 oranındaki kayıpları bile tespit edebilmektedir. Bu cihazla yapılan ölçümler sonucunda osteoporoz rahatsızlığı teşhis edilen kişilerin tedavisi de takip edilebilmektedir" dedi.

Kişinin osteoporoz olması durumunda kaybedilen kemiğin geri kazanılamadığını anlatan Miranoğlu, şu bilgileri verdi: "Ancak erken teşhis yapılırsa olduğu yerde durdurulabilir. Menopoz bu hastalığı tetikleyen bir etkendir. Menopoz sonrası tüm kadınlar muhakkak bu ölçümü yılda bir defa yaptırmalıdır. Osteoporoz sonucu sırt kemikleri formunu kaybederse boy kısalığı ve kamburluk gelişir. Hafif bir incinme ile kalça, bilek, omurga kırıkları meydana gelir. Özellikle 50 yaşını geçen tüm kadınların bu testten yaptırması erken teşhis için çok önemlidir." Törende, Finike Belediye Başkanı Nail Dülgeroğlu ve hayırsever vatandaşlara plaket verildi.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Açılış töreninden fotoğraflar

===

Başhekim Kara, hastalarla dertleşti

SERİK Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Yusuf Kara, hastaneye gelen hastalar ve hasta yakınlarının dert ve sorunları dinledi. Göreve geldiği günden bu yana hasta ve hasta yakınlarıyla yakın temas kuran Kara, Devlet Hastanesi'nin Serik halkının hastanesi olduğunu belirtti. Kara, hastaneye gelen hastalar ve hasta yakınlarının hastane hakkında dert ve şikayetleri olup olmadığını sorarak hepsiyle tek tek ilgilendi. Vatandaşlar ise hastaneden verilen hizmetlerden memnun olduklarını söyledi.

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)

Foto: Başhekim hasta ve hasta yakınlarıyla - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (7) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement