Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (6) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (6)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (6)

Foto.Meclisten genel, Reşat Oktay ve Deniz Filiz.

13.05.2013 17:12

Foto: Meclisten genel, Reşat Oktay ve Deniz Filiz.

===

Genç zihinler yarıştı

Jüri başkanı Prof. Dr. İlham Aliyev, 18'inci yıla ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi. Yarışmada 12 dalda başarı gösteren 64 öğrenci katılım belgesi, madalya ve hediyelerini Konyaaltı Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Gürbüz, Akdeniz Üniversitesi Rektörü İsrafil Kurtcephe, Rektör Yardımcısı Abdullah Azim Ergin, Akdeniz Üniversitesi Genel Sekreteri Bahadır Kerimoğlu ve Prof.Dr. Aliyev'den aldı. Yarışmada emeği geçen kurum ve öğretmenlere de teşekkür plaketi verildi.

Yusuf TÜRKÖZÜ/ANTALYA, (DHA)

Foto: Ödül töreninden fotolar

===

Eğitim gönüllüsü Dr. İlhami Tankut vefat etti

ANTALYA'nın eski doktorlarından, eğitim gönüllüsü, hayırsever İlhami Tankut 89 yaşında vefat etti. Bir süredir yaşlılığa bağlı hastalıklarla mücadele eden Dr. İlhami Tankut'un cenazesi bugün (14 Mayıs Salı) öğle vakti Muratpaşa Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Uncalı Mezarlığı'nda defnedilecek.

Necla Tankut ile evli olan Dr. İlhami Tankut 1'i kız, 3 çocuk babasıydı. Antalya'da 24 Ağustos 1924 tarihinde doğan Dr. İlhami Tankut'un doğduğu evin arazisinde bugün, Dr. İlhami Tankut'un yaptırıp, Milli Eğitim'e bağışladığı ve kendi adını taşıyan ilkokul binası bulunuyor.

Dr. İlhami Tankut, 1942 yılında Antalya Lisesi'nden mezun olduktan sonra, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1948'de Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tamamladı. Dr. İlhami Tankut o günlere ilişkin anılarını şöyle dile getirmişti: "O yıllar her yer ateş içinde. İkinci Dünya Savaşı... Almanlar, Türkiye'ye girdi girecek. Her şey kıt; şeker, zeytinyağı, ekmek yok, Yani üniversite okumanın pek hayal edilemeyeceği yıllar. Ama Allah razı olsun devlet baba bizi aldı, okuttu. Devletin yardım ve desteğiyle parasız yatılı olarak okudum."

BABASINDAN KALAN TEK MİRASI OKUL YAPTIRMAK İÇİN SATTI

Dr. İlhami Tankut, yaptırdığı okulların öğrencilerine anılarını şöyle aktarmıştı: "1974'te, en büyük düşlerimden birini, (Doğduğum evin bahçesine bir okul yaptırarak, baba ocağını tüttürmek) gerçekleştirdim. Evimin bahçesinden cıvıl cıvıl öğrencileri izleyebilmeyi de düşlemiştim. Ancak, okulun yapım sürecinde babamın bana tek mirası olan o evi satmak zorunda kaldım. Okul bitti ve teslim ettik. Orada öğrenime başlayan öğrencileri ilk gördüğümde neler hissettiğimi anlatmak çok güç. Ama 'Çocuklar; siz her şeye değersiniz' diye düşündüğüm dün gibi aklımdadır."

İnsana yapılan en önemli yatırımın eğitime yapılan yatırım olduğuna inandığını vurgulayan Dr. İlhami Tankut, şu düşünceleri her fırsatta dile getirmişti: Bu düşünceyle çıktığımız yolda Allah bana ikinci bir okul daha yaptırma fırsatı verdi. İnanıyorum ki Dr. İlhami Tankut Anadolu Lisesi de bu güzel şehrin eğitim-öğretim yaşamında her zaman iyi bir yere sahip olacak ve emeklerimiz karşılıksız kalmayacaktır. Unutmayalım ki bizim bir yerden petrol çıkacak, gökten altın yağacak diye bekleme lüksümüz yok. Dünyada hak ettiğimiz yeri alabilmek uğruna durmadan, yorulmadan çalışacağız."

ANTALYA, (DHA)

Foto: Dr. İlhami Tankut, Dr. Tankut öğrencilerle

===

Taşeron işçiye sendika çağrısı

Antalya'da Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) bünyesinde örgütlenen farklı meslek gruplarına yönelik taşeron işçi sendikaları, kentte 25 bine yakın taşeron işçiye sendika çağrısı yaptı.

DİSK bünyesinde örgütlenen Dev Sağlık İş, Genel İş, Sosyal İş, Tüm Bel Sen ve Güvenlik İş sendikaları başkanları, 28 Nisan'da yaklaşık 200 kişinin katılımıyla yapılan 'İşçi Kurultayı'nın sonuç bildirgesini açıkladı. Sendika başkanları adına bildirgeyi, Tüm Bel Sen Antalya Şube Başkanı İlhan Karakurt okudu. Karakurt, şunları söyledi;

"Kıdem tazminatının kaldırılmasına izin vermeyeceğiz. Özel istihdam bürolarının modern kölelik anlamına geldiğini bilerek karşı çıkacağız. Bölgesel asgari ücreti kabul etmeyeceğiz. Asgari ücretin vergi dışı bırakılması ve en az 1500 lira olmasını talep ediyoruz. Taşeron örgütlenme komitesi, taşeron izleme komitesi ve taşeron hukuk bürosunun kurulması kararlaştırıldı ve faaliyete geçirildi."

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Toplantı fotosu

===

Peyzaj mimarlarının kadro şikayeti

ULUSAL Peyzaj Mimarlığı günü nedeniyle yapılan açıklamada, her yıl 1000'e yakın genç peyzaj mimarı mezun olurken, kamuda yeteri kadar kadro planlaması yapılmadığı belirtildi. Her yıl 13 Mayıs'ta kutlanan 'Ulusal Peyzaj Mimarlığı' günü nedeniyle TMMOB Peyzaj Mimarları Antalya Şube Başkanı Teoman Akçalı, bir açıklama yaptı.

Bu dönemi tarihsel kırılma ve ülke coğrafyasının değişim ve dönüşümünün ağır politikalarının uygulanmaya başladığı süreç olarak değerlendiren Teoman Akçalı, kamusal alanların planlama ve tasarım süreçleri üzerinden bir kez daha önemini vurgulamak, peyzaj mimarlığı disiplini ilke ve esasları olmaksızın bu dönüşümün büyük tahribata neden olacağını kamu yönetimlerine bir kez daha bildirmek istediklerini söyledi.

Akçalı, ülke mekansal planlama ölçeğinden, kentsel dönüşüm ve kentsel tasarım ölçeklerine kadar Bakanlığın yeterli peyzaj mimarı olmamasına, kentlerin ve doğal alanların tarih ve kültür mirasları üzerinden ülke kalkınma politikaları ekonomisi yapılmasına rağmen peyzaj mimarlarına ihtiyaç duyulmamasının düşündürücü olduğunu dile getirdi.

2013 itibarıyla 28 üniversitede eğitim veren peyzaj mimarlığı bölümlerinde toplam 1274 öğrenci kontenjanı açıldığını anlatan Akçalı, şunları söyledi; "Her yıl aramıza 1000'e yakın lisanslı genç peyzaj mimarı katılmakta. Fakat mesleğimiz, kamudaki kadro planlamalarında hizmet üretme şansı verilmeyen ender mesleklerden biri olarak yerini almaktadır. Kentlerimiz ise rantlara göre şekillendirilmekte, plansızlık egemen kılınmaktadır."

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Teoman Akçalı

===

En 'ateşli' yarışma

KUMLUCA'da düzenlenen 'Tek Kurşun Av Tüfeği Atış' yarışması sona erdi. Kumluca Avcılar Atıcılar ve Amatör Balıkçılar Derneği tarafından organize edilen ve iki gün süren yarışmaya Kumluca ve çevre ilçelerin yanı sıra, Isparta, Burdur, Muğla ve Konya illerinden yaklaşık 600 avcı ve atıcı katıldı.

Yarışma sonunda 100 metre sabit hedefte Mustafa Karakuş, 50 metre sabit hedefte Fatih Durdaş, 50 metre hareketli hedefte Çetin Doğru ve kadınlar 50 metrede ise Pınar Tanrıkulu birinci oldu. Dereceye girenlere kupa, madalyanın yanı sıra av tüfeği hediye edildi. Kumluca Avcılar Atıcılar ve Amatör Balıkçılar Derneği Başkanı Oktay Karakuş, dernek olarak ilk defa atış yarışması düzenlediklerini kaydetti.

Ekrem KARAMAN/KUMLUCA, (DHA)

Foto: Ödül töreni

===

Sigortalı sayısıyla rekor

MANAVGAT, ülke genelinde en fazla sigortalı çalış bulunan ilçe olarak dikkati çekiyor. Manavgat Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürü Ali Duru, 13- 19 Mayıs tarihleri arasında kutlanan 'Sosyal Güvenlik Haftası' etkinlikleri kapsamında Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu'yu ziyaret etti. 'Sosyal Güvenlik Haftası' çerçevesinde ziyaretler yaptıklarını belirten Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürü Duru, hafta içerisinde personel ve muhasebecilerle birlikte etkinlikler yapacaklarını söyledi.

Manavgat'ın ülke genelinde en fazla sigortalı çalışan bulunan ilçe olduğunu kaydeden Duru, ilçe nüfusunun yüzde 70'nin sigortalı olduğunu vurguladı. İlçede şu anda 85 bin civarında sigortalı çalışanın bulunduğunu anlatan Duru, "Taşra ilçeleri arasında birinci sırayız. Aynı zamanda ilçede her yıl sigortalı sayısı artıyor. Kasım 2012'de sigortalı çalışan sayısı 67 bin 800 civarındaydı. Şu anda bu rakam 85 bin civarında" dedi.

Kamil ATALAY/MANAVGAT, (DHA)

Foto: Ziyaretten

===

MASİAD Başkanı MATSO adayı

MANAVGAT Sanayici İş Adamları Derneği (MASİAD) Başkanı Ahmet Boztaş, Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Haziran ayında yapılacak olan MATSO seçimleri öncesi adaylığını açıklayan Boztaş, amaçlarının tüccarın, iş adamlarının ve ticaretin önünü açmak olduğunu belirterek, her üyede 'İyi ki Benim Odam var' algısı oluşturmak istediklerini söyledi.

Bağımsız, bağlantısız, özgün bir değişim hareketi olarak yola çıktıklarını belirten Boztaş, değişim hareketinin de tüm siyasi ve ideolojik anlayışların dışında olduğunu söyledi. MATSO olarak bu şehrin sakini değil sahiplerinden olmak istediklerini vurgulayan Boztaş, "Ekonomi yönetimi etkin, donanımlı, liyakatli, seyirci değil oyuncu olmalıdır. Hizmet etmek için MATSO yönetimine talip olduk" dedi.

Kamil ATALAY/MANAVGAT, (DHA)

Foto: Ahmet Boztaş - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (6) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement