Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (6) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (6)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (6)

ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak, bu hafta ATSO Akademi tarafından, 'Lojistik ve Maliyetler', 'Mağazacılık, Perakendecilik ve Mağaza İçi Reyon Düzenlenmesi' ve 'İnşaat Sektöründe Kurumsallaşma' eğitimlerinin...

07.12.2012 17:46

Fotosuz

===

atso'dan üç eğitim daha

ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak, bu hafta ATSO Akademi tarafından, 'Lojistik ve Maliyetler', 'Mağazacılık, Perakendecilik ve Mağaza İçi Reyon Düzenlenmesi' ve 'İnşaat Sektöründe Kurumsallaşma' eğitimlerinin düzenleneceğini bildirdi. Yeni küresel ekonomik düzende öğrenen ve kurumsallaşan organizasyon yapılanmasına gidilmesinin önemine dikkati çeken Budak, "ATSO olarak bu bilinçle eğitim faaliyetlerimizi ATSO Akademi çatısı altında kurumsal bir yapıya dönüştürerek üye ve çalışanlarımıza yönelik temalı ve sektörlere özgü eğitim faaliyetlerine devam ediyoruz" dedi.

Başkan Budak, gelecek hafta eğitimlere yoğun olarak devam edileceğine değinerek, şu bilgileri verdi: "11 Aralık Salı günü düzenlenecek 'Lojistik ve Maliyetler Eğitimi'nde eğitmen Nilüfer Pınar YAğız tarafından katılımcılarımıza lojistik, nakliye, envanter, depolama, malzeme idaresi ve ambalajlama kavramları, lojistik çeşitleri ve türleri, lojistik seçiminin önemi, Türkiye içi lojistik maliyetleri, yurt dışı lojistik maliyetleri, depolama lojistik maliyetleri ve lojistik maliyetleri düşürme yöntemleri ile ilgili bilgiler anlatılacak."

MAĞAZACILIK EĞİTİMİ

Mağazacılık ve Perakende sektörünün kent içi ticaretin adeta vitrini olduğunu belirten Başkan Budak, kent içi ticaretin kalitesinin yükselmesi için mağazacılık ve parakendecilik sektöründe faaliyet gösteren ATSO üyelerinin yeni trendlere ayak uydurması, mağaza imajı yönetimi, alan yönetimi, mağaza içi ve reyon düzenlemeleri gibi konularında planlı ve sistemli çalışmalar yürütmeleri gerektiğini anlattı. Budak, bu amaçla, 11 Aralık'ta Eğitmen Adnan Duygun tarafından 'Mağazacılık, Perakendecilik ve Mağaza İçi Reyon Düzenlenmesi Eğitimi' verileceğini açıkladı.

İNŞAAT SEKTÖRÜNDE KURUMSALLAŞMA

İnşaat sektörüne yönelik de bir eğitim gerçekleştirileceğini belirten Budak, 'İnşaat Sektöründe Kurumsallaşma Eğitimi'nin ATSO Akademi bünyesinde 13 Aralık tarihinde Reşat Güney tarafından verileceğini bildirdi. Eğitimde işletmelerin kurumsal yapılanma sürecinin önemli kavramları olan vizyon, misyon, amaçlar, hedefler, politikalar, ilkeler, değerler, kurallar ve prosedürler konularında bilgi verileceğini ifade eden Budak, kurumsallaşarak işletmelerinin devamlılığını sağlamak ve başarıya ulaşmak isteyen firmaların bu eğitimi kaçırmaması gerektiğini vurguladı.

ANTALYA, (DHA)

Fotosuz

===

İnsan hakları için 9. Senfoni

ALMAN klasik müzik bestecisi Ludwig van Beethoven'ın en etkileyici eserleri arasında yer alan "9. Senfoni', Dünya İnsan Hakları Günü'nde Antalya'da seslendirilecek. Antalya Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB) sanatçılarının güçlü yorumuyla seslendirilecek eser, 10 Aralık Pazartesi günü saat 20.00'de Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde sanatseverle buluşacak. Bugün Avrupa Birliği Marşı olarak da kullanılan ve tüm insanlara birlik olma mesajı veren 9. Senfoni, insan sesinin kullanıldığı ilk senfonik eser olma özelliğini de taşıyor.

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nde Beethoven'in en çarpıcı senfonisi olan 9. Senfoni'yi sanatseverler ile buluşturmaktan mutluluk duyduklarını dile getiren ANTDOB Müdür ve Sanat Yönetmeni Nilay Genç Çebi, eser hakkında şunları söyledi "9. Senfoni'nin dördüncü ve sonuncu bölümlerini, Alman ozan Friedrich Schiller tarafından yazılan 'Neşeye Övgü' oluşturuyor. Bu eser, dünyada insanlığı ve barışı en güzel anlatan eserlerden biri."

ANTALYA, (DHA)

Foto: Nilay Genç Çebi

===

Büyükelçi'den ziyaret

ETİYOPYA Ankara Büyükelçisi Mulatu Teshome Wirtu, iki ülke arasındaki eğitim işbirliğini geliştirmek amacıyla Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İsrafil Kurtcephe'yi makamında ziyaret etti. Ziyarette Büyükelçi Wirtu'ya, Etiyopya Antalya Fahri Konsolosu Bülent Çekiç eşlik etti.

Akdeniz Üniversitesi'nin başarılarını takip ettiklerini aktaran Mulatu Teshome Wirtu, Etiyopya Addis Ababa Üniversitesi'nin Akdeniz Üniversitesi ile işbirliği yapmak istediğini belirtti. Wirtu, Addis Ababa Üniversitesi'nin, Akdeniz Üniversitesi'nin deneyimlerinden faydalanarak, eğitim kalitesini artırabileceğini söyledi.

Rektör Kurtcephe ise Etiyopya ile Türkiye arasında tarihi uzun yıllar öncesine dayanan köklü iletişim olduğunu söyleyerek, "İki ülke arasında ithalat ve ihracat konusunda sıkı bir ilişki var. Bu iki dost ülkenin eğitim alanında da ortak çalışmalar içinde olmasını istiyoruz. Biz Akdeniz Üniversitesi olarak üzerimize düşen neyse yapmaya hazırız. Karşılıklı akademisyen ve öğrenci değişimi anlaşmaları ile birbirimizin bilgi birikimini paylaşmalıyız" dedi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Ziyaret fotosu

===

Geleceğin yöneticilerine

girişimcilik konferansı

ANTALYA Koleji Lise 12. sınıf öğrencilerine, Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği'nin Girişimcilik Haftası etkinlikleri kapsamında işadamı Hüseyin Çalık tarafından konferans verildi. Konferansta, Antalya Koleji Kurucu Temsilcisi ve Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Çalık, öğrencilere girişimcilik hakkındaki tecrübelerini anlattı.

Mutlu olabilmek için insanın hayalleri olması gerektiğini söyleyen Çalık, bu konferans sayesinde kendi kurduğu okulun öğrencilerine bir anlamda hayat dersi de vermiş oldu. Konferansta, küçük yaşta çalışma ortamına katılmanın, görev almanın insana çok büyük yaşam tecrübesi kazandırdığını belirten Çalık, yenilikçi ruhla, fikirlerle sermaye ortaklığını da birleştirerek girişimci olunabileceğini belirtti.

Konferans bitiminde öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Hüseyin Çalık, hayallerini yüksek tutmaları konusunda öğütlerde bulundu.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Hüseyin Çalık ile öğrencilerin fotosu

===

Finike'de aşure günü

FİNİKE Cumhuriyet Çok Programlı Lisesi'nde Muharrem Ayı dolayısıyla aşure günü düzenlendi. Okulda düzenlenen etkinliğe, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Adem Çolak, Emniyet Müdürü Haşim Çakmaklı, Sahilkent Belediye Başkanı Ömer Çırpar, ADD Finike Şubesi Başkanı Atilla Öztürk,siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Cumhuriyet Çok Programlı Lisesi Müdürü Ali Çetin, 5 yıldır düzenlenen etkinliği geleneksel hale geldiğini söyledi. 3 bin kişiye aşure dağıttıklarını kaydeden Çetin, aşurenin esnafın ve öğretmenlerin katkısıyla hazırlandığını belirtti. Aşureyi okulda dağıtmanın yanı sıra bazı kurumlara da paketlerle gönderdiklerini vurgulayan Çetin, katkı sağlayan öğretmenlere ve esnafa teşekkür etti.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Aşure dağıtılırken - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (6) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement