Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (5)

Foto.OKAN Üniversitesi Akdeniz Bölge Temsilciliği ve Sürekli Eğitim Merkezi, Antalya'da törenle açıldı.

01.03.2013 16:23

Foto: Mustafa Satıcı

===

Okan Üniversitesi bölge temsilciliği açıldı

OKAN Üniversitesi Akdeniz Bölge Temsilciliği ve Sürekli Eğitim Merkezi, Antalya'da törenle açıldı. Metin Kasapoğlu Caddesi üzerinde Metropol İş Merkezi'nde iki katlı ofiste 4 derslik ve tanım bürolarıyla faaliyete geçen temsilciliğin açılış törenine, Valisi Ahmet Altıparmak, Okan Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Bekir Okan, Okan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şule Kut, Antalya Bölge Temsilcisi Murat Keskin ve davetliler katıldı.

Vali Altıparmak, Antalya'nın turizm, ticaret ve tarımda fevkalade önemli bir kent olduğunu belirterek eğitimde de çok önemli roller üstlenmeye başladığını kaydetti. Kentte iki üniversite bulunduğunu, 2'esinin de açılmak üzere çalışmaların devam ettiğini belirten Vali Altıparmak, "Amerikan rüyası diye bir şey vardı. Türkiye'de Amerikan rüyasının gerçekleşeceği yer Antalya'dır. Bunu sadece ben değil iş ve siyaset dünyası da ifade ediyor. Bu anlamda Okan Üniversitesi'nin ciddi katkısı olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Okan Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Bekir Okan ise Bursa, İzmir, Ankara ve Gaziantep'in ardından Antalya'nın 5'inci temsilcilikleri olduğunu söyledi. Antalya'nın Türkiye'nin yükselen bir yıldızı olduğunu belirten Okan, "Burada sürekli eğitim merkezi olarak turizm sektörünün ihtiyacı olan gastronomi, aşçılık konularında eğitimler verilecek" dedi. Rektör Şule Kut ise sürekli eğitim merkezinin sadece turizm çalışanlarına değil, herkes için, Antalya'nın geneline hitap edecek eğitim ve sertifika programlarıyla fark yaratacağını kaydetti. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Vali Altıparmak ve beraberindekiler, Okan Üniversitesi Akdeniz Bölge Temsilciliği'ni gezdi.

Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA)

Foto: Kurdele kesiminden

===

Özgün baskı resimler Antalya'da

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'nce Sobacılar Çarşısı içinde bir süre önce hizmete açılan Fikret Otyam Sanat Galerisi, farklı bir resim sergisine daha ev sahipliği yaptı. Galeride, İstanbul Grafik Sanatlar Müzesi'nin 'Baskı Resim Koleksiyonu'ndan derlenen gravür (kazıma resim) tekniğiyle yapılmış özgün baskı resim çalışmaları sergilendi.

Bazıları hayatta olmayan 26 ünlü sanatçıya ait 51 eserin yer aldığı serginin açılış kurdelesini, Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Adem Akyürek, müze sahibi Süleyman Sayın Tekcan ve Antalyalı sanatçılar Himmet Öcal, Tufan Dağıstanlı, Tacim Alpaslan birlikte kesti. İzleyenlerde hayranlık uyandıran sergi, 31 Mart Pazar akşamına kadar açık kalacak.

Süleyman Sayın Tekcan, Türkiye'nin ilk çağdaş, özgün resim müzesine sahip olmanın gururunu yaşadıklarını belirtti. Tekcan, İstanbul Grafik Sanatlar Müzesi'nin, 1974 yılında mütevazı bir sanatçı atölyesi olarak açıldığını hatırlatıp, "30 yıl içinde dünya standartlarında bir nitelik ve nicelik kazandırılıp, sanat müzesine dönüştürüldü. Müze bünyesinde, dünya standartlarında bir eser arşivimiz de mevcut" dedi.

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Açılış kurdelesi kesilirken, Akaydın müze sahibine teşekkür çiçeği verirken

===

Evcilmen'e esnaf sofrası

Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, Kalekapısı Esnafları Koruma ve Kalkındırma Derneği (KALEDER) Başkanı ve MHP Muratpaşa Belediye Meclisi Üyesi Hasan Kilit tarafından düzenlenen öğle yemeğine katıldı.

'Esnaf yemeği' olarak bilinen kuru fasulye- pilav ikram edilen yemekte, KALEDER Türk Sanat Müziği Korosu mini bir konser verdi. Yemek öncesi meclis üyeleriyle birlikte esnafı ziyaret eden Başkan Evcilmen, Kalekapısı esnafıyla sohbet etti.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Yemekten ve toplu foto

===

Gül vadisinde imzalar atıldı

SÜLEYMAN Demirel Üniversitesi (SDÜ) ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) işbirliğiyle üniversite arazisi içerisinde yapılması planlanan "Gül Vadisi: Gül Turizm, Sağlık, Araştırma ve Yaşam Merkezi" projesi için imzalar atıldı. Bölge açısından önemli bir değer olan gül ve gül ürünlerinin, sektörün ve gül üretim sürecinin turizm açısından değerlendirilmesi, kentin markalaşmasına katkı sağlanması buna bağlı olarak gül tarımının daha modern tekniklerle yapılmasını sağlayarak istihdamın artırılması amacıyla oluşturulan projenin imza töreni, Isparta Valiliği Göl Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.

Törende konuşan Vali Memduh Oğuz, Gül Vadisi Projesi'nin resmi işlemlerinin tamamlandığını belirterek, "Gül Vadisi Projesi, gülle ilgili ilk bilimsel ve kamu destekli projedir. Çok ciddi bir ilim müessesesi olan SDÜ tarafından yürütülecek olan, BAKA' nın desteklediği bu proje ile dünyaya Isparta gülünü tanıtacağız" diye konuştu. Gül Vadisi Projesi'nin Kalkınma Bakanlığı tarafından örnek proje olarak gösterildiğini belirten BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin ise "İlimize değer katacak bu projede katkımızın olmasından dolayı çok mutluyuz" diye konuştu,

GÜLÜ BİLİMLE BULUŞTURUYORUZ

Gül Vadisi Projesinin Türkiye'ye model gösterilen bir proje olduğunu söyleyen SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu da şöyle konuştu: "Üniversitemiz, 17 fakültesi, 20 meslek yüksekokulu, 4 yüksekokulu, 40 araştırma merkezi, öğretim üyesi yetiştiren ve 6 bin civarında öğrencisi olan 6 enstitü, 80 öğrenci kulübüyle Gül Vadisi için mükemmel bir insan kaynağı ve teknolojik alt yapı oluşturuyor. Üniversite bu projenin sürdürülebilirliğiyle ilgili tüm yükümlülüğü üstlenecek." Konuşmaların ardından Gül Vadisi Projesi'nin protokolü imzalandı.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

FOTO: İmza töreninden - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement