Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (5)

Foto.ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'nin iş dünyasına yeni atılmış ya da atılmak üzere olan gençlere yönelik başlattığı Gençlik Akademisi 23 Şubat Cumartesi günü Cam Piramit'te yapılacak.

20.02.2013 15:58

Foto: Başkan Muhittin Böcek

===

Gençlik Akademisi başlıyor

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'nin iş dünyasına yeni atılmış ya da atılmak üzere olan gençlere yönelik başlattığı Gençlik Akademisi 23 Şubat Cumartesi günü Cam Piramit'te yapılacak. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından geçtiğimiz yıl başlatılan Gençlik Akademisi 2013 yılında da devam ediyor.

Pega Danışmanlık ve Eğitim Merkezi işbirliğiyle gerçekleştirilen Gençlik Akademisi'nin 4'üncü toplantısı, 23 Şubat Cumartesi günü 10.30-16.00 saatleri arasında Cam Piramit'te gerçekleştirilecek. Gençlik Akademisi'ne katılmak isteyen gençler, 22 Şubat tarihine kadar www.antalya.com.tr internet adresi üzerinden başvuruda bulunabilecek.

UZMANLAR EĞİTİM VERECEK

Üniversitelerin 3 ve 4'üncü sınıflarında eğitim gören, yeni mezun olup iş arama aşamasında olan gençlere yönelik projeyle, NLP ile Kişisel Farkındalık, CV teknikleri konularında uzman kişiler tarafından eğitimler verilecek. Projeyle gençlerin, iş hayatında ve sosyal hayatta kendilerini daha iyi kabul ettirebilecekleri donanıma sahip olmaları hedefleniyor.

ANTALYA, (DHA)

Fotosuz

===

Elektrik hatları yeraltına alınıyor

SERİK'in Çandır Beldesi'nde elektrik hatları yer altına alınıyor. Çandır Belde Belediye Başkanı Ergüven Yılmaz, modern kent anlayışıyla çalışmaların yapıldığını söyledi. Belde merkezinde yeni düzenlemeler yaptıklarını anlatan Başkan Yılmaz, belde merkezinde elektrik hatlarının yeraltına alınmasının yanı sıra, kavşak düzenlemesi ve kaldırım yenileme çalışmaları yaptıklarını vurguladı.

Okul yollarının da ışıklandırıldığına değinen Başkan Yılmaz, "Büyükşehir Yasası'nın ardından belde belediyeleri kapanacak. Biz o güne kadar hizmetlerimize devam edeceğiz. Kısacası Çandır'a layık olmaya çalışıyoruz" dedi. Başkan Yılmaz, bu hizmetleri gerçekleştirirken, kendilerine gerekli desteği ve katkıyı esirgemeyen kişi ve kurumlara teşekkür ettiğini belirtti.

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)

Foto: Çalışmalardan

===

İmamlara sağlık sistemi anlatıldı

FİNİKE Devlet Hastanesi yönetimi ve İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen toplantıda, imamlara sağlık hizmetleri hakkında bilgi verildi. Finike Devlet Hastanesi'nde düzenlenen toplantıya hastane Başhekimi Dr. Abdullah Konak, İdari ve Mali İşler Müdürü Refik Akten, İlçe Müftüsü Lütfü İmamoğlu ve imamlar katıldı. Toplantıda konuşan Başhekim Abdullah Konak, hastane faaliyetleri ve hedeflenen çalışmalar hakkında bilgiler aktardı.

Başhekim Konak, özellikle evde bakım hizmetlerinden hasta ve hasta yakınlarının nasıl yararlanacağını, ayrıca internet ortamında hasta randevu sistemi ile sıra almanın kolaylığını anlattı. Dr. Konak, imamlardan, hastaneye gelemeyecek yatalak hastaların tedavi bakımını evlerde yapabileceklerini, çevrelerinde bu şekilde hastalar varsa hastaneye bildirmelerini istedi.

Dr. Konak, bu tür hastaların maddi ve manevi bakıma ihtiyaçlarının en üst düzeyde olduğunu dolayısıyla sürekli olarak ilgi gösterilmesi gerektiğine dikkat çekti. İlçe Müftüsü Lütfü İmamoğlu'da, müftülük personeline aktardıkları bilgiler için hastane yönetimine teşekkür etti.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Toplantı ortamından çekilen fotoğraf

===

Belediye'ye 27 işyerinden 500 bin TL gelir

ALANYA Belediyesi'ne ait 27 işyeri 3 ile 5 yıl süreyle ihaleyle kiraya verildi. Alanya Belediyesi Encümen Salonu'nda yapılan ihaleye Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu başkanlık yaptı. Alanya Belediyesi kiraya verdiği 27 işyerinden yıllık 500 bin lira kira geliri elde edecek. Açık artırma usulüyle gerçekleştirilen ihalede, kiralaya verilen işyerlerinin yıllık kira artışı ise her yıl Üretici Fiyatları Endeksi (ÜFE) oranında gerçekleştirilecek. Belediye Başkanı Sipahioğlu, "Kızlarpınarı Mahallesi, otogar civarı ve Çarşı Mahallesi'nde bulunan 27 işyerimizi ihale ile tekrar kiraladık. İhalelerin ağırlıklı olduğu bir dönemdeyiz" dedi.

Teoman ERİŞ/ALANYA, (DHA)

Foto: Hasan Sipahioğlu

===

Domates hırsızı yakalandı

ALANYA'da geçen hafta pazardan 17 kasa domates çaldığı belirlenen 24 yaşındaki H.K, evininde önünde gözaltına alındı. Cuma Pazarı'nda Sait Yiğit'e ait tezgahtan, 17 kasa (540 kilogram) domates çaldığı belirlenen H.K.'nın adresini belirleyen polis, baskın yaptı. Şüphelinin olayda kullandığı 07 HFG 01 plakalı motosikleti Sugözü Mahallesi'nde bir apartman önünde park halinde gören polis, bir süre gözlem yaptıktan sonra motosikletine binmek isteyen H.K.'yı yakaladı. Saray Polis Merkezi'ne götürülen şüpheli, borcunu ödemek için pazara satılmak üzere getirilen domatesleri gece motosikletiyle taşıdığını ve ardından kilosunu 60 kuruştan sattığını itiraf etti. Şüpheli sorgusunun tamamlanmasının ardından adliye sevk edilecek.

Özgür YILMAZ/ALANYA,(DHA)

Foto: Domatesleri çalıp manava satmış

===

Otobüsle uyuşturucu getiren şüpheli tutuklandı

ŞANLIURFA'dan gelen bir otobüsle Alanya'ya esrar getirileceği ihbarını alan polis, 6 kilo 936 gram esrar ele geçirdi. Alanya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği (KOM) aldığı bir ihbarı değerlendirerek Alanya otogarında tedbir aldı. Şanlıurfa'dan geldiği belirleyen otobüsün perona yaklaşmasının ardından bagaj kısmında yapılan aramada bir çanta içerisinde 4 parça halinde 6 kilo 936 gram esrar maddesi ele geçirildi. Polis, çantanın sahibi 22 yaşındaki Yavuz Y.'yi gözaltına aldı. Emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen şüpheli, tutuklandı.

Özgür YILMAZ/ALANYA (DHA)

Fotosuz

===

BBP Serik'i istiyor

BÜYÜK Birlik Partisi (BBP) Serik İlçe Teşkilatı, yerel seçim çalışmalarına start verdi. Parlak Restoran'da düzenlenen toplantıda gazetecilere açıklama yapan BBP İlçe Başkanı Halil Güzel, Mart 2014'te yapılacak yerel seçimlerde Serik Belediyesi'ne talip olduklarını belirtti. Toplantıya, başkan yardımcıları Ramazan Dinçsoy, Eray Turan, Antalya Alperen Ocakları Başkanı Enes Yeşilkaya, Serik Alperen Ocakları Başkanı Mustafa Aydın katıldı.

Yaşanılabilir bir kent için Serik'e talip olduklarını kaydeden Güzel, Serik'in vizyonunu değiştireceklerini belirtti. Serik'te siyasete hızlı giriş yaptıklarına değinen Başkan Güzel, buna rağmen ilgi gördüklerini söyledi. Bunda basının payının büyük olduğunu vurgulayan Güzel, "Serik'te siyasetçi olmak kadar gazeteci olmakta cesaret ister. Gazetecilerin tarafsız şekilde haber yapması bizleri mutlu etti" diye konuştu.

Herkesimden insandan artık BBP'nin yükselmesi gerektiği yönünde telkinler aldıklarını değinen Güzel, "Bize düşen daha çok çalışmaktır. Adayımız Seriklilere gece-gündüz hizmet verecek, toplumun her kesimini kucaklayacak birisi olacaktır. Aday isim hakkında bir açıklama yapmak için çok erkendir. Resmi bir başvuru olmasa bile, taleplerde bulunan kişiler olmuştur. Daha olacaktır, ama bu isim kesinlikle Seriklilerden kabul görecek birisi olacaktır" dedi.

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)

Foto: Toplantıdan - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement