Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (5)

Foto.TÜRKİYE Aşçılar Federasyonu önderliğinde Şefler Birliği'nin organize ettiği, Uluslararası Altın Kep Aşçılar Yarışması'nın beşincisi ANFAŞ'ta gerçekleştirildi.23-26 Ocak tarihleri arasında beş yıldızlı 40'a yakın otelin, yurt içi ve yurt...

04.02.2013 15:12

Foto: Ayhan Bektaş

===

AKMEK'ten uluslararası başarı

TÜRKİYE Aşçılar Federasyonu önderliğinde Şefler Birliği'nin organize ettiği, Uluslararası Altın Kep Aşçılar Yarışması'nın beşincisi ANFAŞ'ta gerçekleştirildi. 23-26 Ocak tarihleri arasında beş yıldızlı 40'a yakın otelin, yurt içi ve yurt dışından onlarca şefin katıldığı 10 kategoride düzenlenen yarışmada, AKMEK'te aşçılık eğitimi alan kursiyerler büyük bir başarıya imza attı. Mutfak sanatı ve aşçılık mesleğine büyük katkı sağlayan ve Michelin yıldızına sahip 11 şefin jüri üyeliği yaptığı yarışmada üçüncülük elde eden AKMEK ekibi, birçok beş yıldızlı oteli de geride bıraktı.

AKMEK mutfak öğretmeni Ramazan Dede, öğrencileri Celalettin Özer ve Pınar Ural ile birlikte katıldığı Uluslararası 5. Altın Kep Aşçılar Yarışması'nda derece elde etmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, 'Modern Türk Mutfağı' kategorisinde üçüncülük elde ettiklerini söyledi. Ramazan Dede, onlarca beş yıldızlı otel ekibinin ve yurt içi ile yurt dışından gelen şeflerin arasından, böyle bir derece elde etmenin kolay olmadığına vurgu yaptı. Tüm etapları başarıyla tamamlayan kursiyerler, 'aşçı yardımcısı' sertifikası almaya da hak kazandı.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Aşçıların fotosu

===

Marketten hırsızlık yaparken yakalandılar

AFYON Kocatepe Üniversitesi Tıbbi Görüntüleme bölümü öğrencisi M.Ö. (21) ve arkadaşı A. Y.(20), 4 marketten hırsızlık yaptıkları gerekçesiyle tutuklandı. Mecidiye Caddesi'ndeki farklı marketlerden hazır çorba, zeytin, peynir, sucuk ve bisküvi çaldıkları belirlenen M.Ö. ve A.Y., market görevlilerinin şikayeti üzerine polis tarafından yakalandı.

Gözaltına alınan şüphelilerden üniversite öğrencisi M.Ö. verdiği ifadesinde, aç kaldığı için hırsızlık yaptığını söyledi. Kendi imkanlarıyla okumaya çalıştığını belirten M.Ö. "Ailemin maddi imkanı yetersiz olduğu için onlardan para isteyemiyorum. Gündelik işlerde çalışıyorum. Yaklaşık 10 gündür iş bulamadım. 2 gün aç kaldım. Arkadaşımla birlikte karnımızı doyuracak kadar marketlerden yiyecek çaldık. Çok pişmanım" dedi.

Şüpheliler, emniyetteki sorgularının ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. M.Ö. ve A.Y.'nin avukatı Emre Çınar, müvekkillerinin çaldığı eşyaların toplam değerinin 46 lira 30 kuruş olduğunu belirterek tutuklamalara itiraz edeceğini söyledi. M.Ö. ve A.Y.'nin aç kaldıkları için böyle bir yola başvurduğunu kaydeden Çınar, "Bu olay aç kalan insanın çaresizliğinden başka bir şey değil. Asıl amaçları hırsızlık yapmak olsa gün ortasında kameralar tarafından izlenen, görevli ve müşterilerin olduğu marketleri seçmezlerdi" dedi.

AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Avukat Emre Çınar

===

Aşırı hız kaza yaptırdı

AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı İlçesi'nde aşırı hız nedeniyle kontrolden çıkarak refüje çarpan otomobildeki 4 kişiden 2'si, çeşitli yerlerinden yaralandı. Afyonkarahisar'dan Antalya'ya giden Hüseyin Altın (52) idaresindeki 03 VN 068 plakalı otomobil, Sandıklı Sanayi Sitesi Kavşağı'nda aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı. Sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil, refüje çarparak durdu.

Kazada, sürücü Hüseyin Altın ve oğlu Ersin Altın (12) yara almadan kurtulurken, eşi Şöhret Altın (47) ve kızı Esin Altın (22) çeşitli yerlerinden yaralandı. Ambulansla Sandıklı Devlet Hastanesi'ne götürülen yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu kaydedildi. Sürücü Hüseyin Altın ise ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

Ahmet DAĞLI/SANDIKLI, (DHA)

Foto: Araçtan foto

===

Sigara kaçakçılarına darbe

ALANYA Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Grup Amirliği ekipleri, bir ihbar üzerine arama yaptığı otomobilde, 2 bin 610 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirdi. Mersin'den Alanya'ya gümrük kaçağı sigara getirileceği ihbarını alan polis, önceki gece Tosmur Beldesi Alantur Köprüsü girişinde kontrol noktası oluşturdu.

KOM ekipleri 06 DL 645 plkalaı otomobili durdurarak arama yaptı. Otomobilin bagaj kısmında ve koltuk altlarında 2 bin 610 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. Otomobil sürücüsü Ahmet O., emniyette ifadesinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. El konulan sigaralar ise Alanya Gümrük Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Özgür YILMAZ/ALANYA, (DHA)

Foto: Gümrük kaçağı sigara - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement