Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (5)

Foto.MURATPAŞA Belediyesi Kreş ve Gündüz Bakımevi tarafından Ocak ayı içinde hayata geçirilen 'Yardımlaşma ve Dayanışmayı Öğreniyorum' projesi kapsamında minik öğrenciler, Muratpaşa Anaokulu'na misafir oldu.

25.01.2013 17:07

Foto: Mevlüt Çavuşoğlu

===

Miniklerden örnek dayanışma

MURATPAŞA Belediyesi Kreş ve Gündüz Bakımevi tarafından Ocak ayı içinde hayata geçirilen 'Yardımlaşma ve Dayanışmayı Öğreniyorum' projesi kapsamında minik öğrenciler, Muratpaşa Anaokulu'na misafir oldu. Zeytinköy Projesi kapsamında açılan ilk ve tek anaokulu olan Muratpaşa Anaokulu'ndaki dayanışma ve paylaşım etkinliğine iki okulun öğrenci ve öğretmenlerinin yanı sıra, veliler de katıldı. Birbirlerine sınıflarında kullanılmak üzere hediyeler veren minikler, daha sonra danslar ve oyunlarla karne günü heyecanını yaşadı.

HEDİYELER VERDİLER

3-6 yaş grubu öğrencilerde yardımlaşma ve dayanışma bilincini geliştirmek üzere 6 adımlık bir proje geliştirdiklerini dile getiren Muratpaşa Belediyesi Kreş ve Gündüz Bakımevi Müdürü Özlem Yurtsever, "Projemizin son adımında çocuklarımızdan ihtiyacı olan bir eğitim kurumu ve çocuklarına hediye etmek üzere oyuncak, kitap ve giysilerini paylaşmalarını istedik. Çocuklarımız ve biz, paylaşım ve yardımlaşmanın verdiği mutluluğu yaşıyoruz. Muratpaşa Anaokulu yöneticileriyle kurduğumuz iyi iletişimi bundan sonraki süreçlerde de sürdüreceğiz" dedi.

AİLELER ÇOK DUYGULANDI

Muratpaşa Anaokulu'nda eğitim alan öğrencilerin aileleri, Muratpaşa Belediyesi Kreş ve Gündüz Bakım Evi öğrencilerinin ziyareti ve hediyeleri karşısında çok duygulandıklarını belirtti. Öğrenci velileri, "Çocuklarımıza paylaşma ve dayanışma bilincinin aşılanması çok güzel. Çocuklarımızın böyle bir ortamı paylaşması bizleri çok duygulandırdı. Çocuklarımızın sahip olduğu imkan ve olanaklar bizim onların yaşındayken sahip olduklarımızdan çok daha fazla. Bu imkan ve olanakları onlara sağlayan tüm kurumlar ile Muratpaşa Belediyesi'ne ve Milli Eğitim Müdürlüğü'ne çok teşekkür ediyoruz" dedi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Miniklerin ziyaretinden fotolar

===

Belediye çalışanına iletişim semineri

AKDENİZ Belediyeler Birliği, 'Etkili İletişim ve Koçluk Becerisi' ile ilgili eğitim semineri düzenledi. Konyaaltı Belediyesi Feslikan Toplantı Salonu'nda yapılan eğitim seminerine, Antalya, Isparta, Burdur, Muğla illeri belediye birim yöneticileri ve personeli katıldı.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Konyaaltı Belediye Başkanı ve Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanı Muhittin Böcek, kamu görevlilerinin görevlerini yürütürken, karar alırken, kaynakları kullanırken etkili iletişimin önemini vurguladı.

Akdeniz Belediyeler Birliği olarak belediye çalışanlarına yönelik bugüne kadar 46 eğitim semineri düzenlediklerini ifade eden Başkan Böcek, 2013 yılında da değişik konularda eğitim semineri düzenlemeye devam edeceklerini belirtti.

Belediye personelinin yoğun ilgi gösterdiği seminerde NLP Uzmanı Rezzan Özdemir, etkin iletişimin önemi, kurum içi iletişim, beden dili, ekip çalışması, etkin zaman kullanımı, vatandaşla doğru iletişim konularında bilgiler verdi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Seminerden fotolar

===

Kar Dünyası'nı gezdiler

ANTALYA Koleji Ortaokul 8. sınıf öğrencileri, ortaokul müdür yardımcısı M. Gökhan Tanrıbilir ve branş öğretmenleri rehberliğinde Kar Dünyası'nı ziyaret etti. Öğrenciler, 2012-2013 eğitim-öğretim yılı 1. dönem yorgunluğunu üzerlerinden atmak ve SBS için moral depolamak adına gerçekleştirdikleri gezide igloların, Aziz Nikola'nın evi ile kafelerin olduğu ve içeride -5 derecelik bir ortamın bulunduğu Kar Dünyası'nda doyasıya eğlendi. 1500 metrekarelik kapalı alan içerisinde yer alan Kar Dünyası'nda kendilerine verilen özel koruyucu kıyafetlerle karın tadını çıkaran öğrenciler, keyifli saatler geçirmenin mutluluğunu yaşadı. Kar Dünyası'nı yakından görme ve saatlerce eğlenme fırsatı bulan öğrenciler, gezi boyunca çektikleri resimlerle mutluluklarını belgeledi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Öğrencilerin karlar arasında fotosu

===

Yaka rozetlerini yaptılar

ANTALYA Koleji Okul Öncesi Gezegenler Sınıfı öğrencileri, aktif veli katılımlı öğrenme süreci kapsamında, kendi yaka rozetlerini yaptı. Sınıf arkadaşları Kaya Kabalak'ın annesi İrem Kabalak ve babası Kasım Kabalak öncülüğünde gerçekleşen sanat etkinliğinde minikler, keçe ve farklı süsler kullanarak yaka iğnesi yapımını öğrendi. Kendi zevklerine göre yaka iğnelerini süsleyen öğrenciler, iğneleri yakalarına takarak fotoğraf çektirdi. Antalya Koleji Okul Öncesi Koordinatörü Emine Sönmez, aktif veli katılımlı eğitimlere yıl içinde devam edeceklerini, bu model ile öğrenilen bilgilerin akılda kalıcılığının daha yüksek olduğunu söyledi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Öğrencilerin fotosu

===

Başarılı öğrencilere kitap

SERİK'teki okullarda öğrenim gören ve Antalya'da düzenlenen futbol, hentbol, masa tenisi ve aşçılık yarışmalarında dereceye giren öğrenciler, Kaymakamı Erol Rüstemoğlu'nu makamında ziyaret etti. Kaymakam Rüstemoğlu ilk olarak futbol yıldızlar kategorisinde il şampiyonasında ikinci olan Dr. Gülşen-Baki İlköğretim Okulu öğrencileri ve Okul Müdürü Ali Bulut'u kabul etti.

Kaymakam Rüstemoğlu, daha sonra hentbolda il birincisi olan Özel Akdeniz Yükseliş Koleji İlköğretim Okulu ve Lisesini, küçük kızlar masa tenisinde il dördüncüsü olan Cumhuriyet İlköğretim Okulu masa tenisi takımını kabul etti. Kaymakam Rüstemoğlu, okul müdürleri ve öğretmenlerinin de eşlik ettiği öğrencileri tebrik etti, kitap seti hediye etti.

Kaymakam Rüstemoğlu son olarak Kadriye Turizm Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi aşçılık takımını kabul etti. Bu yıl 5'incisi düzenlenen Uluslararası Altın Kep Aşçılar Yarışması'nda liseler kategorisinde Türkiye 2'nci olan öğrencileri başarılarında dolayı kutlayan Kaymakam Rüstemoğlu, bu öğrencilere de kitap hediye etti.

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)

Foto: Ziyaretlerden

===

Karneler kaymakam amcadan

DEMRE'de 2012-2013 Öğretim Yılı'nın ilk yarısı karne töreniyle sona erdi. Yusuf Özek İlköğretim Kurumu'nda düzenlenen karne törenine Kaymakam Yusuf İzzet Karaman, Belediye Başkanı Süleyman Topçu, Jandarma Komutanı Üsteğmen Hasan Erdoğan, Cumhuriyet Başsavcısı Soner Aygün, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Aldal, okul müdürleri, öğretmen ve veliler katıldı.

Törende konuşan Kaymakam Karaman, "Bir öğretim yılının ilk yarısını sorunsuz tamamladık. Şimdi karne zamanı. Ben inanıyorum ki, her öğrencimiz ve öğretmenimiz görevini gereği gibi yaptı. Bugün başarılarınızı kutlama günü. Önce karneleri vereceğiz. Sonra da başarınızın ödülleri olan hediyelerinizi. İki haftalık tatil boyunca dinlenin. Ama en iyi dinlenme okumaktır. Tatilde bol bol kitap okuyun" dedi. Konuşmaların ardından öğrencilere karneleri verildi.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: Karne töreni

===

İlk karnesini ninesinden aldı

ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde 7 bin 500 öğrenci karne heyecanı yaşadı. Merkez İlköğretim Okulu 1-B Sınıfı öğrencisi Nursema Solak, sınıfta düzenlenen törenle ilk karnesini anneannesi 75 yaşındaki Miyan Yiğit'in elinden aldı. 2012-2013 eğitim Öğretim Yılının ilk döneminin sona ermesi nedeniyle Merkez İlköğretim Okulu'nda tören düzenlendi.

Törene Kaymakam Murat Bulacak, Milli Eğitim Şube Müdür Vekilleri Mustafa Özkaynak ile Kahraman Üraz, Okul Müdürü Tamer Özer, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Sınıfları gezen Kaymakam Bulacak, öğrencilere tatillerini iyi değerlendirmeleri konusunda tavsiyelerde bulundu. Okulun 1-B Sınıfı öğrencisi 7 yaşındaki Nursema Solak, bütün dersleri 5 notu olan ilk karnesini, Muğla'nın Fethiye İlçesi'nden gelen anneannesi 75 yaşındaki Miyan Yiğit'in elinden aldı.

Nursema, anneannesinin elini öperken, Kaymakam Bulacak ise öğrenciyi tebrik etti. Törende başarılı öğrencilere üstün başarı belgeleri verildi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın Öğretmenlik Mesleğinde Fark Yaratanlar projesi kapsamında Antalya'da yılın öğretmeni seçilen Merkez İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Neslihan Özer, takdir belgesini Kaymakam Bulacak'tan aldı. Tören sonrası öğrenciler, 2 hafta sürecek tatil öncesinde birbirlerine sarılarak okuldan ayrıldı. Kemer'de 421 öğretmen ve 7 bin 511 öğrenci, tatile girdi.

Saffet YENİGÜN/KEMER (DHA)

Foto: Törenden ve Nursema Solak ile anneannesinin fotosu

===

Av tüfeğiyle karnına ateş etti

AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı İlçesi Çakır Mahallesi'nde oturan evli ve 2 çocuk babası 31 yaşındaki Bekir Büker, henüz belirlenemeyen bir nedenle önceki gece yarısı av tüfeğiyle karnına ateş ederek intihar girişiminde bulundu. Silah sesi üzerine odaya giren yakınları tarafından kanlar için bulunan Büker, ilk olarak Sandıklı Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Buradaki tedavisinin ardından Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'ne sevk edilen Büker'in hayati tehlikeyi atlatamadığı kaydedildi.

İsmail AKAR/SANDIKLI, (DHA)

Foto: Opak

===

Burdur'da 43 bin öğrenci karne aldı

BURDUR'da 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı'nın ilk yarısı düzenlenen karne töreniyle sona erdi. Yarıyılın tamamlanması dolayısıyla Suna Uzal Ortaokulu'nda tören düzenlendi. Törene, Vali Vekili Hamdullah Suphi Özgödek ve Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin ve çok sayıda veli katıldı. Törende konuşan Vali Vekili Özgödek, karnelerdeki notların, çocuklara verilmiş notlar olarak değerlendirilmemesi gerektiğini belirtti.

Karnedeki notun çocuğun meziyetlerinin, zekasının, becerisinin bir göstergesi olmadığını anlatan Özgödek, "Bu notlar çocuklarla ne kadar iyi iletişim kurulduğunun göstergesidir. Karnelerdeki notlar ne kadar iyi ise veli de o ölçüde başarılıdır. Ama notlar kötü ise bu başarısızlık tek başına çocukların değildir, ondan ziyade velidir, öğretmendir, okul idaresidir. Dolayısıyla çocukları, bu bakımdan kırmak hiç doğru bir hareket tarzı değil" dedi.

Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, "Burdur'da birçok yerde karnelerle ilgili birçok şey konuşulacak, belki çok az yerde sıkıntı olacak. Veli ve öğrencilerimiz bunu bir fırsat olarak değerlendirmeli. Eğer çocukların karnelerinde bir başarısızlık görüyorlarsa, veliler de çocuğuyla birlikte bu başarısızlığın sebebini araştırıp tespit etmeli. Bu sorunu gidermeye yönelik bir çalışma içerisine girerlerse, bu başarısızlık bir fırsat olmuş olur" dedi.

Burdur'un eğitimde başarısını kanıtlanmış bir il olduğunu aktaran Çetin, "Bu başarının sürmesi için Valilik olarak, Milli Eğitim olarak, okul yönetimleri olarak elimizden geleni yapmaya devam ediyoruz" dedi. Konuşmaların ardından Vali Vekili Özgödek ve Milli Eğitim Müdürü Çetin, sınıf öğretmenleri ile birlikte öğrencilerin karnelerini dağıttı. Burdur'da 354 okulda, 44 bin 545 bin öğrenci ve 3 bin 364 öğretmen tatile girdi.

Mesut MADAN/BURDUR,(DHA)

Foto: Karne töreninden - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement