Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (5)

Foto.İki başkanının son seçim öncesindeki NACE kapışması üzerine bazı meclis üyeleri de NACE kodlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

22.01.2013 16:15

Foto: Budak ve Akıncı

--- KUTU ---

KENDİNİZ ÇALIP KENDİNİZ OYNUYORSUNUZ

İki başkanının son seçim öncesindeki NACE kapışması üzerine bazı meclis üyeleri de NACE kodlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Akıncı, Budak'ın açıklamaları üzerine bu işte kasıt olduğu yönündeki iddiasını sürdürdü. Bu sırada meclis üyeleri ile karşılıklı soru- cevaba geçilmesi üzerine Çetin Osman Budak usulün doğru olmadığını belirterek, "Kendiniz çalıyor, kendiniz oynuyorsunuz" diye Meclis Başkanı Akıncı'ya sitemde bulundu.

--- KUTU ---

FATMAGÜL'ÜN SUÇU ORTAYA ÇIKTI

Meclis üyelerinin NACE tartışmaları sırasında emlak sektörü temsilcilerinden Halil Özsoy, Antalya'da sektörün kurucularından olmasına rağmen NACE koduna göre meslek grubunun emlakçılar değil, bilgisayarcılar içinde olduğunu belirterek, "Bu adamlar beni sektörümde yok sayabiliyorsa hiçbir zaman hakkımı helal etmem. Benim suçum ne? Fatmagül'ün suçu ne?" diye itirazını dile getirdi. Ersoy'un bu serzenişine yanıt veren Çetin Osman Budak ise Ersoy'un Antalya'da emlakçılık yaptığını herkesin bildiğini, ancak bir şirket altında biri bilgisayar olmak üzere iki şirket olduğu ve maliyeden de bilgisayar sektörüne ilişkin kendi verdikleri beyanname doğrultusunda kodunun oluştuğunu dile getirdi.

--- KUTU ---

ANTALYA'NIN GÜNDEMİ EKONOMİ

Çetin Osman Budak, seçimler öncesinde mecliste yaptığı son konuşmasında Antalya'nın gündeminin ekonomi olduğuna vurgu yaptı. Geçen haftaki şiddetli yağışlar ile tarımda yine felaket yaşandığını belirten Budak, şöyle devam etti; "Bu yağmurlar sürpriz değil, her sene yaşanıyor. Desteklerin bir an önce geçirilmesi gerekiyor. İnşaatta beklenti çok yüksekti, durgunluk fazlaydı. Fakat yüzde 18 KDV geldi, kayıp kaçaklara sebep olacak. Bunun düzeltilmesini istiyoruz. ATSO AVM'lere karşı değil, yapılış şekline karşı. Kent planı yok, imar planı ve tadilatları var. Antalya'nın realiteleri bu. ATSO toplu alışveriş merkezlerini desteklediği gibi doğru yerde yapılması halinde AVM'leri de destekler. Rant kaygısı, şehir merkezinde ise karşı oluruz."

===

GÜNLÜ

Dünya turizmcisi bu fuarda buluşuyor

Bu yıl 24'üncüsü düzenlenecek ANFAŞ Hotel Equipment Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları İhtisas Fuarı, kapılarını açıyor. 350 firma ve 2 bin 500'ün üzerinde markanın katılması beklenen fuarın resmi açılışı, bugün yapılacak.

ANTALYA Fuarcılık İşletme ve Yatırım AŞ (ANFAŞ) tarafından düzenlenen ve başta Ekonomi Bakanlığı olmak üzere kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarınca desteklenen 24. Hotel Equipment Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları İhtisas Fuarı, 23-26 Ocak tarihleri arasında Antalya Expo Center'da (AEC) gerçekleştirilecek. Konaklama ve ağırlama sektörü ile toplu alım yapan kamu tesislerinin her türlü donanımını tedarik etmesini sağlayacak fuar, bu yıl 350 firma ve 2 bin 500'ün üzerinde markayla ziyarete açılacak.

VIP GÖRÜŞME İMKANI SAĞLANACAK

35 binin üzerinde profesyonelin ziyaret etmesi beklenen fuara Türkiye'nin yanı sıra, Avrupa, Asya ve Ortadoğu ülkelerinden çok sayıda zincir otelin üst düzey yöneticisi katılacak. Bu yılki fuarda ilk defa zincir otellerin üst düzey yöneticileri ile fuar katılımcılarının VIP ortamda ikili görüşme yapması sağlanacak. Türk Silahlı Kuvvetleri, Devlet Malzeme Ofisi, Öğretmen Evleri, Vilayet Evleri ve Yurtkur gibi resmi kuruluşlar da sosyal tesis satın alımlarını bu fuarda yapacak.

FUARIN YILDIZI İRAN

Yurtdışı ziyaretçi katılımının da yüksek olacağı bu yılki fuarın yıldızı ise İran olacak. İran'ın çeşitli bölgelerinden toplam 22 adet oteli bulunan Parsian Int'l Hotels Company'nin üst düzey yöneticilerinin katılacağı fuarın; Almanya, Irak, Fas, Makedonya, Sırbistan, Katar, Hindistan, Lübnan, Mısır, Pakistan, Kazakistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Yunanistan başta olmak üzere 26 ülkeden de konukları olacak.

YARIŞMALAR DÜZENLENECEK

AEC'de toplam 35 bin metrekare alanda düzenlenecek 24. Hotel Equipment Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları İhtisas Fuarı'nda; 'Uluslararası Altın Kep Aşçılar Yarışması', 'Geri Dönüşüm Tasarım Yarışması', 'Yaratıcı Yatak Konsepti Yarışması' ve 'Housekeeping Olimpiyatları' da gerçekleştirilecek. Fuarın resmi açılışı bugün (Çarşamba) saat 11.00'de yapılacak. 26 Ocak Cumartesi gününe kadar açık kalacak fuar, 10.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Özgür ÖZTÜRK/ANTALYA, (DHA)

Foto: Fuardan arşiv foto

===

Dünyanın ilacı Antalya'dan

TÜRKİYE'deki mülteci kamplarında kalan, ülkesinde iç savaşı yaşayan Suriyelilerin, Arakan'da ve Sudan'da yoksulluk yaşayan Uzakdoğu'nun, Afrika'nın ihtiyaç duyduğu ilaçlar Antalya'dan gidecek. Antalya Valisi Ahmet Altıparmak öncülüğünde, kent genelinde 952 eczane, 185 aile sağlık merkezi ve 14 kamu hastanesinin katılımıyla 'İlacınla İlacım Olur musun?' kampanyası, törenle başladı.

Valilikte düzenlenen törende Vali Altıparmak, taşıdığı tüm sıfatları bir yana bıraktığında, sadece bir insan olarak ilaç israfını gördüğü zaman içinin yandığını söyledi. Yoksul hanelerden zengin hanelere kadar hemen hemen her evde ihtiyaç fazlası onlarca kutu ilaç bulunduğunu kaydeden Vali Altıparmak, "Eş dost tasfiyesiyle, 'Bu ilaç bana daha önce iyi gelmişti' denilerek inanılmaz boyutta ilaç satın alınıyor. Ne yapılırsa yapılsın sonuçta ilaç israfı inanılmaz boyutlara ulaşıyor. Başlattığımız bu kampanya da işe yarayan, miadı henüz dolmamış ilaçların yeniden değerlendirilmesini öngörüyor" diye konuştu.

Ülke içinde ilaca ulaşımın sıkıntılı olmadığını, Yeşil Kart gibi uygulamalarla hastaların ihtiyaç duyduğu ilaca rahatlıkla ulaşabildiğini kaydeden Vali Altıparmak, kampanyanın asıl hedefinin Türkiye'de mülteci kamplarında kalan, ülkesinde iç savaşı yaşayan Suriyeliler ve Arakan'dan Sudan'a dünyanın ilaca ihtiyacı olan bölgeleri olduğunu söyledi. Bu noktada ilgili birimlerden ihtiyaç listelerini istediklerini kaydeden Vali Altıparmak, "Kampanyanın başarıya ulaşması çok önemli. Herkesten rica ediyorum, evlerinde buzdolabı kapaklarını bir açsınlar, anneannelerin, dedelerin ilaç torbalarını bir yoklasınlar" diyerek, kampanyaya katılım çağrısı yaptı.

Vali Altıparmak, özellikle diyabet hastalarının ihtiyaç duyduğu ilaçlar için nakdi yardımı da kabul edeceklerini kaydetti. Vali Altıparmak, kampanyanın süresinin ise gösterilecek ilgiyle bağlı olduğunu söyledi. İl Sağlık Müdürü Adem Bilgin ise Valilik, İl Müdürlüğü ve Antalya Eczacılar Odası'nın birlikte düzenlediği kampanyaya 952 eczane, 185 aile sağlık merkezi ve 14 kamu hastanesinin katılacağını söyledi.

Söz konusu yerlerde üzerinde kampanyanın afişi asılı mavi kutular bırakılacağını kaydeden İl Müdürü Bilgin, ilaçların ayrıştırılmasını ise Antalyalı eczacıların yapacağını söyledi. Kampanyanın en önemli ayağını oluşturan eczacılar adına toplantıya katılan Oda Başkanı Kerem Zabun ise ayrıştırma işleminin ardından ilaçların sınıflandırılıp yeniden paketleneceğini ve Antalya Valiliği'nin belirleyeceği şekilde ihtiyaç noktalarına gönderileceğini kaydetti.

Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA)

Foto: Toplu foto

===

Valinin Vietnamlı konukları

VİETNAM Ankara Büyükelçisi Nguygun The Cuong, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Büyükelçi Cuong, 2013 yılının Türkiye- Vietnam ilişkilerinin başlamasının 35'inci yılı olduğunu belirterek, bu kapsamda çeşitli temas ve ziyaretleri Türkiye genelinde sürdürdüğünü söyledi. Büyükelçi Cuong, ziyaret ve iki ülke arasındaki ilişlerin yıldönümü dolayısıyla Vali Altıparmak'a istiridyeden yapılan bir resim hediye etti.

Vali Altıparmak ise eşiyle birlikte Büyükelçi'yi Antalya'da ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirterek, Antalya ve Vietnam arasındaki turizm hareketliliğinin artırılması gerektiğini kaydetti. Vali Altıparmak, 2011 yılında Antalya'yı 5 bin 266 Vietnamlı turistin ziyaret ettiğini söyledi. Ziyaret dolayısıyla Vali Altıparmak Büyükelçi Cuong'a plaket takdim ederken, eşine ise Antalya'nın yöresel yemeklerini anlatan bir kitap hediye etti.

Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA)

Foto: Ziyaretten

===

Apartmanda yangın paniği

ANTALYA'da 6 katlı bir apartmanın elektrik panosunda çıkan yangın kısa süreli panik yaşattı. Çağlayan Mahallesi, 2032'nci Sokak'taki Arda Apartmanı'nın girişinde bulunan elektrik panosunda öğle saatlerinde patlama meydana geldi. Gürültü üzerine dışarı çıkan bina sakinleri, panonun alev aldığını fark etti. Çevrede güvenlik önlemi alan polis binada bulunanları dışarı çıkardı. Olay yerine çağrılan itfaiye ekipleri yangını kısa sürede söndürüp dumanı tahliye etti. Binada maddi hasara yol açan yangının nedeni araştırılıyor.

Akif ARICI/ANTALYA, (DHA)

Foto: Binadan ve girişinden foto

===

Cezaevi firarisi sahte çekle yakalandı

ALANYA Cezaevi'nde 'taahhüt ihlal' suçundan tutuklu bulunan 26 yaşındaki Ferhat İ., 5 ay önce 1 hafta izin aldı. Cezaevine geri dönmeyen Ferhat İ, firar etti. Her yerde firari mahkumu arayan polis, Ferhat İ'nin izini piyasaya sahte çek sürünce buldu. Alışveriş yaptığı esnafa sahte çek veren Ferhat İ.'yi takibe alan polis, şüphelinin kullandığı nüfus cüzdanının fotokopisine ulaştı. Mehmet İ. adına düzenlenen kimlikle dolaşan Fatih İ.'nin kiralık araç kullandığını da tespit eden polis, kent genelinde önlem aldı.

Aracı takibe alan polis, Ferhat İ.'yi bir alışveriş merkezinde alışveriş yaparken gözaltına aldı. Ferhat İ.'nin yapılan üst aramasında kardeşi Mehmet İ.'ye ait nüfus cüzdanı, 1 adet kuru sıkı tabanca, sahte çek koçanı ele geçirildi. İfadesinin ardından adliyeye sevk edilen Ferhat İ., 'evrakta sahtecilik, ruhsatsız tabanca bulundurmak ve firar' suçlarından tutuklandı.

Özgür YILMAZ/ALANYA (DHA)

Foto: Ferhat İ.

===

Kaymakama hoşgeldin ziyareti

ANTALYA Harp Malulü Gaziler-Şehit Dul ve Yetimler Derneği Antalya Şube Başkanı Ali Kuş ve yönetim kurulu üyeleri Serik Kaymakamı Erol Rüstemoğlu'nu makamında ziyaret etti. Ziyarette Dernek Başkanı Kuş, ilçeye yeni atanan Kaymakam Rüstemoğlu'na hayırlı olsun temennisinden bulundu, görevinde başarılar diledi. Dernek Başkanı Kuş ve beraberindekiler daha sonra İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Beşir Acar ile İlçe Emniyet Müdürü Fatih İnceyavuz'u ziyaret etti.

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)

Foto: Ziyaretten

===

Kekeme kursunda pastalı veda

SERİK Belediyesi tarafından, 'Kekeme Kalmasın' eğitim projesi kapsamında açılan kurs sona erdi. Kekemental Konuşma Merkezi'nin desteğiyle açılan kursa, 30 kişi katıldı. 2 hafta süren kursta, konuşma güçlüğü çeken vatandaşlara konuşma güçlüğünü aşmalarının yolları anlatıldı. Kursa katılanların büyük kısmının konuşma güçlüklerini aştığı kaydedildi.

Kursun sonunda Belediye Nikah Salonu'nda veda partisi düzenlendi. Etkinlikte konuşan Kekemental Konuşma Merkezi Müdürü Nezihe Erdoğan, "Kurs, belediyenin desteğiyle ücretsiz verildi. Kursa katılan 30 kişi büyük ölçüde konuşma güçlüklerini aştı. Sık sık tekrarlar yaparak bu sorundan tamamen kurtulacaklar" konuşmanın ardından kursiyerler ve eğitmenler birlikte veda pastası kesti.

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)

Foto: Etkinlikten

===

Belek'te turist sayısı düştü

ANTALYA'nın gözde tatil merkezi Serik'in Belek Beldesi'nde 2012 yılında 1 milyon 364 bin 641 kişi tatil yaptı. Belek'te 2011 yılında ise 1 milyon 441 bin kişinin tatil yaptığı kaydedildi. Belek'teki turist sayısında bir önceki yıla göre yüzde 5'lik düşüş olduğu kaydedildi. Turizmciler düşüşün Avrupa'daki ekonomik krizden kaynaklandığı kaydetti.

Belek'te 2011 ve 2012 yılında Belek'te en fazla Rusya turistler tatil yaparken, bu ülkeyi sırasıyla Alman ve İngiliz vatandaşları izledi. Belde, 327 bin 780 Rus, 273 bin 556 Alman ve 82 bin İngiliz turistin konakladığı kaydedildi. 2012 yılında ise Rusya'dan 319 bin 999, Almanya'da 258 bin 412 ve İngiltere'den 74 bin 549 turist Belek'e geldi. Belek turizm merkezinde 44 tane 5 yıldızlı otel ve 10 golf sahası bulunuyor.

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)

Foto: Tatilcilerden

=== - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement