Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (5)

Foto.Necip Duman portre.

07.01.2013 16:54

Foto: Necip Duman portre.

===

AÜ, yılın en çok haber olan üniversitesi

ÜNİVERSİTELERİN yazılı basında çıkan haber sayılarına göre, 2012 yılını kapsayan 'Haber Karnesi' açıklandı. Yaptığı başarılı çalışmalarla manşetlerden inmeyen Akdeniz Ünivesitesi, geçen yıllarda olduğu gibi 2012 yılında da haberlere en çok konu olan üniversite oldu.

Medya Takip Ajansı Interpress'in yaptığı araştırmaya göre, yazılı basında 159 devlet ve vakıf üniversitesi hakkında toplam 375 bin 211 haber ve yazının yayınlandığı tespit edilirken, çıkan bu haber sayısının geçen yıla göre yüzde 20 arttığı belirlendi.

Ulusal, bölgesel ve yerel 2 bine yakın gazete ile derginin tek tek incelendiği araştırma sonuçlarına göre; 2012 yılında devlet üniversiteleri içinde en çok haber 26 bin 284 adetle Akdeniz Üniversitesi (Antalya) hakkında çıktı.

İstanbul Üniversitesi (İstanbul) 19 bin 428 haberle ikinci olurken, Ege Üniversitesi (İzmir) 16 bin 905 haberle üçüncü sırayı aldı. 10 bin haber barajını aşan ve listenin ilk 12 sırasında yer alan üniversiteler ise ODTÜ (Ankara), Selçuk (Konya), Erciyes (Kayseri), Anadolu (Eskişehir), Hacettepe (Ankara), Çukurova (Adana), Gazi (Ankara), Sakarya (Sakarya), ve İ.T.Ü (İstanbul) oldu.

ANTALYA, (DHA)

Fotosuz

===

Burdur'da esrar operasyonu

BURDUR Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan uyuşturucu operasyonunda, 4 kişi yakalandı. Çeltikçi İlçesi'nden Burdur'a satılmak üzere uyuşturucu madde getirileceği bilgisine ulaşan Burdur ve Bucak İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ortak operasyon yaptı. Baskında, M.C., B.A., İ.A. ve M.S. gözaltına alındı. Operasyonda cam kavonozlar içinde 225 gram kubar esrar maddesi ele geçirildi. Sorgularının ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden M. C. ve İ.A. çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, M.S. ve B.A. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)

Foto: Emniyetten gelen foto

===

Finike meclisi toplandı

FİNİKE Belediyesi'nin ocak ayı meclis toplantısı Belediye Başkan Nail Dülgeroğlu başkanlığında yapıldı. 2013 yılının ilk meclis toplantısında 7 gündem maddesi görüşüldü. Belediye Başkanı Dülgeroğlu'nun gündem maddelerini okumasıyla başlayan oturuma, 11 meclis üyesi katıldı. Toplantıda ilk olarak denetim komisyonu üyeleri seçildi.

Sözleşmeli personel ve geçici işçi çalıştırılmasına yönelik konularında görüşüldüğü toplantıda, ilçede yapılması planlanan sebze meyve hal tesisine Sahilkent Belde Belediesi'nin de ortak olması nedeniyle yapılan tüzük değişikliği ele alındı.

Başkan Dülgeroğlu, tüzük değişikliğine göre gelir ve giderlerde bütün belediyelerin yüzde 20 eşit paya sahip olması nedeniyle, temsilci sayısının 2'ye yükseldiğini söyledi. Bilgilendirmenin ardından hal birliği temsilciliği için aday olan MHP Meclis Üyesi Recep Özkaya'da oybirliğiyle seçildi.

Toplantıda, köylerden gelen talep üzerine Gökbük Köyü'ne 260 metrelik yağmur suyu drenaj kanalı yapılması kabul edildi. Arif, Yalnız, Gökbük, Yuvalılar, Saklısu köylerinin Finike Belediyesi'nin çöpleri toplaması konusundaki talepleri de ele alındı. Yapılan görüşme sonunda haftada 1 gün köylerdeki çöplerin toplanmasına karar verildi. Gündemin diğer maddeleri de oybirliğiyle kabul edildi.

Suat SÖGÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Meclisten - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement