Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (5)

Foto.MHP Finike İl Genel Meclisi Üyesi Durdali Uzunboy Finike Kaymakamlığı ve İl Genel Meclisi üyelerinin girişimleriyle, balık popülasyonunun artmasına yönelik 2011 yılında yapay resif projesi hazırlandığını ve 2012 yatırım programına alındığını...

19.12.2012 15:49

Foto: Mehmet Rüzgar

===

İGM üyesinden, Antalya İl Özel İdaresine sitem

MHP Finike İl Genel Meclisi Üyesi Durdali Uzunboy Finike Kaymakamlığı ve İl Genel Meclisi üyelerinin girişimleriyle, balık popülasyonunun artmasına yönelik 2011 yılında yapay resif projesi hazırlandığını ve 2012 yatırım programına alındığını belirterek, geciken ihale nedeniyle Antalya İl Özel İdaresi'ne sitem etti. Uzunboy, proje için 250 bin TL ödenek ayrıldığını ve en geç Ekim ayında ihalesinin yapılması gerektiğini kaydetti. Uzunboy, herhangi bir kurumu ilgisizlik ya da başka nedenlerle eleştirmek istemediğini ancak, İl Özel İdaresi'nin projeyi hayata geçirme konusunda gerekli çabayı göstermediği yönünde bir kanaat oluştuğunu dile getirdi.

Projenin hazırlanması ve yatırım programına alınması sürecini değerlendiren Uzunboy şu bilgileri verdi: "2011 yılı içerisinde kaymakamlık ve il genel meclis üyeleri ile birlikte; körfezde balık neslinin giderek azalması dikkate alınarak popülasyonun artmasına yönelik yapay resif projesini hayata geçirmek istedik. Hedeflenen proje kapsamında ilgili kurumlardan gerekli izinler alındı ve koordinatlar hesaplandı. Daha sonra Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi'nden gelen heyet teknik inceleme yaparak taslak proje hazırladı. Proje bedeli 250 bin TL olan yapay resif İl Özel İdaresi 2012 yatırım programına konuldu ve ödenek ayrıldı."

İl Özel İdare bütçesi onaylandıktan sonra da konuyu takip ettiklerini ve destek olmaları yönünde ilgili kurumlardan talepte bulunduklarını anlatan Uzunboy, projenin uygulandıktan sonraki takibi konusunda bir tereddüt yaşanmış olabileceğini ileri sürdü. Yapay resifin yıllık kontrolü ve balık popülasyonunun takibi için üniversitenin 20 bin TL talep ettiğini aktaran Uzunboy, Antalya İl Özel İdaresi Tarım ve Altyapı Hizmetleri Dairesi Başkanlığı'nın, üniversitenin yapmış olduğu projede bazı değişiklikler yaparak yeni proje ürettiğini anımsattı.

Uzunboy, daha sonra aynı kurumun yapay resif hayata geçirildiğinde yıllık kontrol ile balık popülasyonu takibini hangi kurumun üstleneceği görüşü değerlendirildi ve araştırıldığına işaret etti. İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, üniversitenin takip için yıllık 20 bin TL istediği şeklinde rapor ilettiğine değinen Uzunboy, "Ancak bunu İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün yapabileceği şeklinde görüş de ortaya çıktı. Ancak yıl sonu geldi. Bu ödeneğin kullanılması için en geç Ekim ayı içinde ihalesinin yapılması gerekiyordu" dedi.

Denizlerde balık popülasyonun giderek azaldığını, dolayısıyla bu tip projelerin çok önem kazandığını anımsatan Uzunboy, Finike Körfezi için ayrılan bu ödeneğin yanmasını istemediklerini söyledi. Özel İdare'nin bu konuya gerekli özeni göstermediği yönünde bir düşünceye kapılmak istemediklerini de vurgulayan Uzunboy, "İlçemiz için gerekli olan bu projenin gerçekleşmemesi ve ödeneğin yanması halinde şimdiye kadar ortaya konulan çabanın yok sayılacağını düşünüyoruz. Projenin 2012 için ihale süresi geçti. Yıl sonu geldi. Ancak 2013 yatırım programına alınması için destek istiyoruz" diye konuştu.

Suat SÖGÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Durdali Uzunboy

===

Gazipaşa dayanışma kermesinde buluştu

GAZİPAŞA Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 'Yoksullukla Dayanışma Haftası' dolayısıyla düzenlediği kermes, soğuk ve yağışlı havaya rağmen geniş katılımlı bir törenle açıldı. Gazipaşa Belediye Fuar Alanında açılan ve 20 Aralık Perşembe günü mesai bitimine kadar devam edecek kermesin açılış törenine Gazipaşa Kaymakamı Muhittin Pamuk, Gazipaşa Belediye Başkanı Cemburak Özgenç, Garnizon Komutanı Binbaşı Ayhan Gedük, kurum amirleri, siyasi parti ilçe başkanları ve çok sayıda vatandaş hazır bulundu.

KOMŞUMUZ AÇKEN TOK YATAMAYIZ

Gazipaşa Kaymakamı Muhittin Pamuk, kermesin açılışında yaptığı konuşmada, Yoksullarla Dayanışma Haftası münasebetiyle ilçedeki sivil toplum örgütlerinden gelen teklifler sonucu kermesin düzenlendiğine işaret etti. 'Komşusu açken tok yatan bizden değildir' sözünü anımsatan Pamuk, "Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile diğer sivil toplum kuruluşlarıyla beraber yoksul öğrenciler yararına düzenlemiş olduğumuz kermese katılan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kaymakam Muhittin Pamuk'un konuşmasının ardından kermesin açılış kurdelesi protokol mensupları tarafından kesildi. Açılan stantlar arasında Rehabilitasyon Merkezinin açtığı engelli öğrencilerin el emeği ile hazırlanan hediyelik ve süs eşyaları büyük ilgi gördü. Kermeste yer alan Can Yunuslar Derneği'nin kitap ve dini motiflerin bulunduğu stant ilgi gören stantlardan başında geldi. Yiyecek ve içecek stantları ise her zamanki gibi en çok kalabalıkların bulunduğu stantlar oldu.

Can Yunuslar Derneği Başkanı Durmuş Köse "Yardıma her zaman koşan derneğimiz, Gazipaşa Kaymakamlığımızın vesilesi ile ilçemizde bulunan fakir öğrenciler yararına kermes düzenledik. Burada bir kardeşlik içinde bir araya gelerek Her şey Gazipaşa'mız için deyip dernek üyelerimizin hazırladığı ürünleri satışa açtık. 3 gün boyunca devam edecek kermese tüm halkımızı davet ediyoruz. Kermesi açmamıza vesile olan başta Kaymakamımız Muhittin Pamuk'a, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na, katılan diğer sivil toplum kuruluşlarına ve Gazipaşa halkına teşekkür ediyorum" dedi.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA,(DHA)

Foto: Kaymakam Pamuk ve kermesten

===

'Keşif ekibi'nin son durağı İbradı oldu

ANTALYA bölgesindeki doğal ve tarihi güzellikleri keşfedip saklı değerleri ortaya çıkarmak amacıyla bir grup gazeteci tarafından kurulan 'Keşif Ekibi'nin bu haftaki durağı İbradı İlçesi oldu. Gazetecilerin yanısıra Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Osman Budak, Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, Muratpaşa Esnaf ve Sanatkarlar Kefalet Kooperatifi Başkanı Turgut Bucak'ın da bulunduğu gruba İbradı Belediye Başkanı Muharrem Kaya ev sahipliği yaptı.

Başkanı Muharrem Kaya tarafından Alabalık Vadisi olarak da adlandırılan İbradı-Üzümdere Vadisi'nde karşılanan grup bu bölgeyi gezdikten sonra yöreye özgü benekli alabalıklardan yiyerek bir süre sohbet etti. İbradı Belediyesi ile Akseki Orman İşletme Müdürlüğü'nün Hisar mevkiinde ortaklaşa yaptırdığı helikopter pisti inşaatında ziyaret ederek inşaat hakkında bilgi alan grup daha sonra yöreye özgü tarihi düğmeli evlerden birini giderek incelemelerde bulundu.

Dünyaca ünlü asırlık Arapastı Kestanesi ile Altınbeşik Mağarası'nı da gezen Keşif Ekibi grubu Ürünlü Köy kahvehanesinde bir süre mola vererek köylülerle sohbet etti. Yeni yapılan İbradı Kaymakamlık ve Orman İşletme Şefliği binalarını gezerek bilgi alan Keşif Ekibi daha sonra İbradı Belediye Başkanı Muharrem Kaya'nın makamında bölge ile ilgili bilgi aldı.

Keşif Ekibi'ni bu hafta İbradı İlçesinde ağırlamaktan mutluluk duyduklarını dile getiren Belediye Başkanı Muharrem Kaya, Keşif Ekibi'nin yaptığı gezileri yakından takip ettiğini vurgulayarak, "Tarihi ve doğal güzellikleri ile ilçemiz turizmin gelecekteki parlayan yıldızıdır. Gerekli yatırımların yapılması ve bölgeye hak ettiği değerin verilmesi ile bu şirin ilçe ülke turizminde önemli bir konuma gelecektir" dedi.

Bülent ÜLKER/İBRADI, (DHA)

Foto: Geziden

===

Şarkikaraağaç'ta fuhuş operasyonu

ISPARTA'nın Şarkikaraağaç İlçesi'ne bağlı Arak Köyü'nde yapılan fuhuş operasyonunda 5 kişi gözaltına alındı. Fuhuş yapıldığı ihbar edilen eve müşteri gibi davranarak giren sivil kıyafetli polisler, fuhuş yaptıkları iddia edilen, 25 yaşındaki Meral A., 29 yaşındaki Bahar K. ile fuhşa aracılık ettikleri öne sürülen 44 yaşındaki Ali Ö., yabancı uyruklu 47 yaşındaki Camal P., ve 52 yaşındaki Ayten D.'yi gözaltına aldı. Jandarma ekiplerinin de destek verdiği operasyonda gözaltına alınanlar, sorgulanmak üzere Şarkikaraağaç İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Hasan UĞUR/ŞARKİKARAAĞAÇ, (DHA)

Foto: Gözaltına alınanlar

===

Kanalizasyona çöp atmayın uyarısı

GATAB ve Tekirova Belediye Başkanı Yusuf Üras, şiddetli yağışlardan doğabilecek olası kanalizasyon taşmalarının önüne geçmek için önlem aldıklarını, ancak kanalizasyon şebekesinin tıkanmaması için vatandaşların da duyarlı olması gerektiğini bildirdi. 'Kanalizasyonlar çöp değildir' uyarısında bulunan Üras, kanalizasyonlara atılan çöplerin, su baskınlarına davetiye çıkardığına işaret etti. Yusuf Üras, "Kanalizasyon ve yağmursuyu hatlarımız maalesef çöp kutusu gibi algılanıyor. Bazı vatandaşlarımız altyapı hatlarına sistemin çalışmasını engelleyen katı atıklar atıyor. Bu da hatların tıkanmasına ve arıza oluşmasına neden oluyor. Vatandaşlarımızı altyapı sisteminin çalışmasını engelleyen atıkları atmamaları noktasında daha duyarlı olmaya davet ediyoruz" dedi.

KANALİZASYONLAR TAŞMASIN

Sadece atıksuyu ve yağmur sularını taşımak için tasarlanmış boruların, atılan nesneler yüzünden tıkandığını belirten Üras, "Ne yazık ki bilinçsiz davranışların sonucu ağır oluyor. Kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarına atılan çöpler, suyun akışını engelleyerek hatların tıkanmasına ve arızalanmasına neden oluyor. Tıkanan kanalizasyon hatları ise taşarak halk sağlığını tehdit ediyor" diye konuştu. Atılan çöplerden doğan zararın giderilmesinin GATAB'a ciddi maddi yük getirdiğini ifade eden Üras şöyle devam etti: "Arızanın onarılması zor ve pahalı bir iş. Ekiplerimiz 24 saat ara vermeden bu hatları açmaya çalışıyor. Bunun için pahalı ekipmanlar kullanıyoruz. Ancak açılan bir hat kısa süre içinde atılan çöplerle tekrar tıkanabiliyor."

KEMER, (DHA)

Foto: Kanalizasyon çalışmalarından foto

===

İşçi Filmleri Festivali başladı

Uluslararası İşçi Filmleri Festivali, Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle Antalya'da 4'üncü kez merhaba dedi. Açılış gösteriminde Orçun Benli'nin yönettiği ve 12 Eylül askeri darbesini konu alan "Bu Son Olsunö adlı film izleyiciyle buluştu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle Kamu Emekçileri Sendikası (KESK), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Türkiye Mimar ve Mühendis Odaları Birliği (TMMOB), Halkevleri, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ve Nazım Kültürevi'nin birlikte düzenlediği Uluslararası İşçi Filmleri Festivali, Antalya Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu'nda gerçekleştirilen gala gösterimiyle başladı. Yönetmenliğini Orçun Benli'nin yaptığı "Bu Son Olsunö adlı film, festivalin startını verdi. 12 Eylül askeri darbesini trajikomik bir dille ele alan film, ücretsiz olarak gösterime sunuldu. Gösterimden önce festivalin açılış konuşmasını yapan KESK temsilcisi Metin İlgenci, festivali emekçilerin sorunlarına dikkat çekmek, emek yanlısı filmlerin yapımını ve izlenmesini özendirmek amacıyla yaptıklarını vurguladı.

EMEĞE SALDIRI ŞİDDETLENİYOR

İlgenci şöyle konuştu: "Küresel sermaye, tüm dünyada emeğe, emekçilere saldırılarını şiddetlendiriyor. Emekçilerin payına her geçen gün daha fazla yoksulluk, daha fazla sömürü düşüyor. İçinde bulunduğumuz Aralık ayı, asgari ücretin yani bir işçiye verilebilecek en az paranın belirlendiği ay. İstiyorlar ki, açlık sınırının da altındaki bu parayla işçi ailesinin karnını doyursun, çocuğunu okutsun, tedavi olsun, üstüne başına giyecek alsın. Yapamıyorsa da gitsin AKP'den kömür, bakliyat dilensin. Bizler, mücadelemizle bu festivalle işçilerin kendilerine dayatılan bu haksızlığa karşı bilinçlenmeleri için çabalıyoruz.ö

AHMET KOZAK'A ÖDÜLÜNÜ AKAYDIN VERDİ

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, her zaman emekten ve emekçiden yana bir yönetim anlayışı izlediklerini söyledi. Festivale emeği geçen herkesi kutlayan Akaydın, işçi sınıfı mücadelesine katkılarından ötürü bu yıl özel ödüle layık görülen, 12 Eylül 1980 askeri darbesi öncesi Antbirlik sendika baş temsilcisi Ahmet Kozak'a ödülünü sundu. Kozak, 1980 öncesinde tarihe geçen ünlü Antbirlik işçi direnişinde önemli görev üstlenmiş ancak darbeyle birlikte tutuklanarak görevinden uzaklaştırılmıştı. Başkan Akaydın, festivalin açılış gösterimine katılan "Bu Son Olsunö filminin yönetmeni Orçun Benli ve oyunculardan Deniz Uğur'a da çiçek verdi.

23 ARALIK'A KADAR SÜRECEK

Filmin ardından festivalin organizasyon komitesi, izleyiciler ve film ekibinin katıldığı bir kokteyl düzenlendi. Türkiye'nin birçok kentinde gerçekleştirilen ve bu yıl "Hepimiz Şüpheliyizö temasıyla yola çıkan Uluslararası İşçi Filmleri Festivali, 23 Aralık tarihine kadar sürecek. Festival filmleri, ücretsiz ve biletsiz olarak Nazım Kültürevi, Antalya Sanatçılar Derneği (ANSAN), Mimarlar Odası, Dutlubahçe Kültür Merkezi ve Bademaltı'nda gösterilecek.

ANTALYA (DHA)

Foto: Ödül töreni

===

Kolejlilerin Ankara gezisi

Antalya Koleji Lise 10 ve 11. sınıflardan bir grup öğrenci, Antalya Koleji Müdür Yardımcısı Turan Erkan, PDR Öğretmeni Tuğba Günal ve İngilizce Öğretmeni Pınar Tezcan rehberliğinde, Ankara'ya üniversite gezisi düzenlediler.

12-15 Aralık 2012 tarihleri arasında düzenlenen gezi programının ilk etabında Hacettepe Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi ile Bilkent Üniversitesini gezdiler. Gezi sırasında üniversitelerdeki laboratuarları, derslikleri ve sosyal alanları inceleyen öğrenciler, bölümler, dersler, sosyal olanaklar hakkında yetkililerden bilgiler aldılar. Okumak istedikleri bölümleri ve üniversiteleri yerinde görerek fikir edinen Kolejliler, ziyaret esnasında merak ettikleri soruları üniversite yetkililerine yönelttiler.

Üniversite ziyaretlerinin yanı sıra profesyonel rehber eşliğinde Anıtkabir, ODTÜ Bilim ve Teknoloji Müzesi, MTA Enerji Parkı Müzesi'ni gezen Antalya Koleji öğrencileri, farklı bir etkinliğe daha imza atmış oldular.

Dünyaca ünlü Body Worlds Orijinal Vücut Dünyası Sergisini de gezen öğrenciler, ölümden sonraki bedeni, anatomik figürlere dönüştürülen bedenleri, organları, kas ve kemik yapılarını inceleme fırsatı da buldular.

Liseler Müdürü Mehmet Esen, her yıl büyük kentlerdeki önemli üniversitelere geziler düzenlediklerini, bu ziyaretler sayesinde öğrencilerin tercih edecekleri üniversiteler hakkında önceden bilgi sahibi olduklarını söyledi.

ANTALYA (DHA)

Foto: Anıtkabir önünde toplu foto - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement